Widok

AWFiS utrudnia życie studentom?

Opinie do artykułu: AWFiS utrudnia życie studentom?.

Jestem studentem gdańskiej Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu. Coraz bardziej dotykają mnie absurdy jakie mają miejsce na mojej uczelni. Niestety mam świadomość, że bez interwencji z zewnątrz niewiele można wskóraćMimo zmiany władz uczelni nie nastąpiła zmiana myślenia. Co gorsza nowy rektor wprowadza "nowe porządki" szukając oszczędności wszędzie tam, gdzie nie powinny one mieć miejsca (vide AZS AWFiS, zwolnienie dr Zawalskiego z Górek Zachodnich z powodów rzekomej niegospodarności ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mierna szkola w ktorej wciaz obecna jest komuna.

Niestety walka z betonem komunistycznym to jak walka z wiatrakami.
popieram tę opinię 104 nie zgadzam się z tą opinią 3

PŁATNY PARKING AWFIS --> SKANDAL !!!

Jestem studentem Akademi Wychowania Fizycznego i jak ostatnio sie dowiedziałęm parking na terenie uczelni jest PŁATNY !!! a jak dotąd wjazd był za darmo ! w takim razie gdzie BIEDNI studenci mają parkować jak nie ma żadnego parkingu,jedyny to ten przy hali awfis ale to jest mały parking na którym może sie zmieścić max 30 aut przy totalnym ścisku więc GDZIE MAMY PARKOWAĆ ??? pozdrawiam szan ownego Pana Rekrora ...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Parkować?

Biedny studęciku! Widzę że tobie się w główce P********iło. Stać ciebie na samochód to płać za parkowanie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 21

No tak. Przecież w dzisiejszych czasach samochód to luksus dla bogaczy. Jak student śmie mieć samchód!!! SKANDAL!!! masz golfa 2 za 2tys zł bo ciężko odkładałeś mimo tego że trzeba opłacić wynajmowane w gdańsku mieszkanie, studia, książki, wyżywienie to musi mnie przecież też stać na to żeby miesięcznie wypier. dalać 250 zł na parking.
Inne uczelnie jakoś zapewniają w miarę możliwości miejsca parkingwe dla swoich studentów.
Współczuję Ci,,, ale przy okazji się cieszę, bo moja lodówka ma wyższy iloraz inteligencji niż ty.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Popłacz sobie jeszcze. Bo tylko to potrafisz. Dolicz sobie jeszcze paliwo, OC, płyny ustrojowe samochodu, oraz przeglądy, to te 250zł to pryszcz. A jak ciebie nie stać na parking to sobie rower kup i nie płacz żeś biedny
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie rozumiesz chyba ciumoku. To czy mnie stać na samochód czy nie to moja prywatna sprawa. To ile kosztuje eksploatacja samochodu to odrębna kwestia. A faktem jest to, że uczelnia przyjazna studentowi nie stara się na każdym kroku zedrzeć z niego pieniędzy i nie szuka tylko okazji do tego, żeby na studentach zarobić. Rozumiem, że parking jest własnością AWFiS i aby gospodarnie nim zarządzać uczelnia chce zarabiać na miejscach postojowych ale zawsze można pobierać opłaty od licznych gości uczelni, osób które korzystają z obiektów uczelni itp.
Ty oczywiście masz uczulenie na samo słowo "STUDENT" bo zapewne nie było Ci dane zdobyć wyższe wykształcenie i szlag cię trafia, że ktoś ma inne ambicję niż sprzątanie ulic u twojego boku.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

masz samochod czubku? jesli tak to zycze ci, zeby twoja firma zrobila parking platny i zebys bulil jak bedziesz jechac do roboty
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

PG

no jak myslisz ze na pg są parkingi to sie mylisz!

na pg jest parking PLATNY! 100 pln za rok! i tylko dla 200 osob.

kto pierwszy sie zapisze w pazdzierniku ten lepszy.

ATOBUSEM ALBO KOLEJKA

BIEDNI STUDENCI NIE WOŻA SIE FURAMI, A TAKICH KTORYCH STAC NA SAMOCHOD I PALIWO TO POWINNO ICH TEZ STAC NA PARKING
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Słowo "biedni" to tylko uproszczenie... rozumiesz? Czy może wbić do główki inaczej trzeba? Studenci mieszkają w odizolowanych slamsach, zbierają puszki i makulaturę i jedzą chleb ze smalcem bo są biedni.
"Biedni" znaczy tyle że mają często większość wydatków, które ma każdy dorosły człowiek, dodatkowe wydatki związane ze studiami i ograniczone możliwości zarobkowania w porównaniu do osób, które nie studiują lub studia już ukończyły. Student musi często wynajmować mieszkanie, opłacać studia, wyżywić się, zakupić podręczniki do nauki, ksera itp co daję już jakieś 2tys zł miesięcznie.
Ale jak widzę "ABSOLWENTÓW" takich jak Ty na samochód nie stać i zazdroszczą tym co go po większych lub mniejszych wysiłkach mają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

temat rzeka... dobrze ze poruszony no ale ze sportem w naszym kraju niestesty kiepsko... przykladem moga byc rozgrywki mini euro dla szkol ponadgimnazjalnych.sa one organizowane przez ZSBO gdańsk. mecze rozgrywane sa na boisku ( ciezko to nawac boiskiem) na ktorym poza spotkaniami szkoli sie psy, wiec biegnac z pilka nalezy uważać na zwierzęce odchody. najlepsze jest to ze honorowy patronat nad ta impreza objeli m.in. marszalek woj, prezydent miasta a w zeszlylm roku tvp, DB itp itd.. wiec drogi studencie my maluccy nic nie poradzimy...
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zmień uczelnie

AWF jest komunistyczny. 0 pomocy studentom. Wszystko jest "be"
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 5

chcesz poczuc sie jak w domu idz na geografie,

bylo kiedys podobnie...

bałagan też mają

Mój brat na zaocznych został skreślony z listy studentów - pomimo, że miał już w tym czasie załatwiony urlop zdrowotny (poważna kontuzja). Jak napisane zostało odwołanie to wyszło, że pomyłka.

Ostatnio też chciałem podbić legitkę jego (akurat byłem w okolicy) bo wiadomo - chłopak na zdrowotnym. To pani w dziekanacie stwierdziła, że się posługuję nie swoim dokumentem (chociaż z góry powiedziałem, że w sprawie brata przyszedłem) i że mam wyjść, albo wezwie policję. Takie tam klimaty mają.
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 4

i wyszłaś? błąd.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ooo, jeeny, maruda się znalazł. Więcej pokory synku, szkoła nie jest dla ciebie tylko ty dla szkoły

Jak ja studiowałem to dawałem radę wszystko sobie zorganizować. Więc myślę że po prostu jesteś miękką pi..dą, która nic nie może sobie załatwić i tylko płacze jak ci źle i niedobrze. Więcej samodzielności, bo skończysz szkołe i kim zostaniesz po niej?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 150

"szkoła nie jest dla ciebie tylko ty dla szkoły "

To jest dopiero myslenie wyniesione z zamierzchłej komuny.
I nadal pokutujace, ale tu sie mylisz: szkoła jest jak najbardziej dla studenta/ucznia, urząd dla petenta, sklep dla klienta... itp itd.
Nasze wyzsze uczelnie i to nie tylko awf, ale i uniwerek jak i politechnika potrzebuja jeszcze wielu lat, zeby stac sie uczelniami przyjaznymi studentowi.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 0

ekhm

po ocenach wypowiedzi chyba widac ile w tym racji...:/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

chore myslenie

jak mozna powiedziec,ze szkola nie jest dla ucznia,badz nauczyciele nie sa dla ucznia?a niby jak jest?i wlasnie szanowny panie odrobine pokory.o pokorze powinny takze pamietac wladz awfis.ta uczelnie i kazda inna jest dla studenta,a kazdy jej pracownik ma obowiazek poamagac zdobywac mu wyksztalcenie.po pierwsze dlatego,ze jest to ich praca i jeden z obowiazkow a po drugie idea,ktora teoretycznie powinna temu przyswiecac.i wlasnie konczac taka szkole zostaje sie nikim,jedynie dlacza sie do coraz to wiekszego grona niekompetentynych i bezmyslnych ludzi.niestety.brawo za artykul,warto byloby wspomniec cos o korupcji?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obejrzyj "Chłopaki nie płaczą"

