Widok

AWFiS utrudnia życie studentom?

Opinie do artykułu: AWFiS utrudnia życie studentom?.

Jestem studentem gdańskiej Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu. Coraz bardziej dotykają mnie absurdy jakie mają miejsce na mojej uczelni. Niestety mam świadomość, że bez interwencji z zewnątrz niewiele można wskóraćMimo zmiany władz uczelni nie nastąpiła zmiana myślenia. Co gorsza nowy rektor wprowadza "nowe porządki" szukając oszczędności wszędzie tam, gdzie nie powinny one mieć miejsca (vide AZS AWFiS, zwolnienie dr Zawalskiego z Górek Zachodnich z powodów rzekomej niegospodarności ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ogólnie - żenada

Nie polecam tej uczelni, zaliczenia z przedmiotów "trudniejszych" typu anatomia, fizjologia, biochemia jest naprawdę trudne nawet jeżeli poświęcasz dużo czasu, uczysz się dużo, dużo i nic z tego, bo profesor BDB przychodzi daje ci 53% i mówi "jakby się Pan nauczył to by Pan zaliczył" i koniec tematu, a to że praca była sprawdzana wyjątkowo surowo i że 80% podchodzących do egzaminu właśnie w taki sposób znajduje się na sesji poprawkowej to nic... bo przecież "Jakbyśmy się pouczyli to byśmy zdali"

:D

nie "słodko" tylko "przyjemnie" :)

ja

potwierdzam- godzin studenckich jest tyle co pies napłakał i wszystko niedostępne- ile razy na zajęciach z nóżki musieliśmy w********ać na dwór bo pani prodziekan z dziekanem farszem sobie chcieli poflirtować przy tenisie- żal--wsyztko tu jest anty-studenckie. w****iam sie codziennie jak tu jestem i dokrztałcam sie na własną rękę, żałuje troche wyboru ale coż- jestem juz na pierrwszym roku magisterki i zrobie tego magistra od fikołków

nie słuchaj tylko przyjdź i zobacz sam

Teraz każdy z nowych maturzystów ma możliwość podjęcia studiów na kierunku zaocznym iWF przekonać sie o paniach w z Dziekanatu ( super babkii),o prof.Tomiaku -prodzekanie d/s studiów zaocznych(dobry gośc),oraz o prowadzących na tym kierunku więc nie wierz w niektóre słowa tu napisane bo tak nie jest-oczywiści o rewelacji nie ma mowy ale tak jest w całej Polsce( byłem na 5 Uczelniach0 SPOTKAJMY SIĘ NA AWFiS ale tylko zaoczny-bo dzienny dziekanat nie daj Boże

bladego pojęcia nie masz o AWF!!

egzaminy mamy pisemne, ustne z wiedzy teoretycznej a nie praktycznej!! wiedze praktyczną zaliczamy w ciągu semestru na ocene. a egzaminy mamy z takich przedmiotów jak antropomotoryka (wiesz chociaz co to jest?), anatomia, fizjologia, biochemia!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Awf w Gdansku to kieta!!!!

