Widok

AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zapewne lokale użytkowe są już sprzedane (przynajmniej w części), ale każdy deweloper jest przy okazji takich transakcji związany tajemnicą handlową. Obiecali nabywcom że informacja o nich nie będzie rozpowszechniana, nawet wśród klientów na mieszkania w bloku. Na osiedlu jest już ogromny Lidl, ale myślę że dla Biedronki nie stanowi to przeszkody, więc kto wie... ;) Pod względem handlowo-usługowym Osiedle Przy Młynie jest świetne. Do tego stacja SKM pod nosem! Pewnie dlatego ceny mieszkań już tam nie takie niskie jak przed laty...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawie od poczatku sledze sprzedaz tej inwestycji zanim jeszcze zdecydowalem sie kupic tam mieszkanie i nie widzialem zeby lokale uslugowe byly kiedykolwiek na sprzedaz...no chyba ze na samym poczatku, jak jeszcze nie wiedzialem gdzie jest Reda :)
Jestem bardzo ciekawy jakie sklepy lub sklep tam powstanie skoro tak szybko znalazl sie nabywca na taka powierzchnie...Moze mala Biedronka ? :) Mnie by nie przeszkadzala. W kapciach moglbym robic tam zakupy... :)
nie ma ...bo wszystkie już sprzedane
pewnie nikt nie wie... ale zapytam, może a nóż widelec :)
wiadomo, kiedy do sprzedaży trafią lokale usługowe?

Widziałam ostatnio, że wstawiają już szyby do tych lokali, ale w ofercie ich nie ma... Reda Park, budynek 21 choć odbiór ma w tym samym czasie, ma już w sprzedaży lokale...

z góry thx za odpowiedź.
Ania - a czego się spodziewasz po ludziach którzy właśnie kupili mieszkanie... że będą siedzieć na forum i pisać, że "ich" deweloper jest do d... , że ich mieszkanie jest do d...
jeśli tak to chyba Ty jesteś naiwna :)
Przecież logiczne jest, że większość tych co zakupiła mieszkanie w Aquasferze narazie wierzy w to, że wszystko będzie ok... i co w tym naiwnego :)
Jak kupisz czekolade...to też spodziewasz się, że będzie smaczna...

trzeba być "dziwnym" żeby kupić mieszkanie i jeszcze przed wejściem do budynku widzieć same minusy :)

A tak wracając do tematu, to fajnie wygląda budowa bez dźwigu :)
ciekawe ile teraz zajmie okładanie budynku styropianem...
Rany, no nie przesadzajmy. Wiadomo, że deweloper nie działa charytatywnie i ma na myśli wyłącznie własne dobro. Jednak o klientach też czasem musi pomyśleć, w końcu funkcjonuje na rynku.

Ten tekst o naiwności to tak olbrzymie uogólnienie że naprawdę nie wiadomo do czego to przypiąć.
Każdy decyduje sam, zawsze są za i przeciw. Kupując mieszkanie od Semeko każdy podjął pewne ryzyko. Nie widzę tu naiwności.

Ja też uważam, że budynek jest zbudowany dobrze. Co wyjdzie w trakcie mieszkania - zobaczymy. Ale to nie naiwność a świadoma decyzja ze wszystkimi jej konsekwencjami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Naiwne jest to wasze zaufanie do dewelopera, boo skoro powiedział, że tak bedzie dobrze to myslicie ze tak musi być.

Ja nie muszę jechać żeby zobaczyć tą waszą aquasfere, widzę ją z okna ;)

Piszę z własnego doświadczenia, że do dewelopera należy mieć ograniczone zaufanie. On zawsze będzie działał tak, aby zarobić, a nie dogodzić kupującym.

Mój blok też jest z siliki, a wiele mamy problemów.

Mam nadzieję, że semeko nauczyło sie czegos i nie bedzie takich błedów jak wczesniej.

A takie ślepe zachwyty śmierdzą mi kimś od dewelopera ;p
....... chęć wejścia na budowe jest u ludzi dlatego... że nie mogą/my się doczekać aż skończą budować :)
Każdy chciałby wejść do swojego lokum i oczami wyobraźni wszystko ogarnąć... ale oczywiście wiadomo, że narazie to tylko beton :) więc nikt specjalnie nie ma pretensji do SEMEKO że jeszcze nie wpuszczają :)
Poza naszym sympatycznym mieszkańcem super hiper ALTUSA który ma tak fajnego developera, że w każdej chwili może wejść do budynku i pochodzić po betonie :)