Jest w tym filmie bardzo ważna scena kiedy to Maciej Stuhr grający bardzo utalentowanego młodego skrzypka spóźnia się na examin. PO czym jego egzaminator odmawia mu jakiejkolwiek szansy zaliczneia go i mówi do innej egzaminatorki własnie to co ty głąbie że to studenci są dla wykładowców (a wię cdla uczlenie także) a nie wykładowcy dla nich... Póżniej okazuje sie ze kieruja nim względy czysto prywatne gdyż egzaminator nie lubił poprostu ojca skrzypka chociazby dlatego ze został sławny... Można to idealnie odnieśc do tej sytuacji. Chociaż jakbys użył mózgu to zrozumiałbys że gdyby było zaledwie kilku studentów to nie byłoby ani tej uczelni ani tych wykładowców, a więc to dzieki studentom uczlenia powinna sie rozwijać i powinna kształcić a nie jeszcze zawężać możliwości...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie mów do mnie synku, nie jesteś moim ojcem;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Droga koleżanko, taka pobłażliwość wobec studentów jest niedopuszczalna. Gotowi pomyśleć, że my tu jesteśmy dla nich!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hucior

nic dziwnego ze takie czasy wrocily skoro Hucior to stary komuch z SLD
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 3

AMG

Żebyś wiedział, co się dzieje na AMG, to może byłoby Ci lepiej. Ale szkoda czasu, żeby to opisywać, trzeba zacisnąć zęby i tylko żałować...
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jasne, co się dzieje na AMG to chyba każdy widzi

Studentki uganiają się na czarnoskórymi studentami AMG bo wiadomo co murzyny mają najlepsze. A potem tylko przychodzą na sesje i się dziwią że nie zaliczają egzaminów. Jak mówi stare chińskie przysłowie : albo rybka albo pipka"
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 13

Moze sam jest tym murzynem i ciebie mial?

hehe , uderz w stol a nozyce sie odezwa :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Matias chyba Ci życie prywatne się nie układa. Pawnie zakochałeś się w jakiejś studentce, a ona dała Ci kosza i spotyka się z przystojnym obcokrajowcem i to Cię boli.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

AMG

Szanowny internauto i zapewne studencie AMG. Czytalam uwagę dot.AWF i po drodze AMG. Uprzejmie zapraszam do kontaktu ze mna i wyjaśnienie problemow stojących przed Tobą. Od tego jestem, żeby studentom pomóc, czy też wyjaśnić wątpliwości. Telefon do Rektoratu 058 349 1002 -proszę zadzwonic i się umówić, uszanuję również anonimowośc i odpowiedź drogą mailową. Z poważaniem dr hab. Barbara Kamińska Prorektor ds. Studenckich AMG
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hahaha, a potem "pyk" i pożegnaj się ze studiami ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się z Agą w 100 %

nie trzeba widziec fotki rzadzacego tam zeby

zobaczyc ze ow pan nasycil sie komuna od dolu do gory,teraz nia emanuje starajac sie zarazic otoczenie ale molde pokolenie juz tego nie kupuje.Daje polsce 20-40 lat i to pokolenie katolikow komuny umrze smiercia naturalna,wiec cierpliwosci

Taaa , studenty AWF to mają dobrze

Na zaliczenie sejsi muszą umieć wykonać prawidłowo dwutakt .
Nastepnie jest egzamin z gier i zabaw .
Kolejnym wyzwaniem przed studentami AWF jest egzamin z prawidłowego kopania piłki noznej .
Aby studentów dobić wprowadzono również najcieższy egzamin ...ze ZNAJOMOŚCi strojow sportowych (dresy itd.)
Sesja zazwyczaj kończy się na początku maja..
WSPÓŁCZUJE sTUDENTOM AWF
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 90

A słyszał mądrala...

o anatomii, biochemii, biofizyce, HKF, psychologii?... Takie rzeczy również muszą zaliczyć studenci AWF-u.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 7

O czym ty piszczysz? Te egzaminy i ich poziom to smiech na sali

Juz na Biologii na UG jest duzo trudniej.
No ale widac taki poziom niski ze dla studentow tej uczelni wszytsko jest trudne co wymaga ruszenia mozgownicy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 13

Pseudo intelektualiści się zdenerwowali?

Pseudo intelektualiści się zdenerwowali?
Zapraszam do nas rok... skończycie - pogadamy. Skąd możecie wiedzieć jak wygląda edukacja na uczelni o której co najwyżej mogliście tylko rozmawiać. Słysząc zapewne jedynie subiektywne zdanie opiniującego. Pisząc ironicznie o jakichś sesjach z dwutaktów itp nie ubliżyłeś studentom AWFiS tylko udowodniłeś, że wypowiadasz się na temat na który nie masz zielonego pojęcia, a to jest domeną ludzi maluczkich najczęściej z jakichś wiosek lub miasteczek, którzy sarkazmem próbują się dowartościować.
Czy wyrażając swoje zdanie o AWFiS znacie chociaż wartości jakie są przekazywane na tej uczelni z racji różnych kierunków? Czy tylko wyżywacie się na studentach AWFiS mając w pamięci wszystkie kompleksy na punkcie swoim i lepiej zbudowanych, bardziej wysportowanych kolegów z podstawówki czy liceum, albo zgrabniejsze i zdrowsze koleżanki?

Nie chcę zabronić nikomu wypowiedzi bo nie mam do tego prawa, ale apeluję, aby to nie były tylko puste litery czy słowa, ale faktycznie przemyślane Twoje zdanie. Bo możesz ośmieszyć nie tylko siebie, ale i Twoje środowisko.

Pozdrawiam serdecznie żaków elitarnych uczelni ;)
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 8

"..najczęściej z jakichś wiosek lub miasteczek.."

Obsmarować ludzi z AWF u nie wolno ale już z wioseki miasteczek tak?
hipokryta:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

widzisz... źle to zrozumiałeś...

Gdzie w moim tekście znalazłeś niespójność słów i czynów lub inną celową pokrętność, że nazywasz mnie hipokrytą?
Czy ja komuś zarzucam coś co sam praktykuję? Nikomu wręcz nie powiedziałem, że jest "wieśniakiem" itp. Co najwyżej mogłem opisać w mniej lub bardziej wyrafinowany sposób co myślę o jakimś tam zachowaniu czy wypowiedzianym zdaniu (wg. mnie). Mogłem jeszcze (jedynie domyślając się) postawić pytanie- to wszystko!
Nikogo stąd bezpośrednio nie obrażę bo nikogo z was nie znam.
Nie jestem agresorem. Jedynie bronię "mojej" uczelni gdy wyraźnie widzę, że ktoś jest w wielkim błędzie lub wypowiada się w sposób arogancki, lekceważący na dodatek sugerując się stereotypami, a nie faktami o których nie ma pojęcia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

tak, jesteś hipokrytą

"jedynie bronisz swojej uczelni"
Nie chesz, żeby ktoś obrażał studentów AWF, wypowiadał się wsposób arogancki, lekceważący na dodatek sugerując się stereotypam. Jednocześnie obrażasz ludzi ze wsi i miasteczek posługując się sterotypami sugerując, że są "maluczcy", zakompleksieni, próbuja się dowartościować sarkazmem i wypowiadają się na tematy ,októrych nie mają pojęcia.
Na podstawie Twojej wypowiedzi mogę stwierdzić, że jesteś hipokrytą! :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Cóż prawda... w tym wypadku postąpiłem/wypowiedziałem się niestosownie. Za co przepraszam.
Natomiast wracając do sedna sprawy pomijając jedynie porównanie do stereotypowego poglądu na temat ludzi ze wsi nadal podtrzymuję wszystko co napisałem jednocześnie kończąc mój udział w tej "słownej przepychance" bo zaczyna się to robić niezdrowe, małostkowe oraz ograniczające się do przedszkolnego wręcz modelu kłótni na zasadzie "moje jest lepsze" (wg mnie). Niestety podczas próby wyjaśnienia pewnych rzeczy i ja wziąłem udział w tej farsie.

buźka pa:*
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pozdrawiam Ciebie.