Otóż w wakacje mieliśmy 3 spotkania na Górkach zachodnich aby nauczyć nas pływania na żaglówkach. Rozłożono nam te 3 spotkania w tygodniu i żeby nie było nam łatwiej ( bo na AWF Gdańsk zawsze dbają aby było łatwiej ) zrobiono to w środku wakacji. Szkoda że te zajęcia nie odbywały się codziennie tylko wymieszano wszystkie grupy i wyszło że musiałam przyjechać z Katowic na tydzień opuszczając półtora tygodnia pracy tracąc dużą ilość pieniędzy bo dodatkowo musiałam załatwić sobie lokum na ten tydzień. Na poranną zbiórkę przyszedł Pan He. sprawdził obecność i znikną gdzieś nie wiadomo gdzie !! My mieliśmy podzielić się po 4 osoby ustawić w rzędach i praktykant miał wybrać grupę i udać się z nią na żaglówkę i zacząć nauczanie. Ja akurat trafiłam na fantastycznego praktykanta dobrze nam tłumaczył same już coś umiałyśmy bo byłyśmy po obozie i po kilku zajęciach w Górkach które odbywały się na pierwszym roku oraz po zajęciach teoretycznych z Panem S. Postawiłyśmy żagle wypłynęłyśmy z przystani i każda po kolei chwytała za ster i musiała wykonać kilka manewrów podchodzenie do tonącego zwroty stawanie pod wiatr . Na koniec zajęć praktykant miał nas ocenić ja osobiście dostałam 4+. Nadszedł czas wpisów kolega poszedł oddać INDEKSY i gdy wrócił do mnie INDEKS nie wierzyłam własnym oczom bo było tam wpisane 3 !! Więc poszłam spytać się dla czego tak wpisano, po ponad godzinnym czekaniu weszłam do pokoju Pana He. i się pytam dlaczego 3 oczywiście zostałam potraktowana jak jakiś śmieć zeszmacono mnie... Argumentował wpis że praktykanci nie oceniają tylko dają propozycję a jak się spytałam jak Pan może oceniać jak nawet Pana nie było na zajęciach i nawet nas nie obserwował ... To za argumentował to że się woziłyśmy i opalałyśmy i że nic nie robiłyśmy . Gdy spojrzałam na jego biurko znów nie dowierzałam bo połowa list była na rachunkach ze sklepu biletach SKM i ZKM. Chyba Pan He. jest jakimś jasnowidzem czarodziejem magikiem i potrafi czytać w myślach. Tacy jak on powinni komiksy rysować a nie " nauczać " w szkolnictwie wyższym. Przez jego burdel i przez burdel jaki panuje na uczelni my studenci tracimy i ni dziwota że później sami wykładowców źle traktujemy i zlewamy. Jak nam dają taki przykład to powinniśmy uczyć się od starszych. WSTYD I HAŃBA ŻE TACY LUDZIE JAK PAN H. PRACUJĄ NA AWF !! Brak słów na to co się dzieje na AWF Gdańsk . Życzę wam abyście nigdy nie trafili na takich ludzi z jakimi ja przyjemność miałam obcować. Pozdrawiam serdecznie Pana He. !!! Mam nadzieję że kiedyś z tym syfem co się dzieje tu u nas ktoś zrobi porządek :)

"Studenty" ???? a Ty po OHP ?

Dostań się na AWF i wytrwaj tam 2 lata na "piątkach" to Ci pogratuluje...

halo halo kuba?!

nie ma takiego ćwiczenia jak "fikołki"!!!!!!!!!!!!!!

brawo!!!!

zgadzam sie z kazdym słowem tej wypowiedzi ;)

popieram!!!

anatomia i fizjolgoia to pogrom biomechanika tez , a nawet głupia metodyka wf....

niestudiowałes tego kierunku nie udzielaj sie!!!!! 4 egzaminy teoretyczne w ciagu 10 dni to nie jest pikuś - zważając na ilość materiału popaprańcu!!! a użeranie z dzieciakami wcale nie jest takie łatwe i przyjemne skoro oni są ciągle na NIE - spróbuj a sam sie przekonasz że jesli coś mają zrobić trzeba się nieźle "nagimnastykować" żeby ich skłonić do ćwiczen

no chyba Ty

przejdź się na byle jaki AWF i zobacz z czego są egzaminy w sesji, a potem się wymądrzaj, bo zamiast 'prawidłowego kopania piłki nożnej' musimy pojąć znacznie trudniejsze zagadnienia chociażby z anatomii... więcej szacunku dla tych, co potrafią pogodzić sport z nauką.

studentka TiR 2008

w 100% sie z tym zgadzam co pisze powyzej, nie napisze nic wiecej bo wszystko zostalo powiedzianE!!! BRAWO!!!...