Co do naiwności... to nie wiem za bardzo o co chodzi :)
Każdy kupuje mieszkanie gdzie chce oczywiście w ramach swojej zdolności finansowejj... i nie widze niczego naiwnego w tym, że ktoś kupił mieszkanie w Aquasferze, czy Altusie, czy w Orlexie... każdy jakoś przeanalizował zakup, dokonał wyboru i ma jakieś oczekiwania...

ale co w tym naiwnego?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
budynek aquasfery jest bardzo dobrej jakosci ! wystarczy pojechac i zobaczyc z czego jest zbudowany i jak i gdybania tu nie maja nic do sprawy . Bo budynek stoi i kazdy moze jechac i zobaczyc ... jeszcze nie jest ocieplony i dokladnie widac ...jak i z czego i to zadna tajemnica . Silika i szkielet z zelbetonu i to jest podstawa ... cala podstawa z parterem jest rowniez z zelbetonu i wszystko rowne jak pod linijke ! i nie bardzo rozumiem pytanie ...oby sie nie mylic ... tylko w czym sie mylic jak wszystko dokladnie widac ? A co ma jakosc budynku z odbiorem mieszkania . Wady sie zawsze mozna doszukac ... znajomi odbierali w W-wie mieszkanie i w lazience byly kontakty krzywo wstawione i co ? odebrali bo takie ''puperele '' sa zawsze i to sie poprawia w piec minut i cos takiego nie swiadczy o budynku tylko o wykonczeniu. Sama jestes naiwna jak sie naczytasz na roznych forach ludzkich obsesji ze jeden nie odbiera bo '' kibel'' jest krzywo a drugi ci opisze ze akurat u niego jest parapet krzywy itd i takie rozne puperele i wlasciwie w calym trojmiescie i poza jest wszystko zle . Obraz z roznych forow jest dla naiwnych bo wielu specjalnie pisze o wadach i je sztucznie wymysla a zacheca do swojego itd. to sztuczny swiat i tez dzis kazdy moze wejsc na obojetnie jakies forum i wpisac cos ... ze akurat tam jest zle.... tak dla jaj pisza a ludzie w glupoty wierza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zamykam temat hehe :)
~..... skąd wiesz że budynek aquasfery jest takiej super jakajączytości. To będziesz mógł ocenic dopiero jak w nim zamieszkasz. I obyś się nie miło nie zaskoczył.

Czytając wasze wypowiedzi, odnoszę wrażenie, ze jesteśc ie strasznie naiwni, ale sama kiedys taka byłam. teraz to się zmieniło. Liczy się kasa i jeszcze raz kasa.
Życzę braku problemów po odbiorze mieszkań.
Trudno tu niektorych zrozumiec ! jeden caly czas pisze o jakims ''altusie;; jest forum altus i jak chcesz reklamowac to moze tam pisz bo d....e ludziom zawracasz ! kupiles tam to super ale co nas to obchodzi . Drugi jakies brednie o ''jakosci '' ..... budynek Aquasfery ma bardzo wysoka jakosc i jest zbudowany z wysokiej jakosci materialow i nie bardzo rozumiemy w czym budynki w Gdyni sie roznia .... ze złota sa czy z czego ? tu jest silika i na rynku nie ma nic lepszego wiec po co bredzic i glupoty na forum wciskac o jakims altusie i innych przeciez w Gdyni wiekszosc jest z porothermu i kazdy fachowiec wie ze porotherm jest o klase gorszy od siliki . iA co do wejscia na budowe to narazie to nie ma najmniejszego sensu bo sie tylko przeszkadza zwyczajnie bo budynek jest w trakcie wykonczena i ocieplania i niby co chcecie tam zobaczyc surowe sciany i betonowe stropy ... pomyslcie sami .... sciany sa , budynek stoi , plan mieszkan jest zgodny ze stanem faktycznym i wszystkie sciany tzw. nosne sa tez zbudowane zgodnie z planem wiec bezszensem jest ogladanie surowizny na budowie , jak poloza instalacje , tynki itd i sie troche troche z wykonczeniem uporaja to napewno bedzie mozna isc ogladac a teraz to nonsens. Bylem wczoraj to zaczeli ocieplanie, non stop zwozili styropian i stawiali rusztowania itd i naprawde byl ciagly ruch i praca i bezsensem byly by jeszcze jakies wizyty ''ogladaczy'' tam jest i nadzor budowlany i kierownicy i z tego co widzialem to wszystko jest non stop kontrolowane . Jak robota wre i caly czas cos zwoza i dowoza i jest ruch , to tez bym tam nikogo nie wpuscil bo tylko ''wypadkowi mozna ulec'' i co wtedy i kto za to odpowie ? wiec to tez bierzcie pod uwage ze to jeszcze plac budowy a nie zabawy i nadzor nad tym czuwa ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby to z zewnatrz ogladac bo budynek jest przy ulicy wiec mozna pojechac i zobaczyc.
Zaglądam tutaj bo prawie kupiłem mieszkanie w Aqua. Bardzo podoba mi się Osiedle przy Młynie i Reda w ogóle. Długo się interesowałem Aqua. Byłem na targach mieszkaniowych i spędziłem na stoisku Semeko trochę czasu. Miałem nawet rezerwacje i już negocjowałem kredyt. Jestem częściowo związany zawodowo z Redą. Ostatecznie padło jednak na Altus i Invest Komfort (z różnych powodów), ale monitoruję kilka budów w Trójmieście i wymieniam moje doświadczenia z tych inwestycji. Myślę że to może być ciekawy materiał, przede wszystkim dla tych którzy dopiero wybierają dewelopera, mieszkanie i miejsce. Oczywiście życzę jak najlepiej wszystkim przyszłym mieszkańcom tych osiedli, a moje uwagi (m.in. nt jakości) są dość obiegowe i dość oczywiste dla każdego kto choć jako tako zetknął się z tematem "kupno mieszkania w Polsce".
no widzisz Bambolo jak masz fajnie :)