Masz rację i jestem z Tobą. To nie ważne jaki kierunek, ważne, żeby być sobą, a nie robic nic na siłę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszechstronność

AWF to jeden z nielicznych typów uczelni, na której wymaga się tak dużej wszechstronności. Z jednej strony musisz śmigać salta, a z drugiej, nauczyć się odróżniać kilkaset kości czaszki i nazwać je w łacinie. Z poziomu twoich wypowiedzi wnoszę, że pierdnąłbyś, koleś, po pierwszym miesiącu na AWF-ie.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

z tego co wiem to poziom egzaminów wyżej wymienionych przedmiotów jest dość wysoki. Przynajmniej na fizjoterapii.

slyszalem tez miedzy innymi o filozofi i o hardkorowym zaliczeniu z tego przedmiotu:p tak tak, ciezko macie musicie sie udac do najblizszego monopolu( ci co sa na awf wiedza o co chodzi). ze juz nie bede wspominal o zakopmleksionych pseudodoktorach, pracownikach z wyrokami (jak np slawomir n.), wszechobecnym kolesiostwie,tuszowaniu afer i zalatwianiu ocen i egzaminow wstepnych na lewo. Co prawda nie wszyscy co tam pracuja sa szujami ale znaczny niestety procent:p
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

A Twoim zdaniem na innych uczelniach nie ma takich afer??

Na każdej uczelni znajdą się "charakterystyczni" wykładowcy u których zaliczenie odbywa się w bardzo różny sposób...

A jeśli już kogoś obrażasz ("pseudodoktorów") to najpierw spójrz wokół siebie i na swoim wydziale, potem radziłabym zaznajomić się ze sprawą a na końcu oceniać... Osoba, którą nazwałeś "pracownikiem z wyrokiem" jest światowej klasy trenerem, który na swoim koncie ma takie osiągnięcia zawodowe o których Ty możesz sobie pomarzyć... jest to osoba, która zapisała sie w światowym sporcie i nie masz prawa oceniać kogoś tylko dlatego, że gdzieś tam ktoś powiedział...

Rada dla wszystkich... zacznijcie krytykę od samych siebie a potem zajmijcie się resztą :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lol, a czego niby nie mam prawa oceniac? Wyrok jest i tyle. To ze ktos ma wyniki to nie znaczy ze nie jest gnida i zlodziejem. Pisze tak nie dlatego ze "gdzies tam ktos powiedzial" tylko na podstawie doswiadczen swoich i wielu moich znajomych ktorzy mieli nieprzyjemnosc miec stycznosc z tym gosciem.

Na innych uczelniach pewnie tez sie trafiaja afery, ale u Was ich skupisko( oraz charakterystycznych wykladowcow) jest naprawde imponujace.

PS. jakie Ty dziecko mozesz miec pojecie o moich osiagnieciach...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

popieram!!!

anatomia i fizjolgoia to pogrom biomechanika tez , a nawet głupia metodyka wf....

Do WPiA

Kim ty jesteś aby wyrazić taką opinie?! Skoro nie masz bladego pojęcia jak wyglądają zaliczenia na AWF-ie to lepiej się na ten temat nie wypowiadaj! Pewnie bieg przez płotki w twoim wykonaniu byłby biegiem pod płotkami, nie mówiąc już o zaliczeniu z pływania czy gimnastyki sportowej! kwestie anatomii, biochemii badż fizjologii przemilcze bo pewnie widok ludzkich kości przyczyniłby się w twoim wypadku do monologu z muszlą klozetową!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

brawo!!!!

zgadzam sie z kazdym słowem tej wypowiedzi ;)

:)

Widzę że uderzyłem celnie w stół gdyż od razu wielu "studentów" odezwało się :)
pozdrawiam prawdziwych żaków
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14

oj człowieku, człowieku...

Owszem celnie uderzyłeś, ale nie w ten rzekomo słaby punkt, lecz swoim ograniczonym stereotypowym sposobem myślenia (nie będę już pisał czego jest to domeną).
Próbujemy (mniej lub bardziej dosadnie) wyprowadzić Cię z błędu lecz jeśli uważasz, że jest to odzew na atak to widać jesteś intrygantem, a to kolejny dowód na to co pisałem we wcześniejszym poście.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

amg ? $$ ?

jak by się wspomniało ile na AMG znaczą pieniądze i ile się dzięki temu zyskuje to faktycznie by nożyce -> studenci AMG mieli n****ne w gacie ... a skąd itd. to nie będę mówił bo nie chcę niektórych obrażać ... !

odp do Taaa , studenty AWF to mają dobrze

a wyobrażasz sobie nauczyciela wf który nie potrafi kopnąć piłki albo nauczyć dzieci dwutaktu,a na zajęciach 4 razy w miesiącu bawią się w berka? Łatwo się domyśleć, że ze sportem nie miałeś nic wspólnego a na wf przynosiłeś zwolnienie bo bałeś się zrobić przewrót w przód.Oprócz takich przedmiotów jak wymieniłeś są teżś bardziej ambitne jak anatomia, bioodpchemia, fizjologia itp. Ale widze że masz na tyle stereotypowe myślenie, że ogranicza twoje spojrzenie na świat.Zamiast zarzucać takie rzeczy i siedzieć przed kompem lepiej idź do lasu pobiegać, na zdrowie ci to wyjdzie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

WPiA hehehe

wydział prawa i administracji? ja tego nie mówię, ale słyszałem, że wasz wydział sponsorowany jest przez zorganizowane grupy przestępcze ;D:D:D:D a na sesji macie zaliczenia z przyjmowania łapówek i wyciągania ludzi z więzienia :D:D:D:D:D pozdrawiam kolegę WPiA i radzę udać się po rozum do głowy a nie do uczelni lub tak jak w Twoim przypadku tylko nazwy uczelni :D:D:D:D:D:D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

RE: Taaa , studenty AWF to mają dobrze

Jak nie masz sprawdzonych informacji to proponuje takich głupich rzeczy nie pisać.. bo to nie prawda.. nie slyszalam ani nie przeszłam takich egzaminów a jestem już na IV roku..
A tak BTW nie wyobrażam sobie, aby trener, który kiedyś będzie trenował Twoje dziecko np. z piłki nożnej nie umiał poprawnie jej kopać.. zapewnie zmienisz trenera bo będziesz mu zarzucał/a nie kompetentność!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

pracuje(lub pracował) u Was koles w stopniu doktora (nazwiska niestety nie pamietam ktory szkoli trenerow pilki noznej, a nie wie jak wyglada poprawnie skip A. To tyle jesli chodzi o poziom...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

A Ty wiesz?? :)

A jesli nie to co? Ja nie jestem pracownikiem naukowym.

