Widok

4lo jest zaj... :):):)

uczęszczam do tej szkoły dopiero od roku, ale już po tym czasie mogę spokojnie stwierdzić, że jest to szkoła jedyna w swoim rodzaju :) gdzie indziej znajdziecie klasę teatralną? policyjną? prawniczą? nigdzie! tylko u nas! nauczyciele są świetni (no, niektórzy grają na nerwach, ale jak to w każdej szkole :)), z każdym da się pogadać, ludzie kreatywni i mogłabym tak wyliczać bez końca. ale najbardziej denerwują mnie opinie tych, którzy twierdzą, że "czwórka" to szkoła do du.. że jest w nowym porcie, jakieś niewiadomo zadupie, nikt tam nawet nie jeździ itp... a byliście tam?? uczyliście się w tej szkole?? jeśli nie, to skończcie takie durne gadanie, bo ta szkoła jest o wiele lepsza niż jakaś "topolówka" czy "condradinum". Nasza szkoła jest the best! xD (i tylko my wiemy jak w niej jest xD) pozdrawiam serdecznie ;)
Moja ocena
poziom nauczania: 5

wyposażenie: 5

zajęcia dodatkowe: -

bezpieczeństwo: 6

ocena ogólna: 5

5.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
No pewnie, ja też do niej uczęszczałem od 71 do 75 roku i do dzisiaj uważam że była i jest "THE BEST" :))))))))))))))))))))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A gdzie dalej poszedłeś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chodzę do tego liceum od września, ale już po pierwszym półroczu mogę stwierdzić, że jest to szkoła jedyna w swoim rodzaju. Uczęszczam do klasy policyjnej. Jest to wielka nowość. A z dojazdem też nie ma problemu, bo linia 188 zawozi mnie spod szkoły pod dom.
tu nie da się odczuć takiej rywalizacji jak w tych "lepszych szkołach" gdzie każdy dba tylko o swoje stopnie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
to samo myślą o 7 Lo

pozdro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mozecie powiedziec cos wiecej o tej szkole ?
ja wlasnie mam zamiar do tej szkoly sie wybrac ale martwia mnie doazdy i nie wiem ile punktow trzeba miec by sie dostac. i co moge osiagnac w zyciu po takie szkole? czekam na konkretna odpowiedz
Możecie powiedzieć coś więcej o tej szkole?? Zamierzam iść do klasy policyjnej;] i może powiecie na czym polega ta średnia ważona? i jaki jest próg punktowy ?
nie no błagam... skończyłem tą szkołę (parę lat temu) i jakbym mógł cofnąć czas to bym nawet na nią nie spojrzał. Biologia, fizyka (tu szczególnie słabo), chemia, matematyka = DNO !!! WoS z panem Bartkiem P. i opowiadanie co wczoraj napisali w gazecie wyborczej to jest skandal. Angielski na którym nic się nie działo - nawet gęby nie otwieraliśmy. Aaa no i uczniowie śmietanka intelektualna której do liceum bym nie wpuścił nawet gdyby mieli posadzkę czyścić... Podczas lekcji na tylnych ławkach było ćpanie amfetaminy... było 2 dilerów w klasie. Jak koleżanka zgłosiła to że oni sprzedają dragi to nauczycielka kazała jej stanąć pod tablicą i pokazać dyrektorce którzy to - wiadomo co potem się działo. Ogólnie dresiarstwo w najgorszym wydaniu, chuliganka i przemoc.
Poziom trudności jest równy 0 - trzeba się było naprawdę mocno starać żeby nie zdać. Nauczyciele musieli się ostro tłumaczyć dyrekcji dlaczego chcą kogoś posadzić a i tak im się nie udawało bo na koniec roku i tak wychodził dziwnym trafem na ocenę 2 lub nawet 3. Jak ktoś się próbował uczyć to był sprowadzany do poziomu tego gówna zwanego resztą klasy. Nikt nie miał ambicji a kreatywność przejawiała się tylko w wymyślaniu nowych metod ćpania. Ledwo przeżyłem tą szkołę, i tylko dlatego że sobie w kaszę nie dałem dmuchać a jeśli ktoś pokazał słabość to koniec. Wszelkie przejawy subkultur były niszczone w myśl "wystające gwoździe się dobija". Na palcach jednej ręki mogę policzyć ludzi którzy poszli na studia dzienne-państwowe, z całego mojego rocznika razem ze mną są to 4 osoby - reszta stoi pod supersamem albo w nim pracuje.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
Przeraża mnie ostatni wpis... a właśnie zaniosłam tam papiery co teraz?
:/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
LICEUM OK! POLECAM!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Żal mi Cie kolego, na prawdę ! Skąd ty se tych dilirów wytrzasnąłeś to ja nie wiem. Chyba sam czegoś za dużo wziąłeś...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
CHODZILAM DO TEJ SZKOŁY JAKIES 7 LAT TEMU ... ZAŁOŻYCIELEM TEATRU I KOŁKA TEARALNEGO BYŁA MOJA WYCHOWAWCZYNI ... ROBIŁAM SCENOGRAFIĘ DO JEJ PRZEDSTAWIEŃ ... DO TEJ PORY WISZĄ PLAKATY W ANTYRAMACH NA PARTERZE MOJEGO AUTORSTWA :) SZKOŁA WTEDT BYŁA SUPER ... DAŁO SIĘ DOGADAĆ Z NAUCZYCIELAMI I TRZEBA BYŁO SIĘ MOCNO NAPOCIĆ ŻEBY NIEZDAĆ ... :) WSZYSTKO ZALEŻY OD LUDZI KTÓRZY TWORZĄ KLASĘ ... ALBO SĄ Z "KLASĄ" ALBO IM JEJ BRAKUJE ;) pozdrawiam i zachęcam wszystkich którzy mają wątpliwości :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może i tak było te parę lat temu ,ale świat się zmienia czasem i na lepsze jak w IV LO .. skoro Panu tam było tak źle to dlaczego się Pan nie wypisał przecież tyle jest liceów w Gdańsku...
Po za tym okres liceum dla każdego jest inny .Dla Pana mogła to być udręka ,a dla innych najlepszy czas w życiu. Może po prostu za bardzo skupił się Pan na tych rzeczach negatywnych ,a nie zwrócił Pan uwagi na pozytywy ,których w IV LO jest wiele.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