Ty to masz super życie :)
Najlepszy deweloper, najlepszy budynek, najlepsza lokalizacja, najlepsze mieszkanie...

każda informacja działa na Twoją korzyść

ahh... pozazdrościć :)
tylko ciekawe, czemu jako nowy mieszkaniec super zajefajnego Altusa...tak często zaglądasz na forum Aquasfery... która jest taka beznadziejna...

co nie zmienia faktu, że mam nadzieje, że z wyboru będziesz zadowolony i tego też Ci życzę :)

Pozdrawiam
Trochę lipa. U mojego dewelopera (Invest Komfort) prawo do wizytacji mieszkania PRZED JEGO ODBIOREM jest zagwarantowane w umowie przedwstępnej. Jedynym warunkiem jest zgłoszenie wizyty na 3 dni przed wejściem na plac budowy. Dostajemy kask ochronny i możemy wizytować...
yhymmmmmm.....:)
jak byłem w SEMEKO w zeszłym tygodniu, to mówili, że jeszcze nie można oglądać... wyjątek stanowią nowi klienci, którzy chca przed kupnem zobaczyć mieszkanie...wtedy wyjątkowo moga wejść ze sprzedawca na teren budynku...
natomiast pozostali będa mogli wejsć do budynku po odbiorach...

ale zawsze możesz zadzwonić bądź napisać maila, jak zobaczą, ze jest tylu chętnych do oglądania swojego przyszłego M... to może zrobią jakiś "dzień otwarty" czy coś w tym stylu :)
Wiadomo kiedy bedzie mozna pojechac i obejrzec swoje mieszkanie ?
słuchaj Mama moja mieszka w bloku z 2002 roku moja ciocia mieszka w boku z 1970 roku a moja kumpela mieszka w boku z 2007 i w żadnym z tych mieszkań nie było grzyba zależy czy wietrzysz i grzejesz w mieszkaniu w budynkach orlexu jest wilgoci i zawsze będzie po oni budują bok w "trzy miesiące" więc jak ma budynek ostać się i osadzić się i nabrać oddechu jak za chwile się wprowadzają ludzie jak jest ogrzewanie podłogowe co jest dobre i podwyższa cenę mieszkania a wy wiedzie jak ode wysusza powietrze ???? ludzie kupują nawilżacze powietrza budynek według prawa budowlanego ma prawo osadzać się 5 lat i wszelakie pęknięcia nie prawidłowości developer ma obowiązek naprawić w ramach gwarancji wykonania Oki pracuje w budowlanym markecie i powiem tak co drugi klient jest z osiedla przy młynie i co rugi jest z osiedla fenikowskiego więc wiem co mówię mam bardzo dużo opinii na temat budownictwa i dość sporom wiedzę na temat budowy i wykończenia mieszani semeko robi oki po za tym długo budynek jest budowany więc do dobry znak po za tym już jest sporo mieszkań sprzedanych powiem tak dużo osób chwali sobie mieszkania w semeko przy młynie a po 4 latach od wybudowania np. osiedla fenikowskiego na necie jest już 200 ogłoszeni sprzedam mieszkanie ????? Ciekawe co nie ??? nie będę się tu wymądrzać ale nie ważne co mówią developerzy najważniejsze jest co mówią mieszkańcy oni w koniu mieszkają tam 365 dni w roku i ja znam ich opinie może na 100 osób 5 jest nie zadowolona to i tak niezły wynik pozdrawiam