;/

a poza znajosmocia strojow oraz gier i zabaw musza znac fizjologiczne zachowanie orgaizmu podczas ty zajec oraz anatoicznie jkaie czesci ciala i w jaki sposob pracuja.sesja konczy sie w maju studentom 3 roku licencjatu reszcie w polowie czerwca.jest to rowniez wzcesniej,ale dlatego miedzy innymi ze po sesji zimowej tak nie maja jak inne uczelnie 2 czy 3 tygodni wolnych ferii zimowych tylko maja ewentualnie weekend a potem juz nastepny semestr.sesja poprawkowa odbywa sie juz podzcas nastepnego semestru.cos za cos

Z pewnością masz rację Taaa

Ok na wstępie chciałbym tu parę rzeczy wyprostować bo zachodzi potrzeba. Po pierwsze to z tego co widzę wszyscy patrzą bardzo subiektywnie na to jakie zmiany zaszły w polityce ekonomicznej i zewnętrznej naszej uczelni. W przeciągu ostatnich 6 lat Gdańska AWFiS popadła w spory regres zarówno naukowy jak i finansowy oraz infrastrukturalny. Wie to ten kto widział jakiekolwiek raporty, statystyki czy zestawienia na temat poziomu naukowego czy podejmowanych inwestycji. Od momentu zmiany władz uczelnia podjęła pewną strategię dynamicznego rozwoju. Nie jest to droga usłana różami ale przypominam ,że są to rozwiązania niezbędne do utrzymania autonomiczności uczelni. Dlaczego? Z powodu obecnej polityki Ministerstwa nauki i szkolnictwa wyższego gratyfikującą kapitalizację dużych ośrodków uniwersyteckich dążąc do tzw. modelu harvardzkiego czyli mulitiwydziałowej jednostki naukowej. O co chodzi wiadomo, chodzi o oszczędności. Szkoda tylko ,zę nie biorą pod uwagę tego ,że przeznaczamy najmniejszy procent PKB rocznie na szkolnictwo wyższe w europie środkowej. Zwróćcie uwagę na to co się stało z Akademiami medycznymi w warszawie , Łodzi i Poznaniu? Otrzymały status Uniwersytetu do czego wymagane jest 16 wydziałów z możliwością nadawania doktora, a przed nami naprawdę długa droga więc trzeba to też brać pod uwagę A co do zwolnienia doktora którego nazwisko padło wyżej z Górek Zachodnich to ja o jego nie zaradności słyszałem już wielokrotnie i kawał czasu temu. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia niestety we wszystkim się to sprawdza. Pozdrawiam

Pfff

A kto Ci bronił iść na AWF.. Poszedłeś na POlibudę to się męcz 10 lat... A poszedłeś do szkoły prywatnej to tez nie gadaj głupot że cokolwiek tam robisz bo jeśli za nią płacisz to poprostu zbierasz tlyko podpisy i tyle będzie wart twój mgr, chyba magazynier hehehe

konkretnej nauki na awf jest na jeden semestr

reszta przedmiotów to jakas kpina:)
żeby nas meczyli chociaż piłką nożną... jestem tu już 3 lata i tylko w kółko gry i zabawy, fikołki, bieganki, berki, i takie pierdoły. skoro i tak mam marnować czas to wole juz pograć w piłkę czy kosza...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

halo halo kuba?!

nie ma takiego ćwiczenia jak "fikołki"!!!!!!!!!!!!!!

ad

Tak, to przyjdź na gimnastykę i zalicz to. Nie wiesz nic o tym, co tu robimy. A skoro nie masz pojęcia, to proszę, nie wypowiadaj się. Nie pozdrawiam.

pfff gówno wiesz !

Jak byście zobaczyli czasem co taki student AWF musi się uczyć to może byście mówili inaczej ... uczelnia wyższa jak każda inna czy Polibuda czy AMG chodzi o to że są problemy a nie o to kto ma jaki poziom nauczania... żałosne ... !

Kolega taki mądry a pewnie by ani jednego cwiczenia nie wykonał poprawnie ;]

Osoby, które twierdzą, że na awfie jest łatwo i przyjemnie to zapraszam... Godzinne bieganie po lesie, następnie godzina basenu i jeszcze można by dorzucić jakieś judo a potem pare godzin zajęc teoretycznych... Kolega który jak to napisał, że nam WSPÓŁCZUJE po 15 minutach latania po lesie by pewnie juz ducha wyzionął ze zmęczenia i zrezygnował z dalszych części zajęć..

AWF różni się od innych uczelni tak samo jak rożni się Politechnika czy Akademia Medyczna.

I do momentu kiedy ktoś nie zostanie studentem owej uczelni nie ma prawa się wypowiadać na temat tego jak tam jest bądź nie jest.

A osobę o nicku "WPiA" zachęcam do spędzania czasu w ruchu :)

zalezy ktorzy

z tego co wiem na fizjoterapii jest niezły zachrzan.

Chyba cie po...ebalo

Jak mozesz gadac takie bradnie? wiesz chociaz jakie przedmioty wchodza w sklad zajec??? anatomia czlowieka, biochemia, fizjologia, korektywa wad postawy, biomechanika, teoria treningu sportowego,antopologia, antropomotoryka...i wiele innych wiec mi tu nie pier..ol co mamy na zaliczeniach, bo kazdy kto nie wie jak to jest byc studentem awf pisze takie brednie, bo wiecej czasu spedza przed komputerem niz w ruchu, oprucz nauki my musimy jeszce regularnie trenowac i utrzymywac staly poziom formy zeby dalej studiowac... palant jestes i juz, jak sie nie wie to sie nie powinno tak pier... od rzeczy

bezmózg

ŻENUJĄCE ZACHOWANIE LUDZI NIE ZDAJĄCYCH SOBIE SPRAWY Z REALIÓW STUDIOWANIA NA AWFiS

1.NAUCZ SIĘ POPRAWNIE PISAĆ ,nie ma takiego słowa jak "studenty"

2. NIE MA EGZAMINU Z GIER I ZABAW ANI Z PRAWIDŁOWEGO KOPANIA PIŁKI BĄDŹ ZNAJOMOŚCI STROJÓW SPORTOWYCH.. Żałosny jesteś..

3.JESZCZE NIGDY SESJA NIE SKOŃCZYŁA SIĘ NA POCZĄTKU MAJA!

4. DLACZEGO NIKT NIE POTRAFI ZAUWAŻYĆ , ŻE OPRÓCZ ZALICZEŃ PRAKTYCZNYCH SĄ TAKIE, DO KTÓRYCH TRZEBA PRZYGOTOWYWAĆ SIĘ TYGODNIAMI ??!! ciekawe czy tacy mądrale zdaliby je chociażby w setnym terminie!! WIADOMO , ŻE JAK W KAŻDEJ UCZELNI SĄ PRZEDMIOTY ŁATWIEJSZE I TRUDNIEJSZE, ALE SZKODA , ŻE JAKIMŚ CUDEM NIKT NIE WIE , ŻE NA AWFiS SĄ TE TRUDNIEJSZE..............

5. I JAKIM PRAWEM WYPOWIADAJĄ SIĘ LUDZIE, KTÓRZY NIE MAJĄ POJĘCIA JAK CZASAMI JEST CIĘŻKO POGODZIĆ WYSIŁEK FIZYCZNY Z NAUKĄ DO PÓŹNEGO WIECZORA ..

