Widok

A ja dziś odkryłem

dlaczego obywatel pan Manson czcił św. Patryka!!!
Otóż najwyraźniej gdzieś w zaroślach tudzież w leśnych kniejach musiał odkryć wiosnę z tydzień wcześniej aniżeli ja. I pewno jeszcze ją zawstydził tak się zaczaić musiał na nią :)
Skubaniec no :) a przez chwilę tak się ucieszyłem, że mam dobrą nowinę i jestem pionier :D
Dopiero jak odpaliłem hyde to się zreflektowałem.
Egoista i samolub newsami się nie podzielił.

Ale poważnie, pierwszy raz w życiu słyszałem srokę trajkoczącą inaczej niż pepesza albo ckm. Dała mi się podejść, ale chciałem za blisko to se poleciała do nieba.

Udanej niedzieli :D

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stworku. Napisałem tylko tak jak chłop do chłopa szczerze, szowinistycznie i dwuznacznie bo tak naprawdę do siodełko w rowerze to b. istotny element jest. Dopasowuje się do użytkownika, a użytkownik do tej części, która na niego oddziałuje. Nie graj ze mną słowami. Za bardzo znam i szanuję kobiety żeby traktować je jak siodło, żeby sobie na nich posiedzieć trochę.
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nu kak kto lubji pieprzyc to wszystko spieprzy. Tak maja we krwi wszystkie gady z gatunku Zblazowañców Bufonowatych
Odkrylem w lesie gada z gatunku ciekawie wygladajacych. Moze sluzyc jako ozdoba terrerium. Nie nadaje sie do spozycia. Nadaje sam do siebie - Konformista wodolej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rada odnosząca się do dwóch rzeczy rzadko bywa trafna w przypadku obu.
Krem na otarcia.
Rozmowa i porozumienie.

Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
Rada, nie rada a dupa dalej boli. Bo gdy awaria nie od tarcia, a od nacisku i mocy kontaktu?
Ta dobre rady zawsze w cenie. Najlepiej jak "MASZ PROBLEM NAPISZ DO KASI" zaś ona nasmaruje.
Się kurna nie ma co przejmować tylko trza pedałować i się nie zagłębiać w zagadnienia co jest rzadko a co jest najczęściej, bo przecież każdy przypadek należy rozpatrywać oddzielnie. Ktoś, gdzieś tak chyba pisał ostatnio.
nie zabierac się z widelcem do kontaktu.

A co kiedy się dopedałuje na koniec świata, tam gdzie mech się kruszy i wpada w przepaść?
W takim przypadku lykamy dwa Ibupromy i spadamy stãd
Volume na max.

http://www.youtube.com/watch?v=lKVgoT3JsRE&feature=rec-LGOUT-exp_fresh+div-1r-6-HM
uprzejmie informuję, że w nocy pojawiło się pierwsze wielkanocne jajo:

http://www.eoy.ee/kodukakk/webcam/

narodziny wyglądały tak oto:

http://www.youtube.com/watch?v=C_uYNp3ar5c&feature=player_embedded

przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
Wiosna to fakt.
Po pierwsze:
Od kilku dni leśne mrowiska pulsują i aż roją się od pieczołowitych, pracowitych starań w wykonywanych zadaniach.
Po drugie i co ważniejsze:
Kobiety na ulicy zrzuciły z siebie tony ciuchów zamieniając kufajki i waciaki na spódnice, apaszki i pończochy. :)

Charles Bukowski.
od kilku dni mrowiska pod parkietem w naszym domu również ruszyły pełną parą. ;(
Posiekałem odfiletowanego dorsza, dodałem cebulę, czosnek, chili, miętę, garść natki Z OGRODU(!) i ugrillowałem fiszburgery.
Do tego zimny bud.
I sałatka z wszystkiego zeszłoroczna.
I życie jest piękne.
:)
Widzę, że podoba się Tobie ten wątek :)
Dorszaka miałem wczoraj. Ale z patelni. Grilla nie odpaliłem jeszcze.
Ojciec posadził ziarna chili co dostałem z Turcji kiedyś. Wyrosło coś zielonego :)
Narobiłeś mi apetyta na dobre grillowanko. Na cebulę, czosnek i zielone.
Ale najbardziej na zimnego buda.
Na raz jednym pociągnięciem bym teraz schłodzonego osuszył.
On taki delikatny w smaku... ech.
Ale i tak nie jest źle.