Ale to prawda ! dziwny z ciebie czlowiek ! a ty myslisz ze skad sie ludziom np. w Gdyni po dwudziestu latach grzyb bierze .... TO TEZ WINA DEWELOPERA Z PRZED DWUDZIESTU LAT ? zastanow sie ! Otrzymujesz nowy lokal w ktorym nie ma grzyba to skad sie bierze ? bo ludzie jak czubki od razu sie biora za super szybkie wykonczenie . Nowe mieszkanie nawet wysezonowane musi byc nieodswierzane przynajmniej pol roku tylko grzane i wietrzone , a pozniej nalezy o to dbac i po wykonczeniu naprawde grzac a nie na 2 ustawic bo szmalu ciagnie nalezy grzac na 5 i w tym czsie wietrzyc i nie 2 godziny dziennie tylko caly czas ...cala dobe . Wielu mieszka w domach z kominkiem i wiesz ze przy mrozie - 20 mozna nago chodzic po domu bo temperatura jest + 30 ale trzeba ostro grzac i wietrzyc i wtedy non stop jest cieplo i sucho -- powtarzam non stop ! A jak kogos nie stac na takie wydatki i koszty i takie grzanie i wietrzenie to zwyczajnie niech sie nie wprowadza do nowego bo tam nikt ani wietrzyc ani grzac za niego nie bedzie. Ludzie sie do nowych wprowadzaja ze starych betonowych blokowisk gdzie mieszkali i sie kisili i mysla ze to tez to samo bo blok podobnie wyglada a nowe budownictwo jest tak jak mieszkanie w domku i calkiem inaczej tu trzeba o wszystko dbac. Nikt za ciebie grzac ani wietrzyc nie bedzie , przeciez wilgoc jest w powietrzu a nie od dewelopera !!! zwyczajnie w powietrzu ! i wchodzi i wychodzi najzwyczajniej w sciany ...przeciez to zwykly proces .... chyba ze nie mieszkales nigdy w takich blokach tylko w wielkiej plycie. Widze jak sie ludzie wprowadzaja ... blokowy bogacz i jego gwiazda i dzieciaki rozwydrzone i zaraz kafle od dolu do gory bo sie blok z Prl - u przypomnial to sie kafluje i zatapetuje na pokaz przed kolezkami od piwka itd. Pozniej chce oszczedzac na grzaniu i sie malo wietrzy bo sie zonka przeziebi i w sumie wychodzi na to ze wspominaja stare brudne syfiaste i zdewastowane blokowiska i najepiej tam im bylo bo tu trzeba dbac o wszystko i placic sporo za ogrzewanie. Wiec jak ktos nie ma kasy to niech lepiej siedzi w starych blokach a nie opowiada ze grzyb sie robi przez dewelopera a nie przez nich samych bo to chore ! A co ma deweloper po np. 2-3 latach do grzyba ktory sie pojawil u pani xinskiej na piatym pietrze w łazience pod kaflami ! Pomysl czy to wina dewelopera po latach czy to xinska sie zakaflowala ., gotowala ze pary full i nie grzala i nie wietrzyla bo jej chlodno to wolala sie kisic no i sobie grzyba wykisila. Przeciez sam wiesz ze wilgoci nie czuc i nie widac a caly czas jest i w scianach i w powietrzu i jest to zwykly biologiczny proces i musi wszystko oddychac i sciany tez zeby zachodzila wymiana . No to sam sobie odpowiedz skad sie grzyb bierze , powiem ci inaczej ... znajomi zbudowali domek i powiedzmy ze po 2 latach sie cos zaczyna w piwnicy czy na jakiejs scianie pojawiac i co ? Tu powiesz ze nie ma dewelopera i logiczne ze za to odpowiada wlasciciel domku i to on jest winny powstaniu grzyba no bo kto ! i w bloku jest identycznie tylko sie ludziom przewraca w glowach i szukaja winnych bo mysla ze to wina rzadu i dewelopera ze jest grzyb po 2 latach na 5 pietrze a nie ich ! A to bzdura bo to wina osoby ktora tam mieszka . Bo jak ty bedziesz grzal i wietrzyl bedziesz mial super a twoj sasiad to oleje i zapusci i powstanie np. grzyb no to skad sie ten grzyb wzial od ciebie czy od dewelopera czy od tego ktory tam mieszka ???

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...

Gdzie kupić mieszkanie?? (37 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

do góry