6. ZAPRASZAM WSZYSTKICH , KTÓRZY POTRAFIĄ ŚMIAĆ SIĘ ZE STUDIOWANIA NA AWFiS DO PRÓBY UTRZYMANIA SIĘ NA NIEJ, LUB CHOCIAŻBY DOSTANIA SIĘ...ZRESZTĄ I TAK NIE POCZULIBY TEGO WSPANIAŁEGO UCZUCIA JAKIM JEST ROBIENIE TEGO CO SIĘ KOCHA

7. A JEŚLI NADAL AWFiS TO DLA WAĆPAŃSTWA TOTALNE DNO TO CIEKAWA JESTEM JAKBY WYGLĄDAŁO WAĆPAŃSKIE ŻYCIE BEZ NAUCZYCIELÓW WYCH. FIZ (takich z prawdziwego powołania angażujących całą swoją osobę do kolejnych zajęć) BEZ TRENERÓW OSOBISTYCH, INSTRUKTORÓW FITNESS I BEZ WSZELAKIEJ REKREACJI SPORTOWO-RUCHOWEJ !!!!

no chyba Ty

przejdź się na byle jaki AWF i zobacz z czego są egzaminy w sesji, a potem się wymądrzaj, bo zamiast 'prawidłowego kopania piłki nożnej' musimy pojąć znacznie trudniejsze zagadnienia chociażby z anatomii... więcej szacunku dla tych, co potrafią pogodzić sport z nauką.

niestudiowałes tego kierunku nie udzielaj sie!!!!! 4 egzaminy teoretyczne w ciagu 10 dni to nie jest pikuś - zważając na ilość materiału popaprańcu!!! a użeranie z dzieciakami wcale nie jest takie łatwe i przyjemne skoro oni są ciągle na NIE - spróbuj a sam sie przekonasz że jesli coś mają zrobić trzeba się nieźle "nagimnastykować" żeby ich skłonić do ćwiczen

"Studenty" ???? a Ty po OHP ?

Dostań się na AWF i wytrwaj tam 2 lata na "piątkach" to Ci pogratuluje...

bladego pojęcia nie masz o AWF!!

egzaminy mamy pisemne, ustne z wiedzy teoretycznej a nie praktycznej!! wiedze praktyczną zaliczamy w ciągu semestru na ocene. a egzaminy mamy z takich przedmiotów jak antropomotoryka (wiesz chociaz co to jest?), anatomia, fizjologia, biochemia!!

a potem pracują jako nauczyciele wf w szkole

czyli daja dzieciom piłkę-niech se grają a oni mają czas na papieroska, pogaduszki, szybkie numerki. I jeszcze mają czelność narzekać
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 53

za takie wypowiedzi mozesz slono zaplacic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

groźby schowaj na podwórko

do dresów..

AMG ,trzęsą mi się gacie

trzęsą mi się gacie !!!
jak straszysz i grozisz, ale wkońcu podchodzisz do dresu naukowo, więc uciekam nauczycielu wf-u, będzie urabiać i bajerować polonistki iod czasu do czasu strajkować w dresiku pod ministerstwem edukacji,bo mierne zarobki za naukę gry w palanta ;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale jesteś głupi, amg to skrót od akademi medycznej, więc do dresu mi daleko, chodziło mi o to, ze za obrażanie innych możesz

zapłacić grzywnę kolkego "inteligentny"

Opinia została zablokowana przez moderatora

cwaniak bo nie nosi dresu psss

uwazaj co piszesz bo dres sam nosisz a nie studiujesz tam wiec sie nie wypowiadaj bo twoja uczelnia jest nic nie warta

Pogorszyło się i to znacznie

Dodam jeszcze, że ze wszystkiego kase ściągają parkingi, bagażownia, są plany zmienienia nazwy z akademika na hotel studencki a co zarazem ceny 100zl. w górę, także komuna ale z nastawieniem na duży zysk.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmmm

Uroki polskich uczelni... Wiadomo jak taki sposób myślenia wpływa na poziom. Dlatego nie wierzę że jesteśmy wykształceni równie dobrze jak w innych krajach.... Musimy chyba poczekać na nowe pokolenie, i to żeby tylko ci najlepsi wykładali i zarządzali uczelniami.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

i co zostanie, albo kto...?

wielka szkoda,że uczelnia ( i tak o lipnym poziomie) pozbywa się takich nazwisk jak Krzysztof Zawalski - to przecież nauczyciel, żeglarz i ideowiec z krwi i kości.
i nie ma sensu obrażać tych studentów, którzy oprócz nauki jeszcze ostro trenują - oprócz nielicznych uczelni w Polsce nasze Trójmiejskie naprawdę nie porażają poziomem - taka prawda.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba ktoś Ci bajek naopowiadał o p Krzysiu... bo przy jakimś świetnym nauczycielu, to ten pan może kiedyś stał... podobnie zresztą jest z jego trenerką i żeglarstwem... Ideowcem to może i on jest, ale takim z nierealnej ideologii... raczej nie z tego realnego świata
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Atmosfera na uczelniach

Zawsze jest gadanie, że wykładowców trzeba szanować, że jak się nie powie "profesorze" czy użyje nie tego tytułu to się obrazi. A ja się pytam - jak mogę szanować człowieka, który nie szanuje swoich studentów, zbywa ich, nie ma czasu albo zwyczajnie nie kwapi się żeby pomóc gdy student ma z czymś kłopot??? Jak szanować człowieka, który spóźnia się do pracy na wykłady ale nie raczy nawet przeprosić, bo jemu wolno (z jakiej racji) a studentowi już nie??? Przecież wszyscy jesteśmy ludźmi i zasługujemy na taki sam wzajemny szacunek... Dlaczego to tytuł decyduje o szacunku nawet gdy taka osoba traktuje wszystkich z góry, zachowuje się niekulturalnie i sama nie ma do nich szacunku? Myślę, że to jest chleb powszedni wszystkich studentów, niestety.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czy gdybyś był studentem chemii...

... to czy uczelnia bez problemu pozwalałaby korzystać Tobie z laboratorium chemicznego wraz ze wszystkimi "chemikaliami"??

To o czym piszesz jest własnością uczelni i wcale nie mają obowiązku udostępniać Tobie kortów czy pływalni w godzinach poza zajęciami. Jednakże robią to, a jedynym warunkiem jest posiadanie potwierdzenia pisma od kanclerza, że możesz korzystać.

Jeżeli jesteś na tyle leniwy, że nie chce się Tobie takiego pisma stworzyć, to sam jesteś sobie winny.

A co do pływalni to mylisz zajęcia fakultatywne z godzinami studenckimi. Na fakultet jeżeli się dostaniesz (warunkiem jest pływanie na odpowiednim poziomie), to nie masz żadnych list i przychodzisz za każdym razem... Jeżeli zaś chodzi o godziny studenckie... no cóż, albo będziesz miał szczęście i wejdziesz za darmo, albo poświęć 10 zł i idź na jakiś inny basen w dowolnym miejscu w Polsce.

A co do pozwoleń i wniosków "elity wykładowców", to skąd posiadasz takie informacje, że oni takowych pozwoleń nie posiadają?

Jeżeli chłopcze rzucasz oskarżenia, to je jakoś udowodnij...

Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów na uczelni.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 18

3-4 miesice sie takiecos zalatwia.. absurdalnymi sposobami !
takze nie wiesz o czym piszesz z tym "leniwy".

widac ze sam nie probowales nic zalatwiac na tej uczelni.. takze zamilcz

Problem w tym, że pan panie Macieju nie potrafi nawet odpowiednio nazwać tego co znajduje się w laboratorium chemicznym.

Akurat różnica jest zasadnicza, student chemii wchodząc do laboratorium musi liczyć się z ewentualnymi kosztami tj. koszty odczynników, szkła, mediów itd. Poza tym dochodzi aspekt bezpieczeństwa, nawet najlepszy znawca chemii może przez omyłkę doprowadzić do wypadku, tak więc nadzór jest tam niezbędny.

Jeśli uważa pan, że podobne koszty generuje gra w cokolwiek na betonowym, praktycznie niezniszczalnym boisku, no to gratuluję.

Co do pozwolen i wnioskow wykladowcow... trzeba byc mega naiwniakiem zeby sadzic, ze takowe od wykladowcow sa wymagane... juz widze ta sytuacje, a skoro o tenisie byla mowa wiec wezmy na przyklad bylego rektora, milosnika bialego sportu, otoz wchodzi pan eksrektor na kort, a tu nagle przybiega jakis ciec i krzyczy donosnie "A zgode od kanclerza to pan maaaa zeby sobie tu pykac???" hahaha...

dr Zawalskiego z Górek Zachodnich z powodów rzekomej niegospodarności itd.).

W tej kwestii nie zgadzam się z autorem, ponieważ co do niegospodarności pana Zawalskiego są poważne argumenty przemawiające za jego zwolnieniem. Pan Zawalski jest osobą zasłużoną, ale niestety całkowicie nie znającą się i nie znajdującą się w obecnych realiach finansowych. Świetny byłby w tym co robi – czyli do tworzenia nowych wizji, gdzieś gdzie nie odpowiada za to finansowo, ale niestety do realizacji musi powołany być ktoś orientujący się w realnym świecie biznesu…
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Pelen artykul w podobnym tonie, traktujacy o Panu Zawalskim choc nie tylko, moze to nieco rozjasni sprawe http://gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/977427.html

od jakiegos czasu (od ok 1995-6r) wygrywa rektor "sportowcow", gdyz humanisci chca przylaczenia AWFu do UG, z czego "sportowcy" nie sa zadowoleni.

AKADEMIA PANA KLEKSA !! ta uczelnia sie pograza i tonie !
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podobnie sie ma sprawa jezeli chodzi o siłownie.

Dla studentow specjalizacji ''kulturystyka'' nie ma darmowej mozliwosci uzytkowania z silowni. Jest tylko szansa na zajeciach uczelnianych, ktore odbywaja sie tylko raz albo dwa razy w tygodniu. Co ciekawe nainnych jak sie wydaje 'niesportowych' uczelniach mozliwosc uzytkowania z silowni maja wszyscy studenci za darmo. Jest to kolejny absurd tej SPORTOWEJ uczelni.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

chyba oszalales, bzdury wypisujesz !
z silowni nie moze nikt korzystac od tak sobie, tylko sportowcy, studenci na zajeciach i prywatne odwiedziny ktore kosztuja.

magistry od fikołków

fikołki fikać, a nie fikać
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 17

twoj stary filak i wyfikal takie wlasnie cos czym jestes.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie ma pieniędzy to studentą robi się pod górkę(nasza kochana prodziekan)!!!!
Płatne powtarzania przedmiotów jak nie to, to rekaktywacja.
Jest gorzej od kiedy się zmieniły władze............
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

współczuje takich studentów:(((

Student.
jak twierdzisz"że jako jedyny spośród polskich Akademii Wychowania Fizycznego posiada w nazwie magiczne słowo SPORT"

- krótkie pytanie,
KIEDY SPORT WYKREŚLONO Z WYCHOWANIA (Kultury) FIZYCZNEJ???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

widać, że myślenie nie jest twoją mocną stroną więc zaprzestaj komenentowania... AWFiS, specjalnie dla ciebie rozszyfruję ten skrót Akademia Wychowania Fizycznego i SPORTU.... już łapiesz?? Wskaż mi teraz drugą akademię w Polsce o takiej samej nazwie..

Tumanie od fikania ciekaw jestem jak będzie wyglądało twoje dziecko gdy trafi na właśnie takiego magistra od fikołków i na każdych zajęciach z WF usłyszy ze są zajęcia "na macie" - macie piłkę i grajcie.

Paranoją jest fakt tak mocno ograniczonego dostępu do obiektów sportowych ... jak w artykule żeby wejść na betonowe boisko trzeba się mocno postarać.

Mnie najbardziej dotyka fakt że podczas godzin studenckich na hali nr XII nie ma możliwości skorzystania szatni ... musimy się przebierać na sali co jest poprostu żałosne. Po zajęciach nie ma dostępu do prysznicy ... żenada.

Zlikwidowanie bagażowni - "świetny" pomysł teraz na zajęcia po prostu trzeba iść z torbami albo oddać je koledze do akademika.

Od dziecka chciałem studiowac na awfis ... niestety teraz gdy już jestem jej studentem patrzac na ten bałągan chyba bede musiał spasować po licencjacie ...

Rektorze przemyśl to i wyciagnij wnioski w jakim kierunku zmierza ta uczelnia.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Studenci awf = dresy i tipsiary

j.w.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16

aż żal.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ty pewnie jestes chudą bladą ciotą ktora nie potrafi nic procz pisania na forach na innych...

AWFiS

niestety,artykuł ten trafił w samo sedno coraz to gorszego "zycia" na tej uczeni:/ ... choc mozna byloby jeszcze napisac o wielu innych bezsensownych incydentach jakie tu zachodza. Poczynawszy od warunkow wartch 700 , 800 zł i ilości poprawek:/ .... a niestety student awfu nie tylko "kopie" piłke ae równiez zdobywa wiedze z przedmiotow takich jak anatomia,biochemia ,fizjologia , o ktorych studenic innych uczelni najwidoczniej nie maja pojecia, i wypowiadaja sie "bezsensownie" i zyja w niewidzy na temat innych ,kompletnie nieuzasadnionej
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

RPO

Studencie zgłoś swój przypadek do Rzecznika Praw Obywatelskich w Gdańsku. Opisz sytuację, podaj swoje dane do korespondencji, we wniosku opisz sytuację, wskaż, co Twoim zdaniem jest nie tak na uczelni. Jesli posiadasz jakiekolwiek dokumenty w tej sprawie dołącz dokumenty. Możesz zastrzec swoje dane osobowe, aby Rzecznik nie powoływał się na Ciebie!! Adres RPO w Gdańsku, ul. Chmielna 54/57.

Wniosek, który wyślesz lub osobiście doręczysz do biura jest wolny od opłat, wiec nic nie ryzykujesz zwracając się do niego o pomoc w sprawie.

brak brak brak

A co z płatnym parkingiem? A co z brakiem szatni na torby? A co z zamknięciem bufetu na dole? A co z drogimi obiadami? (danie mięsne 10zł?)
Dlaczego są tak stare sprzęty na fizykoterapii? Na czym mają uczyć się studenci nowootwartego kierunku? Elektrody 2 wymiarów. Sprzęty sprzed 20lat? Albo ich brak i uczenie teorii...

Po co
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

w dupie byliscie wiec gowno wiecie...

egzamin z gier i zabaw mamy po to zeby poozniej twoje dzieci mialy jakiekolwiek pojecie co robic w czasie wolnym, poza tym pominales pare egzaminoow takich jak: anatomia, fizjologia, biochemia, biomechanika itd. a jesli uwazasz ze "
a potem pracują jako nauczyciele wf w szkole
czyli daja dzieciom piłkę-niech se grają a oni mają czas na papieroska, pogaduszki, szybkie numerki. I jeszcze mają czelność narzekać" to biedne miales dziecinstwo jesli trafiles na takich nauczycieli. wspoolczuje
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie szkoda Ci czasu na użeranie się z czternastolatkami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie szkoda, bo sama też miałam kiedyś 14 lat i mną się potrafili zając nauczyciele... i chwała im za to... twoimi dziećmi *jeśli kiedyś będziesz je miał) też będzie musiał się ktoś zająć

szkoda gadac

ja nie mam nic do Pań z dziekanatu zaocznego Wf ,tam są kobietki z klasa i wogóle ,nie wiem gdzie sie tak odzywaja i straszą policja a ja nie miałem nigdy z takimi rzeczami do czynienia. Te Panie to mają cierpliwość

beka z tych studentów

Oni się nawet poprawnie przedstawić nie potrafią :) hi hi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

kretyn-ka

to co w tytule... i nic więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pewnie, że beka..

studiować "WF"....AWFiS - wytwórnia bezrobotnych. Jednostki tylko cokolwiek osiągną a resztę "zapracowanych" studentów/absolwentów tej uczelni czeka los "bidnego" nauczyciela w podstawówce za 1200 złotych......Pozdrawiam studentów AWFiS i niech nadal żyją w przekonaniu, że lata spedzone na tej uczelni nie będą dla nich latami zmarnowanymi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mgr inż.

Pochwal się może jakie ty zdobyłeś wykształcenie. Akurat gadanina o tym, że rynek potrzebuje inżynierów i w mig znajdują oni pracę po studiach jest papką, która ładują wam w głowy rektorzy technicznych uczelni, na które nikt nie chce z różnych powodów aplikować. A po studiach co?? Wielcy inżynierowie wydziału chemii to faktycznie mogą sobie iść pracować do szkoły za 1200/ms tylko najpierw muszą się dokształcić pedagogicznie, albo tacy po fizyce i matematyce (chyba że PG wypluwa samych geniuszy, którzy prowadzą "badania"). A może powiesz mi, że po informatyce jest różowo?? Jak potrafisz się ustawić to faktycznie można znaleźć pracę w zawodzie, a jak nie to pracuje później taki INŻYNIER jako serwisant w sklepie komputerowym.

W Polsce niestety utarło się, że wystarczy mieć "papier' żeby móc zdziałać coś więcej i tak w większości przypadków faktycznie jest (poza tym trzeba dobrze się ustawić)

szkoła nie jest dla Ciebie tylko Ty dla szkoły.. dziecko tak to ci moga powiedziec w podstawowce.. ginazjum.. gora liceum.. uczelnia wyzsza jest dla studentow i nigdy na odwrót, uczelnia powinna walczyc o jak najlepszych studentow i pomagac im w rozwijaniu umiejetnosci a nie tylko piep..yc w rankingach..

EGZAMIIIN Z GIEER I ZABAW trzymajciem mneie!!!!

buaahahahahahah toż to największa beka jaką w życou słyszałem
MAGISTER OD GIER I ZABAW
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 14

a ty myslisz ze jak prowadzone sa zajecia wychowania fizycznego w pierwszych klasach podstawowki?? To sa przeciez wszystko gry i zabawy albo zajecia oparte na nich!!

to jeszcze nie wszystko. oni tam na zaliczenie musza sie ladnie ustawic i spiewac "cwiczy ola cwiczy jaś och jak slodko plynie czas"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ps. sorry za literowke;)

:D

nie "słodko" tylko "przyjemnie" :)

widzisz, bo ty jesteś tak tępy, że tobie gry i zabawy kojarzą się tylko z jednym... a tam uczą jak twoim dzieciom zorganizować wolny czas, żeby się nie nudziły kiedy tatuś będzie zbyt zajety piciem piwa i posuwaniem kolejnej dupy... i nie MAGISTER OD GIER I ZABAW , tylko MAGISTER WYCHOWANIA FIZYCZNEGO. ale to już wyższa półka i zbyt trudne abyś pojął co to wychowanie fizyczne. twoja żyłka trzymająca uszy mogła by nie wytrzymać...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Walka z wiatrakami ...

Bardzo cieszy mnie fakt, że nareszcie znalazł się ktoś taki, aby opublikować jakże "wspaniałe" dla nas zmiany wprowadzone przez nowe władze. Niestety, ale w tym artykule wszystko nie zostało dodane, zatem pragnę poruszy kwestię parkingu. Otóż od kwietnia zostanie umieszczona opłata za parking na terenie AWF-u. Nie bardzo rozumiem, dlaczego takie zostały posunięte środki? Jak wiadomo na uczelni każdy z nas ma długo zajęcia i nie wydaje mi się, aby każdego ze studentów było stać na to, aby płacić za każdą rozpoczętą godzinę 2 zł?. Zatem policzmy, jeżeli ktoś ma zajęcia i jest optymalnie 5 godzin na uczelni to zapłaci 10 zł za jeden dzień. Jest również opcja 99zł do 31.12.2009 r. ale dlaczego mamy płacić za parking który w rezultacie nie jest parkingiem tylko skupiskiem wolnej przestrzeni na której parkujemy. Patrząc dalej nie podoba mi się to, że zlikwidowano BAGAŻOWNIE, która od wieków służyła naszym poprzednikom i każdy był z niej zadowolony. Często bywało tak że zaspany student biegł na zajęcia i mógł zostawić torbę właśnie tam nie zachodząc do szatni czy do piwnicy - czyli w zupełnie odrębnej części obiektu. No cóż kolejnym pomieszczeniem, które zostało usunięte jest dolny bufet. Panie, które tam sprzedawały były o wiele milsze, fotele starsze ale wygodniejsze a przede wszystkim były to fotele, na których można było odpocząć w czasie przerwy między zajęciami. Drugie primo tańsza produkty a to jest dosyć istotne, ponieważ student wynajmujący pokój patrzy za każdą złotówką. Przykre jest również to, że na sali gimnastycznej podczas zajęć jest 1 rok, 2 rok i maluszki z trenerami. Nie każdy jest tak gibki i uzdolniony na, tyle aby móc sobie pozwolić na zrobienie jednego czy dwóch przewrotów i umieć je później wykonać. Chcę zauważyć, że tak naprawdę jeżeli jest taka sytuacja to naprawdę niektóre dziewczyny nie będą w stanie na zaliczeniu powtórzyć danego ćwiczenia. Kończąc moją wypowiedz pragnę tylko, aby władze naszej uczelni zaczęły patrzeć tak jak studenci, bo to właśnie my tworzymy AWFiS.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

pfy. dlaczego tylko dziewczyny a co chłopacy tacy extra ?

Hm

Nie wspominając już o płatnym parkingu, gdzie w przypadku WYJAZDU z niego ustawiają się niemałe kolejki. Ciekawe kiedy udostępiną szatnię na dole, a jeśli to się stanie jaka będzie OPŁATA. Ja akurat dojeżdzam z daleka, a moja torba jest bardzo ciężka. Muszę z nią chodzić cały dzień krążąc korytarzami z sali do sali. Za szafkę w szatni także trzeba płacic ( choć to akurat rozumiem ), wcześniej jednak szatnia na dole była otwarta i mogłam ją spokojnie zostawić nie martwiąc się o kolejne bóle kręgosłupa. Uczelnia jest dla Ciebie, nie my dla niej. Niestey rządza pieniądza robi swoje. Potwierdzeniem jest chociażby rozwiązanie żeńskiej drużyny piłki ręcznej. Przyczyniła się do tego zmiana rektora.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widać tu samych "roszczeniowców" a na zadane mi wczoraj pytanie żaden student nie odpowiedział:((

Więc dalej jeszcze bardziej podkreślę WSPÓŁCZUJE p.Hucińskiemu TAKICH STUDENTÓW:((
Moim zdaniem AWFiS należałoby podporządkować UG Wydz.Pedagogiki lub stworzyć dwuletnie studia podyplomowe dla osób uzdolnionych ruchowo (i sportowo) z wysoką oceną predyspozycji i zainteresowań zawodowych, celem rozszerzenia indywidualnych predyspozycje lub pedagogizacji aktywności ruchowej w różnych aspektach. Natomiast zdobywać pozostałe specjalności i uprawnienia na specjalistycznych kursach kwalifikowanych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

Można nauczyć się bycia pianistą po przeczytaniu kilku książęk???

