Widok
i kolejny frustrat, któremu nie podoba się Aquasfera...ale jednak musi wejść na jej forum i wylać swoje żale... idź na forum swojego osiedla i tam wygłaszaj swoje rady... a przy okazji chyba nie masz za dużego pojęcia o ubezpieczeniach majątkowych :)
yfu - a wiesz może co to ma być za monopolowy? Jakieś alkohole świata (strikte monopol), czy bardziej coś w stylu Żabki (spożywczo monopolowy)?
yfu - a wiesz może co to ma być za monopolowy? Jakieś alkohole świata (strikte monopol), czy bardziej coś w stylu Żabki (spożywczo monopolowy)?
yooki jak przy odbiorze stwierdzisz to co napisals ze szyba porysowana i okna sie nie otwieraja to sporzadzasz protokol usterek i tyle. Czekasz jak deweloper to usunie i znowu ciebie zaproasza na odbior mieszkania jak bedzie juz cacy to podpisujesz odbior mieszkania dostajesz klucze i wtedy rob co chcesz. A tak jak stwierdzisz niedociagniecia i podpiszesz ze mieszkanie przyjmujesz to deweloper da ci klucze a usterki rob na swoj koszt pozniej sama.wiec wydac na poprawki pare tysiaczkow z wlasnej kieszeni to wole poczekac z odbiorem 2-3 tygodnie i niech dewl. to porawi.
Akurat usterek może być całe mnóstwo. Mam znajomą na osiedlu Przy Młynie i np okno się nie otwierało na ościerz, prąd w jednych gniazdkach był w innych nie, porysowane szyby w oknach, itp itd.
Nie prosiłam o subiektywną, niczego niewnoszącą ocenę jakości wykończenia Semeko (bo ta bywa różna, czasem dobra czasem nie) ale konkretną radę.
A fakt że inni mają gorzej bo w Gdańsku jest gorzej zupełnie mnie nie interesuje co chyba oczywiste. Można by tak porównywać bez końca, zawsze znajdzie się ktoś kto ma gorzej:P
Wracając do mojego pytania: czy podpisując protokół z usterkami godzę się na to że naprawię je we własnym zakresie i na własny koszt? Czy jest możliwy odbiór z jednoczesnym zaznaczenia że usterki będą usunięte w określonym terminie przez developera i na jego koszt?
Ktoś wcześniej napisał że jak podpiszę z usterkami to z nimi zostanę. rzeczywiście tak jest?
Ta moja koleżanka niczego nie podpisała dopóki nie było naprawione ale to poważnie opóźniło przeprowadzkę:(
Nie prosiłam o subiektywną, niczego niewnoszącą ocenę jakości wykończenia Semeko (bo ta bywa różna, czasem dobra czasem nie) ale konkretną radę.
A fakt że inni mają gorzej bo w Gdańsku jest gorzej zupełnie mnie nie interesuje co chyba oczywiste. Można by tak porównywać bez końca, zawsze znajdzie się ktoś kto ma gorzej:P
Wracając do mojego pytania: czy podpisując protokół z usterkami godzę się na to że naprawię je we własnym zakresie i na własny koszt? Czy jest możliwy odbiór z jednoczesnym zaznaczenia że usterki będą usunięte w określonym terminie przez developera i na jego koszt?
Ktoś wcześniej napisał że jak podpiszę z usterkami to z nimi zostanę. rzeczywiście tak jest?
Ta moja koleżanka niczego nie podpisała dopóki nie było naprawione ale to poważnie opóźniło przeprowadzkę:(
Drzwi wewnątrz lokalowe popieram wysokiej jakości popieram z Firmy Porta i kolor maja bardzo fajny akurat będzie mi to kolorystyki wystroju pasować a usterki większe do np. źle osadzone drzwi wewnątrz lokalowe tak że z oborę się domykają okna balkonowe źle domykają się oj jest wiele takich kwiatków pisze tak ogólnie nie personalnie do SEMEKO :):):)