Widok

A w ogóle to jak to jest...

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kto po kogo jedzie,w jakiej kolejności???

Np. wynajmujemy limkę na 5 godz. ( oczywiście się nad limuzyną zastanawiam, bo są to koszta dosyć duuuże). Moj P. mieszka w Gdańsku, ja na końcu Gdyni a jego rodzice po środku - na Karwinach. Ślub planujemy właśnie w kościółku na Karwinach. Błogosławieństwo raczej jest w domu u Panny Młodej, czyż nie?

I znów mam mętlik w głowie.Rozmyślam jak to rozwiązać. Hheelllppp

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odebrałam, dzięki

image
image
Już wiem, który to Pan. Skojarzyłam sobie numer tel. - jak moja siostra miała w tym roku studniówkę to skrzyknęli się ze znajomymi i wynajęli na godzinkę limkę,hehe. I podjechało czarne cudoo - teraz wiem, że tego Pana. Ha, nawet dał mi wizytówke;-))

image
image
Pan jest bardzo sympatyczny a limuzyna jest cudna - moje slubne marzenie :))) fakt jest czarna i przepieknie wyglada przystrojona.
Czemu nia nie jedziesz skoro kojarzysz limuzynke???

image
hej Danuśka, mogłabys mi przesłać namiary na tego Pana od limuzynki? :) dzieki z gory

image
Mam troszkę ofert odnośnie aut, ale kurcze 1000zł to troszkę dla mnie dużo. Mój P. bardzo chce, tyle że on chciałby żebyśmy jechali tylko we dwoje,hehe - a ja co do tego mam inne zdanie.Przecież zawsze zabiera się ze sobą świadków, a przynajmniej jednego. A skoro to limka to i my i świadkowie się zmieszcza i rodzice i jeszcze kilka osób :-)

image
image
w mojej rodzinie rodzice błogosławią młodych od pokoleń i nas nasi też będą błogosławić - to jest zwyczaj chrześcijański (zaczerpnięty m.in. z Rytuału Rodzinnego)
ale "co kraj to obyczaj" i każdy robi jak chce ;)

pozdrawiam :)

image
my tez mieszkamy razem....ale do tego siostra przyjezdza juz wpiatek bo przylatuje z anglii ,nie wiem rodzice jego moze tez juz przyjada w piatek..........albo im wynajme jakies pokoje albo nam bo nie wyobrazam sobie sopac w jednym pokoju..............jak to rozwiazac delikatnie???
iwo - a jak kwiestia spania po weselu jest u was rozwiązana?

jeśli nie masz możliwości noclegu "po rodzinie" czy znajomych bliskich (np. narzecozny ze swoją rodziną nocuje u was, a ty do swojej świadkowej, albo rodziców...)
image
w moim domu u rodzicow bedzie rodzina mojej mamy tak samo siostra spi bo tam mieszka ...dla mnie miejsca nie ma hehe a reszta riodziny jest z olsztyna ....w ogole to wszystko mnie przerasta....nie wiem czy pokoje wynajac na osowej tam gdzie wesele czy w centrum gdanska gdzie moi rodzce bo w nd sie spotykamy u moich rodzcow w malym gronie ....ale dla dziedkow z olsztyna trzeba cos wynajac i rodziocow moze siosty jego nic nie wiem
byle spokojnie...

ja proponowałabym w okolicach sali weselnej - gościom bedize wygodniej po weselu, gdy bedą zmęczeni - może nawet "z buta" na nocleg wrócić, lub dużo mniejszym kosztem (taksówka, czy nawet wtedy wystarczy jeden niepijacy kierowca - obróci parę razy szybciej niż by trzeba było duże grono do centrum zwozić), czy nawet w trakcie się odświeżyć...
no i podczas wesela, np dziadkowie mogą szybciej poczuć się zmęczeni i prościej ich bedzie blisko zakwaterować...

a z osowy do centrum to jeszcze nie taka tragedia z dojazdem, da się zorganizować...
image
same hotole i dojazdy do nich ile to kasy ......
a patrzyłaś po kwaterach prywatnych - na osowie na bank sa "pokoje do wynajęcia"
i powinny być tańsze niż w centrum
image
no tak chyba lepiej blizej sali.......sama chyba wezmiemy sobie pokoj i juz...i dla dziadkow a rodzice u nas w mieszkaniu i siostra tez jakby chciala i gra!!!
muszę własnie tam jechac o popatrzec te pensjonaty czy cos ciagle czasu nie ma.
zacznij od netu i zebrania cen

jak masz wakacyjny termin - to szukaj szybciej, zeby zarezerwować...

Po weselu zastanów się, czy goście potrzebują śniadania - wg mnie niekoniecznie, ale można im przygotować "pakiet" do pokoju - woda mineralna, 2-3 saszetki herbaty (jak bedize dostęp do wrzadku) może ta kawa "w paseczka" na jedną szklankę porcjowana, suche ciastka typu biszkopy - z głodu do poprawin nie padną;)
najważniejsze (wg mnie) to coś do picia...
image
tak ,tak o to chodzi jak juz beda pokoje to cos im zoorganizuję...poprawin w knajpie nie ma tylko u moich rodzicow obiad takze do 13 sie wyspią i potzrebny tu jakis kierowca bo to towarzystwo tzeba przywiezc do rodzicow .........wiecej kombinowania niz te cale wesele heeh
ja jestem z Osowy wiec od razu moge zrobic Tobie pensjoonaty w pigułce :)
Sa własciwie 3:
Villa Ambra www.villaambra.pl
Osowianka http://osowianka.spanie.pl/
Villa Paul ich str nie dziala wiec masz ty namiary tel : 058 3403653

O innych mi nie wiadomo :)
o widzisz... juz masz pomoc;)

a tak, to spokojnie... nie wiem, ile masz czasu, ale jak spokojnie usiadziesz i pomyślisz, to nad wszystkim zapanujesz...
image
o dzieki....zaraz tam zajrze...
www.wbadanie.pl/ankieta/221133378/
do góry