REKTOR TOTALNE DNO, PROF. PRZYBYLSKI WRACAJ!!

hUCIŃSKI to śmiech na sali, przecież on wyglada jak pinokio, drewniak totalny, co on wyprawia na tej uczelni. Zlikwidował szatnie i przechowalnie rzeczy dla studentów żeby zaoszczędzić pieniądze na recepcjonistkach. Teraz idąc na zajęcia z lekkiej atletyki studenci biorą torby sportowe podróżne z rzeczami sportowymi na cały dzień do lasu i zostawiają pod drzewem!!! Wspaniałe rozwiązanie panie rektorze. Likwidacja szatni to był wspaniały pomysł!! Gratuluje pomysłów i wiedzy. Bufet też oczywiście został zlikwidowany bo po co to studentom. Super. Nie no ale odnowił pAN korytarz i wstawił telewizory i 'xboxy' jak to nazywają studenci te myszki duże coś pan zamontował żeby sobie strony uczelni poogladać w internecie. Przechodząc 10 metró dalej zaczyna się komuna i PRL-jak wybudowali sale w tych czasach to do tej pory nie są remontowane, obiekty i sale wszystkie stare za czasówkomuny zbudowane, ale korytarz jest nowy no fajnie fajnie. A no i wspaniałe opłaty za parking, super naprawdę, nie no pieniądze się na to znalazły jak dosłownie i bez przesady 70 studentów zostało oblanych z Metodyki WF i nie dostało możliwości poprawki ,bo się żeś pan nie chciał zgodzić, i musiało płacić warunek 700 zł. Prosta sprawa 70 studenów razy 700 zł równa się 49000zł i są nowe szlabany na uczelni. Super kolejny plus dla pana rektora. Fuksa żeś pan miał że jednym głosem cie ni ewywalili na głosowaniu bo akurat jednej osoby nie było a i tak było ponad 50% głosów przeciw. NIECH WRACA PROF. PRZYBYLSKI ZŁOTY CZŁOWIEK. A pan to idz se w koszykówe graj dalej.

tegoroczny mgr

W tym roku skończyłam AWFiS i szkoda mi młodszych kolegów ponieważ mają jeszcze bardziej ograniczone możliwości korzystania z sal, basenu, internetu. Dziekanat jest czynny krócej niż jest napisane na drzwiach, DZIEKAN NIE MA CZASU DLA STUDENTÓW, rektorat przyjmuje interesantów dwa razy w tyg. i to tylko po godzinie.
POWODZENIA dla wszystkich przyszłych ABSOLWENTÓW

P.Rektorze

Sz.P.Rektorze
Wjeżdzając na uczelnie dostałam szoku,jak zobaczyłam niebieską budke nie wiedziałam czy to są dwa toytoye połaczone czy co.Widzał to pan bo myślę że nie.Jak pan zobaczy to jestem przekonana że nie pozwoli pan tego cuda tam pozostawić.Zastanawiam się do czego to ma służyć,chyba nie bedą tam ludzie pracować ? w takich warunkach!!!
To się nadaje na plac zabaw dla dzieci ,a nie do warunków pracy dla ludzi.Rozumię oszczędności w dobie kryzysu,ale to przekracza wszelkie granice rozsądku i przepisów warunków pracy.To się nadaje tylko do TV lub PIP.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

2009-04-21 19:38 0000-00-00 00:00 ŻENUJĄCE ZACHOWANIE LUDZI NIE ZDAJĄCYCH SOBIE SPRAWY Z REALIÓW STUDIOWANIA NA AWFiS

1. DLACZEGO NIKT NIE POTRAFI ZAUWAŻYĆ , ŻE OPRÓCZ ZALICZEŃ PRAKTYCZNYCH SĄ TAKIE, DO KTÓRYCH TRZEBA PRZYGOTOWYWAĆ SIĘ TYGODNIAMI ??!! ciekawe czy tacy mądrale zdaliby je chociażby za setnym podejściem będąc 5 raz na pierwszym roku!! WIADOMO , ŻE JAK W KAŻDEJ UCZELNI SĄ PRZEDMIOTY ŁATWIEJSZE I TRUDNIEJSZE, ALE SZKODA , ŻE JAKIMŚ CUDEM NIKT NIE WIE , ŻE NA AWFiS SĄ TE TRUDNIEJSZE..............

2. I JAKIM PRAWEM WYPOWIADAJĄ SIĘ LUDZIE, KTÓRZY NIE MAJĄ POJĘCIA JAK CZASAMI JEST CIĘŻKO POGODZIĆ WYSIŁEK FIZYCZNY Z NAUKĄ DO PÓŹNEGO WIECZORA ..

3. ZAPRASZAM WSZYSTKICH , KTÓRZY POTRAFIĄ ŚMIAĆ SIĘ ZE STUDIOWANIA NA AWFiS DO PRÓBY UTRZYMANIA SIĘ NA NIEJ, LUB CHOCIAŻBY DOSTANIA SIĘ...ZRESZTĄ I TAK NIE POCZULIBY TEGO WSPANIAŁEGO UCZUCIA JAKIM JEST ROBIENIE TEGO CO SIĘ KOCHA

4. A JEŚLI NADAL AWFiS TO DLA WAĆPAŃSTWA TOTALNE DNO TO CIEKAWA JESTEM JAKBY WYGLĄDAŁO WAĆPAŃSKIE ŻYCIE BEZ NAUCZYCIELÓW WYCH. FIZ (takich z prawdziwego powołania angażujących całą swoją osobę do kolejnych zajęć) BEZ TRENERÓW OSOBISTYCH, INSTRUKTORÓW FITNESS I BEZ WSZELAKIEJ REKREACJI SPORTOWO-RUCHOWEJ !!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ŻENUJĄCE ZACHOWANIE LUDZI NIE ZDAJĄCYCH SOBIE SPRAWY Z REALIÓW STUDIOWANIA NA AWFiS

1.NAUCZ SIĘ POPRAWNIE PISAĆ ,nie ma takiego słowa jak "studenty"

2. NIE MA EGZAMINU Z GIER I ZABAW ANI Z PRAWIDŁOWEGO KOPANIA PIŁKI BĄDŹ ZNAJOMOŚCI STROJÓW SPORTOWYCH.. Żałosny jesteś..

3.JESZCZE NIGDY SESJA NIE SKOŃCZYŁA SIĘ NA POCZĄTKU MAJA!

4. DLACZEGO NIKT NIE POTRAFI ZAUWAŻYĆ , ŻE OPRÓCZ ZALICZEŃ PRAKTYCZNYCH SĄ TAKIE, DO KTÓRYCH TRZEBA PRZYGOTOWYWAĆ SIĘ TYGODNIAMI ??!! ciekawe czy tacy mądrale zdaliby je chociażby w setnym terminie!! WIADOMO , ŻE JAK W KAŻDEJ UCZELNI SĄ PRZEDMIOTY ŁATWIEJSZE I TRUDNIEJSZE, ALE SZKODA , ŻE JAKIMŚ CUDEM NIKT NIE WIE , ŻE NA AWFiS SĄ TE TRUDNIEJSZE..............

5. I JAKIM PRAWEM WYPOWIADAJĄ SIĘ LUDZIE, KTÓRZY NIE MAJĄ POJĘCIA JAK CZASAMI JEST CIĘŻKO POGODZIĆ WYSIŁEK FIZYCZNY Z NAUKĄ DO PÓŹNEGO WIECZORA ..

6. ZAPRASZAM WSZYSTKICH , KTÓRZY POTRAFIĄ ŚMIAĆ SIĘ ZE STUDIOWANIA NA AWFiS DO PRÓBY UTRZYMANIA SIĘ NA NIEJ, LUB CHOCIAŻBY DOSTANIA SIĘ...ZRESZTĄ I TAK NIE POCZULIBY TEGO WSPANIAŁEGO UCZUCIA JAKIM JEST ROBIENIE TEGO CO SIĘ KOCHA

7. A JEŚLI NADAL AWFiS TO DLA WAĆPAŃSTWA TOTALNE DNO TO CIEKAWA JESTEM JAKBY WYGLĄDAŁO WAĆPAŃSKIE ŻYCIE BEZ NAUCZYCIELÓW WYCH. FIZ (takich z prawdziwego powołania angażujących całą swoją osobę do kolejnych zajęć) BEZ TRENERÓW OSOBISTYCH, INSTRUKTORÓW FITNESS I BEZ WSZELAKIEJ REKREACJI SPORTOWO-RUCHOWEJ !!!!

haha

ta uczelnia powinna nazywać się : Akademia Wychowania Fizycznego i Gimnastyki , a zachowania pana Szota nie są już nawet śmieszne...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry