Widok

A gdzie kaganiec?

Piesek słodki, ale nie do komunikacji...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepisy\kultura

Nie przeszkadza a Tobie będzie przeszkadzało jak w tym tramwaju będę trzymał zabłocone buciory na siedzeniu, będę słuchał swojej muzyki z dużego głośnika ?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 23

to znakiem tego żeś burak a piec nic nie robi
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Podejdź i zapytaj odważny człowieku
popieram tę opinię 118 nie zgadzam się z tą opinią 16

To przestań, i znajdź sobie zajęcie, a nie kontrolujesz ludzi
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 5

o właśnie

To to !

A ty pytasz na raporcie a nie osoby która przewozi tego pieska ? Masz max 5 metrow zeby zapytać. Auto raportu gluchoniemy ?
popieram tę opinię 77 nie zgadzam się z tą opinią 7

Autor kibic Arki

Nie wymagaj zbyt wiele od osoby niepełnosprawnej
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Znacznie lepszy taki burek niż ryczące dziecko czy walący z kilometra menel. Jak widać na filmie pies grzecznie odbywa podróż, ale nadal jeśli autorze postu masz obawy o tą krwiożerczą bestię to trzeba było odezwać się do właściciela czworonoga, a nie zgrywać kozaka na raporcie
popieram tę opinię 92 nie zgadzam się z tą opinią 14

To dla takich bestii...

...też są kagańce? To mu się utrzyma na tym krótkim pysku? I głowy nie urwie?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 10

Porada.

Jak go przypniesz do ogona to mu nie spadnie z pyska.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardziej potrzebny jest niektórym ludziom a nie łagodnemu zwierzęciu
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 6

No rzeczywiście wygląda na takiego co zjada wzrokiem. A tak na poważnie to chyba nie jest rasa niebezpieczna...
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 6

Odpowiedź

Nie run afery pewnie ten piesek połyka w całości.
Tobie bym założył kaganiec żebyś nie otwierał ust jak masz tak pier......
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 10

Pies przeszkadza

Niebawem ludzie będą pisać z pytaniem czy masz majtki....
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 9

Regulamin mówi jasno

psa może przewozić tylko osoba dorosła (jednego psa), musi mieć przy sobie aktualne świadectwo szczepienia czworonoga, a pies jest trzymany na smyczy i ma założony kaganiec;
popieram tę opinię 162 nie zgadzam się z tą opinią 76

I takie jest prawo

Problem w tym, że nikt go nie przestrzega
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

problem w tym, że jest absurdalne, dlatego nikt nie przestrzega
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 16

Maleńkiemu 4 kilowemu pieskowi kaganiec ma założyć? Ludzie czy wy juz nie macie się czego czepiać? Ten piesek jest grzeczniejszy od większości ludzi w tym autobusie.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 14

Dla 10 kg dziecka to pies stanowiacy niemal polowe masy jego wlasnego ciala. To, ze dla ciebie jest "malenki", nie znaczy, ze taki jest dla wszystkich.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 18

Ty jako rodzic masz obowiązek pilnować swojego dziecka! Ja na spacerze ze swoim psiakiem mam problem z małymi dzieciakami które ciągle nas zaczepiają, bez pytania podchodzą do psa i wyciągają ręce ... rodzice oczywiście nie reagują ale jak tylko psiak szczeknie na dziecko bo czuje się zagrożony to od razu wielka afera. Oczywiście u siebie winy nie widzą jak pytam czemu nie pilnują dziecka żeby nie podchodził do obcych psów a tym bardziej nie wyciągał do niego rąk to zdziwieni bo to tylko dziecko i chciało pogłaskać... Nauczcie dzieci że do psów się nie podchodzi i nie wyciąga do nich rąk bez pozwolenia , pies idący sobie na spacer i nie zaczepiany nikogo nie zaatakuje więc nie róbcie z psów bestii czychających na wasze dzieci bo zazwyczaj jest odwrotnie i to ja muszę chronić psa przed zaczepianiem przez wasze dzieci!
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie

Też mamy małego pieska i potwierdzam problem atakujących psa dzieci. Podbiegają, próbują głaskać, brać na ręce bez pytania, i to tak na łapu capu ;) nie pytają czy można, czy pies się nie boi, rodzice również, jak pies wykona gwałtowny ruch, lub warknie broniąc się przed napastowaniem go to płacz. Potem takiemu maluchowi płaczącemu, bo mi go żal, ja muszę tłumaczyć, że piesek jest starszy i boi się u dzieci gwałtownych ruchów i dotykania go z nienacka. Rodzice powinni zapytać, lub nauczyć tego dzieci. A jest całe grono osób, które pytają, i piesek uprzedzony daje się pogłaskać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo plecak cie pogryzie jak się przestraszy czegoś ?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 28

Ale teraz jest rozmowa o psie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Brak poszanowania prawa jakie by ono nie było prowadzi do anarchii, a następnie do rozpadu państwa. Zaczyna się w głupim tramwaju, a kończy w sejmie lub wyżej.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ha ha ha ha. Aleś ty zabawny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie wiem co za półgłówki dają łapkę w dół, chyba tylko po to, aby się wyżyć, bo w inny sposób nie potrafią. Autor komentarza ma rację - ma być na smyczy, w kagańcu(na każdą rasę jest w handlu kaganiec, na krotkopyskie również), natomiast właściciel musi posiadać świadectwo szczepienia. Taki pies może się zestresować podróżą, w autobusie czy tramwaju jest taki mix kolorów czy zapachów, że nie wiesz, który mu się nie spodoba i ugryzie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Regulamin mówi, ze nie wolno siusiac i robi kupy w autobusie?

Bo pan pod wpływem niedawno ,,pomylił " autobus z toaletą ale kierowca nie zareagował. I Pan jechał dalej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale jaki to ma związek?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

przpisy

Robi to zgodnie z przepisami, ale czy ze zdrowym rozsądkiem i odpowiedzialnością za innych
Obowiązujące przepisy weszły w życie 10 kwietnia 2021 roku.
§1. Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1000 złotych albo karze nagany.
§2. Kto dopuszcza się czynu określonego w § 1 przy trzymaniu zwierzęcia, które swoim zachowaniem stwarza niebezpieczeństwo dla życia lub zdrowia człowieka, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny albo karze nagany.
nie ma obowiązku wyprowadzania psa w kagańcu
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czy ten malutki grzeczny psiak komukolwiek zagraża w tym autobusie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Te malutkie, slodkie pieski czesto boja sie wlasnego cienia i gryza ze strachu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie przesadzaj psy groźne powinny być w kagańcu ma prawo jechać bilet też ma.Ludzie bardziej potrzebują kagańca
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 8

O matko! Taki groźny pies, słychać jak kłapie pyskiem i chywta za nogi zębami....

Weź ty się uspokoj. Pies nie musi być w kagańcu, tak dla twojej informacji. Za jego zachowanie odpowiada właściciel. Pies nie szczeka, nie zaczpia, jest grzeczny i dobrze wychowany - w przeciwieństwie do ciebie podglądaczu filmowcu amatorze.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 9

A dlaczego nie podszedłeś i nie przypomniałeś opiekunowi tylko zdjęcie z boczku i wrzuta.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale bestia

A tak serio ludzie chodzą po ulicy z różnymi psami, bez kagancow, policja nie zwraca na to uwagi. Czy tak powinno to wyglądać
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kaganiec przydałby się dla co niektórych ludzi.

Bo potrafią być bardzo agresywni.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

York w kagancu

Mam malutkiego bardzo łagodnego yorka i zawsze jadąc SKM lub autobusem zakładam jemu kaganiec. Takie są przepisy i słuszne moim zadaniem,przecież nie mam pojęcia co siedzi w głowie mojego psa i lepiej być przezornym,miłego dnia Agata
popieram tę opinię 137 nie zgadzam się z tą opinią 93

Żaden przepis nie mowi o kagańcu, więc nie kłam.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 14

przepisy przepisami

ale zdrowy rozsądek nie zaszkodzi
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13

A propo malutkich, bardzo lagodnych yorkow. Ugryzo mnie takie paskudztwo pod szkola dzieci. Wlascicielka od razu sie ulotnila. Seria lekarzy, szczepien (tezec + wscieklizna). Tez byl slodki. Predzej zauwam wilczurowi niz tym wiewiorkom na smyczach.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ty zamiast pod szkołą to do szkoły mogłabyś iść
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

W głowie yorka nic sie nie mieści. Dlatego gryzą wszystko i wszystkich wokół.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

Tak to grozne psy

Kiedyś byłam na safari w Keni z pieskiem, zerwał się że smyczy i zagryzl lwa, miałam poważne klopoty, no i tak dobrze się skończyło, że to nie był słoń bo chyba bym siedziała do tej pory
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odwaga

Zapytaj, gdzie kaganiec?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jakim prawem chcesz komuś zabraniać wejścia z psem? Polskie prawo mówi że opiekun z psem ma pełne prawo wejścia z psem w każde ogólnodostępne miejsce publiczne więc nie masz prawa nikomu zabrania wejścia z psem gdziekolwiek! Dodam jeszcze że wszelkie tabliczki zakazujące wejścia z psem są ustawione niezgodnie z prawem... Naczelny Sąd Administracyjny wydał prawomocny wyrok informujący o tym że wszelkie tabliczki zakazujące wejścia z psem są ustawione niezgodnie z prawem i nakazał usunięcie już istniejących!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jest jak mówisz. Te wszystkie regulaminy i tabliczki są warte tyle co zakazy fotografowania

albo zakazy parkowania na płotach domków jednorodzinnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Serio? Malutki grzeczny piesek ci przeszkadza?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

To nie jest pies
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nawet najspokojniejszy pies może Cię ugryść jak mu staniesz na łapie gdy np. tramwaj mocniej zachamuje.

Przepisy są po to by je przestrzegać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

To może trzeba uważać ? Uważasz że możesz deptać psu łapy ale pies nie ma prawa się obronić? Patrz wokół siebie a nie tylko na czubek swojego nosa!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ha ha

kaganiec i kaganiec ,co niektórym z was by się przydał, pewnie nie tylko by was pogryzł ale i połkną
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ja nie zakładam kagańca psu, bo rozumiem prawo po swojemu. Uczę się od najlepszych ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Żeby tylko komuś

Nogi nie ogryzł.
Społeczeństwo dziwaczeje, roszczeniowość osiągnęła zenity. Żądania, ja, ja, ja.
8 lat zmieniło mentalnie co poniektórych
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja

Grzecznie siedzi,nikomu nie wadzi,szukanie problemu na sile
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Straszne

Czemu tyle tutaj ostatnio konfidentów zainteresowanych cudzym życiem ? zamiast reagować lub porozmawiać wolą zrobić zdjęcie i donosić ?zero szacunku do takich popierdółek
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

o lala

ja mojego pinczerka miniaturkę trzymam za pysk, żeby nie ugryzł wrednego człowieka w tramwaju - a on czuje wroga...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

NIektórym ludziom, a szczególnie dzieciom

Przydałby się kaganiec.

W du**e

Nudne życie

Kaganiec Tobie potrzebny na morde , może wtedy byś nie pisała takich durnych komentarzy jakie trzeba mieć nudne życie żeby interesować się takimi problemami.
do góry