ps. chyba pora faktycznie pomyśleć nad jakimś zdrowym, ogrodowym szamaniem. Ty masz Manson dobre pomysły.
Chłodnawo dziś. Koniecznie muszę sobie szybko humor poprawić.
Nakroiłem na drobno kapusty pekińskiej, pomidorów, cebuli i odrobinę papryki żółtej oraz czerwonej. Do tego sos sałatkowy.
Się przegryza właśnie.
Zrobiłem pastę z fasoli i za moment wypełnię nią enchilades. Gęstym sosem z świeżych pomidorów z sporymi ich frakcjami przykryję enchiladesowe grzbiety. Jak mi się zachce przegryzę zielonymi oliwkami.
Kto wie może nawet wezmę gryza żółtego sera z wykałaczki i popiję zimnym specjalem.

Charles Bukowski.
Czosnku. Czosnku trzeba dodać ciut odrobinę do farszu z fasoli dla delikatnego posmaku, byłoby grejt.

Wiesz Manson, kiedyś siedziałem z jednym irysem w knajpie, żołdak młody, gdzieś o 2 w nocy powiedział mi narąbany w 3D, że po angielsku mówię lepiej niż on w Irlandzkim.
Nasunęło mi się to na myśl bo po irl. właśnie wysłuchałem Sinéad O'Connor. To wtedy jak ten irol mi to klepnął to zamówiłem sześć 50-tek John'a Power'a & Son'a. Ale to nie jest dobra łycha. Wolę szkocką.
Bynajmniej mnie nie podchodzi. Fajny był tamten koleś. Do 4 rano wytrzymywał.

Próbowałeś kiedyś tego Mansonie:

http://www.wallywine.com/p-10556-john-power-son-irish-whiskey-750ml.aspx

to teraz po ang. Sinéad O'Connor

http://www.youtube.com/watch?v=yzg8Q6nhrXg

Charles Bukowski.
To dziś.
Wreszcie.
Dziś jest ten dzień, kiedy wszystko tchnie ciepłym oddechem.
Kiedy wiaterek w ocienionym miejscu niesie zapowiedź lata.
Kiedy słońce uśmiecha się w pełni.
Jaszczurki wypełzają na rozgrzane polana, a motyle przeciągają skrzydła.
Kiedy bud smakuje tak, jak w Bohemii.
Zaraz do lasu mojego się wybieram.
To zobaczę co tam szumi w kniejach.
Z 4 godziny to sobie połażę.
Kiedy z okna widać zieleniejącą trawę i świeże pąki na drzewach...
Kiedy dzieciaki grają w chowanego i kryją się w krzewach...
Kiedy ptaki nad ranem wyśpiewują radosne serenady i trele,
Kiedy widzę wszechogarniające piękne kolory niczym akwarele,
Wiem, że już niedługo będę mogła córce powiedzieć:
Że zamiast w oknie to w ogrodzie, będziemy siedzieć.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Mansonie :)

Z ciężkim jak ołów sercem leśny próg dziś przekroczyłem i z duszą kwadratowymi, szwedzkimi gwoździami do sosnowej deski przybitą. Widząc całe zastępy wiary, którym kalorie z niedzielnych obiadów kazały wyjść w las, uznałem iż nie znajdę sobie dziś w lesie miejsca bo za tłoczno, gęsto i ciasno. W przekonaniu utwierdziłem się dogłębniej gdy po pół godzinie spotkałem sąsiada wbitego pomiędzy kije nordic walking co na mój widok wypalił pytanie:
- "oooo to też jest c twoja ścieżka zdrowia" ?
Szlag mnie trafił i ręce mi opadły do kolan na tyle, że nic nie powiedziałem ino se pomyślałem coś w stylu "Ty zadufany pseudo globtroterze ta ściecha jest moja, ale tylko po zmierzchu gdy mgła spływa, kiedy deszcz zacina, kiedy pusto, wietrznie i zimno. Najlepiej na jesieni. I kiedy swą osobą sarny hipnotyzuję - w niedzielne, wiosenne i słoneczne popołudnie może być Twoja" ;))

Nie miałem nadziei, że las mi dziś coś da. Ale dał tyle, że unieść nie mogłem. Bo wiesz co Manson w moim lesie jest takie miejsce, od którego, albo wszystko się zaczyna, albo się wszystko kończy. Coś ala punkt zero na osi rzędnych i odciętych. Rozumiesz?
To miejsce to tzw. "krzyżówka" punkt wyjścia, cztery strony świata, albo się idzie w prawo w dół w głębokie wąwozy, ale wtedy się dojdzie na bagna, a potem do Bodegi, albo na tanksztele po piwo.
Można też się o 180 stopni obrócić na pięcie i cofnąć do chaty, ale to słabe rozwiązanie, mimo że z górki jest.
Dobrym wyborem jest iść przed siebie w brzozowy lasek by soku z brzóz spić (tam wieża kiedyś stała i mój znajomy znalazł tam bagnet z II W. Ś.). Tam są mrowiska i dość energetyczna tamta miejscówa się mnie wydaje.
No i w lewo od krzyżówki też pójść można. Ta opcja ma najwięcej bogatych alternatyw bo tu dojść można na Pustki Cisowskie, albo na wysoko położone okopy przeciwlotnicze z II W.Ś. i w miejsce skąd widać panoramę Rumi/Gdyni i gdzie jest "mój kamień", ale i jeszcze jest taka opcja, że kiedy się skręci w lewo można iść w głuchy las. To ja zawsze idę w głuchy las. :))
Szedłem i szedłem i nie mogłem się odnaleźć, znaczy żadnego punktu zaczepienia dla oka, ucha (choć las drżał od ptasich opowieści) i w ogóle dla duszy nic wydobyć z tego co las oferuje nie mogłem. Zdałem se sprawę, że oślepłem, więc szedłem po omacku po lesie pomimo, że jasno przecie było. Kiedy się zmęczyłem usiadłem na pniu. Potem wstałem i dalej szedłem.
I wreszcie to przyszło. W młodym zagajniku na rozstaju dróg. Przyszła cisza. Totalna cisza mój Fratello. Położyłem się na suchych liściach. Długo leżałem z godzinę. Albo tuzin lat. Nie wiem. I znikąd ale bardzo nieśmiało pojawiły się sikory. Badały co to tam leży :). Nie spałem - w niebo się gapiłem. Nawoływały się i odpowiadały sobie. Okrążały mnie. I były jeszcze takie mniejsze gabarytowo od wróbli ptaki, umaszczenie takie rydzowo, brązowe, wiewiórkowe :) (jak mi zalinkujesz z dopiskiem "ło takie" to odpowiem:) szybkie w locie jak sto diabłów. Fajne takie małe a co małe to piękne ponoć. Kosy po suchych liściach wędrowały. Parę sójek widziałem. Odzyskałem wiarę i zacząłem wracać okrężną drogą. I ponownie stanąłem oko w oko z sarną tym razem na 10m. I kolejny już raz mnie pierwsza zauważyła. Bez alko jestem chyba beznadziejnie mało czujny. Także jeśli mam komu pokazać sarny to już wiem gdzie. No i drapieżne ptaszyska na błękitnym nieboskłonie żem uwidział. Fajnie było.

http://w44.wrzuta.pl/audio/5DZUTCVai26/g3_tour_2001_-_lost_without_you

Charles Bukowski.

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (240 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry