Widok
AKT CHRZTU-PYTANIE
Witajcie :)
mam pytanie dot. aktu chrztu. Czy to prawda, że akt chcrztu ważny jest tylko 3 m-ce? Muszę dostarczyć mojemy księdzu aktualny akt, musze po niego jechać do Szczecina i nie chcę aby w sierpniu się przedawnił. Ktoś mi powiedział, że akt ma swoją ważnośc tylko 3 miesiące
mam pytanie dot. aktu chrztu. Czy to prawda, że akt chcrztu ważny jest tylko 3 m-ce? Muszę dostarczyć mojemy księdzu aktualny akt, musze po niego jechać do Szczecina i nie chcę aby w sierpniu się przedawnił. Ktoś mi powiedział, że akt ma swoją ważnośc tylko 3 miesiące
akt chrztu musi byc wazny (mlodszy niz 3m-ce) tylko przy spisywaniu protokolu, licencji itp czyli podczas wizyty u ksiedza
a jak spisuje sie to w parafii w ktorej bylo sie chrzczonym to w ogole nie trzeba tego wyciagac, ksiadz sam sobie sprawdza
pewnie ze potem juz nikt nie sprawdza waznosci tych zaswiadczen
a jak spisuje sie to w parafii w ktorej bylo sie chrzczonym to w ogole nie trzeba tego wyciagac, ksiadz sam sobie sprawdza
pewnie ze potem juz nikt nie sprawdza waznosci tych zaswiadczen
No właśnie, do księdza mamy się zgłosić po Bożym Ciele, ślub mam 8 września, więc akt chcrztu muszę mieć wystawiony po 8 czerwca. Ksiądz w kościele, w którym byłam chrzczona nie chce mi wysłać aktu pocztą, da jedynie do ręki (bo przecież co łaska!). Chrzczona byłam w Szczecinie :(
Kościół stawia same prezeszkody. Trudno dostarcze księdzu akt później. Nie będę kursować po świstek 2 razy.
Dziękuję za opinie :)
Kościół stawia same prezeszkody. Trudno dostarcze księdzu akt później. Nie będę kursować po świstek 2 razy.
Dziękuję za opinie :)
dix mnie też to rozbawiło. Chcieliśmy się nawet spytać księdza, czy możemy sobie odwołać chrzest i stać się ateistami, skoro dowód chrzcin ma swoją ważność. Ale chyba za duże ryzyko :) Na szczęście rodzice mogą mi wziąć akt z kancelarii. Inaczej musiałabym specjalnie po niego godzić do Wrocka.
http://img176.imageshack.us/img176/3592/suwakmw8.jpg