opinia 4lo - strata czasu

Skonczylem szkole 2 lata temu, zgadzam sie z tym ze poziom biologii, wos-u, matematyki, angielskiego, fizyki jest wrecz zenujacy. Zeby nie zdac trzeba postarac sie. Serdecznie polecam historie z pania Witek, j.hiszpanski z pania Drywa oraz j.polski z pania Dziedzic jedyne trzymajace wysoki poziom nauczycielki w tej szkole. Ludzie, ktorzy poszli na studia dzienne-panstwowe, z całego mojego rocznika razem ze mną to moze 20-30 osob na okolo 100 absolwentow.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jakie były progi punktowe?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hejka. Po pierwsze mysle ze kolega ktory sobie dilerow wymyslil to za przeproszeniem debil! Po drugie matma z pania Sokol jest ciezka ale przyjemna, co do angielskiego to uczniowie majcy z p.Suchacz wiedza co to ciezki angielski ale uczy niesamowicie dobrze zreszta jak pani Deluga :) Zastanowcie sie nad tym co piszecie! Czy nauczyciel jak p.Patalon tlumaczacy lopatologicznie fizyke uczy zle? Mysle ze duzo osob ma problem z tym przedmiotem. Wos z p.Potulskim??? Przeskadza wam ze nierobi sprawdzianow? Ze wymaga mniej a jednoczesnie tyle samo? Zgadzam sie ze historia z p.Witek i polski z p.Dziedzic i p.Zukowska to przedmioty trudniejsze ale to LO jest o profilu humanistycznym!!!!!!! I niezgodze sie co do biologi bo majac biologie z p.Wilchelm wyjdziesz z pelna wiedza ktora z biologi ci potrzebna :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
w tym roku bede w klasie maturalnej w tej szkole i z reką na sercu moge powiedzieć ,że nasze liceum nie odbiega poziomem nauki od innych ,wręcz przeciwnie , w ciągu kilku lat poziom wzrósł i wcale nie jest aż tak lekko ,trzeba się przykładać i to mocno z resztą no jak w każdej szkole ,ale jest świetną szkołą ;) i to głupie gadanie ,ze taka słaba ta szkoła i w ogóle,a jak teraz jest ? Próg jest o ile się nie myle od 100 pkt przynajmniej ,ludzi mnóstwo chętnych ze względu na mundurowe klasy ,a szkoła może sobie wybierać z pośród tych wielu,wieeelu ludzi osoby z najwyższą ilością pkt,a z tego co wiem chętnych jest bardzo dużo . Osobiście ciesze się,że chodze do tej szkoły,a nie do innej .
do góry