Widok
Świetny
Szkoda, że podobnie jak po "Kamerdynerze" i po "7 uczuciach" w sposób sztuczny przerwano bardzo długie oklaski zachwyconej filmami publiczności w Teatrze Muzycznym. Ktoś manipuluje, żeby koniecznie klakiera otrzymał "Kler" lub "Zimna wojna". A Pani Szydłowska dała ciała, co sama uczciwie przyznała na gali. Ne znać nazwiska tego producenta....Najlepszych filmów w Polsce od wielu lat. Nie wierzę!
Zwierciadło dla rodziców, zwierciadło dla szkoły, zwierciadło dla Polaków. Mnóstwo ludzi tak żyje, nadal, teraz. Widać to nawet po "recenzjach". Nie rozumieją przekazu. Świetny i poruszajacy film. Odsetek ludzi z depresją w Polsce rośnie gigantycznie-ale jak ma być inaczej skoro wychowanie takie a nie inne w Polsce od lat. I przekazywane dalej. Konwencja filmu świetna. Najlepszy film tego reżysera.
To ważny film!
To bardzo ważna, wyjątkowa, mądra i wzruszająca produkcja. Ten film powinni zobaczyć wszyscy, którzy ośmielili się kiedyś nauczać! ten film powinien obejrzeć bezwzględnie każdy rodzic! Ten kochający swoje dziecko rodzic. Morał na dziś i zawsze: słuchać swoje i nie tylko swoje dzieci oraz nigdy, przenigdy nie podważać ich wiarygodności! już dawno nie widziałam tak dobrego filmu polskiego! Najnowszy film pana Koterskiego zrobił na mnie mega wrażenie. Iść wszyscy!
Słabo...
Był pomysł,ale nie wyszło.
Obsadzenie w głównej roli naturszczyka zamiast zawodowego aktora położyło film.Misiek Koterski w konfrontacji z całą resztą obsady wypada fatalnie.
Drugim gwoździem do trumny jest końcowy monolog woźnej/sprzątaczki.
Reżyser, mając widzów za idiotów, postanowił ustami tejże opowiedzieć o czym i o kim ten film jest.
Dla mnie słaba trója.
Szkoda.
Obsadzenie w głównej roli naturszczyka zamiast zawodowego aktora położyło film.Misiek Koterski w konfrontacji z całą resztą obsady wypada fatalnie.
Drugim gwoździem do trumny jest końcowy monolog woźnej/sprzątaczki.
Reżyser, mając widzów za idiotów, postanowił ustami tejże opowiedzieć o czym i o kim ten film jest.
Dla mnie słaba trója.
Szkoda.
Nie zgadzam się ,że główna rola jest żle obsadzona, uważam ,że młody Koterski jest wspaniałym aktorem .A jak cię wkurzał to tym lepiej. Niestety poziom naszego społeczeństwa jest żenujący , jest tylu popapranych ludzi ,pokaleczonych psychicznie, rozejrzy się dookoła siebie, gdyby ludzie wiedzieli jak wychowywać swoje dzieci nie byłoby ich tylu. Widocznie trzeba łopatologicznie .Sprawdź w Roczniku Statystycznym ile jest samobójstw wśród dzieci i młodzieży i jaka jest tendencja. Myślisz ,że to bierze się o tak sobie znikąd.
7 uczuć
świetny film psychologiczny. Na czasie, mamy w Polsce wiele samobójstw dzieci i młodzieży, może film będzie cegiełką do dyskusji dlaczego tak się dzieje? Mamy w Polsce tylu pokaleczonych ludzi , film dokładnie pokazuje przyczynę tego zjawiska. Rodzice zadajcie sobie trudu i idźcie na ten film, polecam.
Średni
Film oceniam na 5,5-6, średni. Na koniec łopatologicznie podsumowany, jakby ktoś wcześniej nie zrozumiał. Pomysł z dorosłymi odgrywającymi rolę dzieci był super. Aktorzy fajnie to zagrali. Pomimo tego film mnie nie porwał, a z 6-8 osób wyszło w trakcie, a na sali i tak nie było tłumu. Podsumowując, film można obejrzeć, ale można ten czas i kasę przeznaczyć na inne przyjemności.
Uwazam,ze...
...maja racje ci,ktorych zirytowala koncowka tlumaczaca przesłanie. Sama mimo,ze wiedzialam czego sie spodziewac po Koterskim , bede snila ten film po nocach. I dzieki,ze wreszcie nie opis jako dramat jest wlasciwy. Dzien swira nazywano komedą , a przecież nie byl. Ciezki film,ale wartosciowy.
Ważne przesłanie - film adresowany do wszystkich rodziców, wychowawców, nauczycieli itp.
Jeśli ktoś liczy na komedię w stylu "Nic śmiesznego" ten się zawiedzie. Jednak kto pokusi się o refleksję nad swoim dzieciństwem, dorastaniem i relacjami w szkole oraz domu, kiedy dorastał, mając 11-14 lat, a do tego jest rodzicem i/lub do tego pracuje z dziećmi, ten może cokolwiek jeszcze zmienić w tym paskudnym kole, w którym dziecko jest traktowane przedmiotowo, a nie podmiotowo. Bardzo ważny film wg mnie kiedy weźmie się jego przesłanie do serca i zrobi własny rachunek sumienia z dzieciństwa i bycia dorosłym. Świetne scenografie i szczegóły jeśli chodzi o powrót do realiów z lat 60 - 80 XX w. Fakt, że niektóre sceny to dłużyzny i mogą znudzić, ale są i perełki, które wejdą na stałe do naszej pop kultury :) ( ... ten las ... vs. ... teoria względności :)). Ze względu na wspomniane dłużyzny moja ocena to tylko 7.
Nie polecam
Film faktycznie z przesłaniem dla rodziców, nauczycieli ale... gra Koterskiego mega słaba wrecz wkurząca. niektóre sceny o wiele za długie i najważniejsza sprawa. To nie jest komedia tylko dramat. Zwiastun wiele osób wprowadził w błąd dlatego wiele osób opuszcza kino przed końcem seansu. W mojej skali od 1-10 tylko 5. Misiek Koterski zniszczył ten film.
Przekaz genialny
Każdy rodzic, każdy człowiek pracujący z innymi powinien to zobaczyć. Dzisiejsze czasy wyzbywają nas z wielu uczuć a ten film jest właśnie o tym. Może uszczęśliwi wielu ludzi. Forma specyficzna, ale jednocześnie intrygująca. Bardzo polecam , mało jest obecnie filmów z przesłaniem i powodujących zadumę ,ten film taki jest!
smutny, mądry film
ani jednej sceny śmiesznej. Każda scena ważna, przemyślana. Film dla każdego kto ma otwarty umysł. Wiele sytuacji, spraw sami możemy w sobie zrozumieć po cofnięciu się w okres dzieciństwa. Tak często oceniamy innych nie znając ich życia. Okres dzieciństwa, szkoła mają ogromny wpływ na nasze życie. Z tego niestety się nie wyrasta. Polecam, wszystkim dorosłym.