a medycyny też można nauczyć się na kursach na UG? Bez przesady ktoś kiedyś myślał i wymyślił, że uczelnia sportowa nie jest ani humanistyczna ani matematyczna - to jest zupełnie inna gałąź... Przy takim myśleniu, jak twoje, można dojść do wniosku, że sprawność fizyczną - czytaj zdrowie można zyskać czytając książki!!! Można owszem, ale pogorszyć swoje zdrowie i dorobić się garba. Wyniki twojego myślenia widać jak porównać sprawność (czyli zdrowie) dzieci po trzeciej klasie szkoły podstawowej uczonych przez panie od nauczania początkowego i ogólny wysoki stopień sprawności dzieci ze zwykłych szkół podstawowych, tylko z lekcjami wf rzetelnie prowadzonymi przez fachowców po AWF ( prawdziwych nauczycieli a nie - obecnych z braku pieniędzy na uczelni - "niedoróbek" nauczycieli)

na AWF są nowe szlabany przy wjeździe na parking :)

takie zachodnie :) jeszcze tylko nawierzchnie niech wyrównają, bo zawiechę można połamać. Szczególnie jak się wyjeżdża to na tej kostce. Ale tak to Ameryka! Uczelnia dobra, studentki śliczne :) Żyć nie umierać

AWFiS

I ja dodam kilka groszy od siebie:
-zaczne od parkingu opłata za postoj jest bez sensowna nie wszystkich stac miejsca przed samym wjazdem jest bardzo malo a jeszcze daja mandaty(sam dostalem),
-bagażówka na dole duza strata mocno utrudnia zycie studentom na awfie, czasami pomiedzy zajeciami nie ma czasu zeby nawet gdzie indziej zaniesc torbe czyt. samochod ktory tez nie wszyscy posiadaja
-ceny za warunki jeszcze nie slyszalem od kogos zeby wiecej placil niz studenci na awfie bylo 800 spadlo na 700 ale conajmniej jest to 300-400 zl. za duzo biorac pod uwage fakt kosztu semestru 2300-2500 robi sie juz naprawde duza suma
wiadomo kazdy powie trzeba bylo sie uczyc i racja w tym jest ale czasami ludzie nie zaliczyli bo.. cos np. zagranica itd.
zdecydowanie za duzo
-konsultacje... domyslam sie ze to nei tylko awf ale dostac sie do niektorych wykladowcow jest neimozliwoscia nazwisk nie podaje :)
ciagle przekladanie godzin albo nieprzychodzenie bo cos.... albo jak juz kolejki dramat!! czasami bedac studentem zaocznym mieszkajacym np. malbork dostac sie po wpis tylko i wylacznie jest to kwestia miesiaca przy duzym szczesciu nei mowiac ze taka osoba pracuje :/

zeby nie bylo ze wszystko zle:
w tym miejscu chcialbym pozdrowic sekretariat zaocznych panie sa super, mocno pomagaja studentom

Ciesz się, że nie studiujesz na Akademii Medycznej w Gdańsku, wtedy byś naprawdę docenił to co masz teraz....

do zioooma...

widzisz, bo ty jesteś tak tępy, że tobie gry i zabawy kojarzą się tylko z jednym... a tam uczą jak twoim dzieciom zorganizować wolny czas, żeby się nie nudziły kiedy tatuś będzie zbyt zajety piciem piwa i posuwaniem kolejnej dupy... i nie MAGISTER OD GIER I ZABAW , tylko MAGISTER WYCHOWANIA FIZYCZNEGO. ale to już wyższa półka i zbyt trudne abyś pojął co to wychowanie fizyczne. twoja żyłka trzymająca uszy mogła by nie wytrzymać...

Jako studentka tej uczelni podzielam zdanie, że źle się tam dzieje. A do wszystkich, którzy twierdzą że tylko narzekamy kieruje pytanie: Jakbyście zareagowali gdyby przy wejściu wisiały plazmy (bo uczelnia musi pokazać jak to nie jest dobrze wyposażona), a brakowało pieniędzy na przechowalnie bagażu, ogrzanie sali, czy sprzęt multimedialny aby uatrakcyjnić zajęcia teoretyczne?
P. S. To, że hala LA była całą zimę remontowana też uważam za absurd. Takie renowacje należy chyba prowadzić latem, kiedy warunki na zewnątrz pozwalają na spokojne prowadzenie zajęć.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

studentki zaocznych TiR

Kolego powinieneś napisać w którym dziekanacie straszono Cię policją, ponieważ jak wiesz jest więcej niż jeden. Panie z dziekanatu WF są bardzo miłe i chętne do pomocy studentom - więc może być im przykro czytając Twoje słowa. Faktem jest iż dziekanat TiR nie cieszy się u studentów dobrą opinią - Panie tam pracują jakby za karę a student jest intruzem, lepiej mijać dziekanat bokiem co by sobie nie popsuć dnia. Reasumując Panie mają mniej pracy. Co do uczelni to nie do końca utrudnia ona życie studentom, pracuje tam wielu wykładowców i pracowników administracyjnych, którzy zasługują na słowa uznania. Zawsze są dla studentów przychylni - są mniej lub więcej wymagający - ale zawsze są ludźmi. Nie można skrzywdzić np. dr Józefa Dobrzenieckiego, mgr Ateny Dęby, mgr Krystyny Ziębińskiej-Danielewicz, dr Mirosława Boruszczaka, mgr Hanny Słomskiej, mgr Magdalenę Hebel, dr Remigiusza Dróżdża, dr Tomasza Kochańczyka, prof. Jana Wenta, dr Marka Fostiaka, dr Elżbietę Kabat, dr Teresę Nurek, dr Tomasza Grzywacza, dr Wojciecha Sakłaka, dr Marlenę Formela, mgr Maksymiliana Paśko, prof. Barbarę Marciszewską, mgr Barbarę Lewicką, mgr Ewę Laskowską, mgr Piotra Wojdakowskiego, itd.
Można by jeszcze wymienić wiele osób, które dla uczelni poświęciły dużą część swojego życia a absolwenci wspominają ich ciepło i serdecznie.
Większość pań w dziekanatach, sekretariatach itp administracji jest przychylna studentom.
Sa też tacy, których egzamin jest już "zaliczeniem uczelni" np fizjologia i tych wspomina sie bardzo długo - szczęśliwie lub nieszczęśliwie (co powiecie o "Łyżeczce").
Co do anomalii tych jest bardzo wiele - można by wymieniać i wymieniać. Jeśli chodzi o boiska i basen to jest dużo prawdy i tu zdecydowanie się zgadzamy.
My dołożymy jeszcze takie prozaiczne lecz potrzebne człowiekowi rzeczy (STUDENT TEŻ CZŁOWIEK) tj. zamkniete toalety (BO POSPRZĄTANE!!) !na sali konferencyjnej od godz. 14.00 a wykłady są do późna. Brak szatni przed zajeciami sportowymi (student ma chodzić brudny i spocony przez reszte zajęć).
Plan zajęć przed sesją jest udostępniony na dobę przed zajęciami (pracujący studenci bez szans na logiczny plan swojego dnia).
Te przyziemne sprawy to temat rzeka, które bez wielkich nakładów finansowych mogłyby być rozwiązane wystarczy dobra wola - a może to KRYZYS!!!

Akademia pana z fajka

i tyle w temacie. Jak ma nie byc komuny, skoro rzadzi stara nomenklatura mocno zakotwiczona w dawnym ustroju ? Poki te komuchy łase na kazdy grosz nie pojda w odstawke to ta uczelnia bedzie nadal staczac sie na dno.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

czteroletnie wczasy z widokiem na morze

Poziom żenada. Bez niektórych profesorów naprawdę nieciekawa uczelnia.
A do tego pełna erotomanów i łapówkarzy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dokladnie

Jakos afera z molestowaniem studentek przyschla a jej bohaterowie nadal pracuja na uczelni i to w wiekszosci na wysokich stanowiskach. Z kolei lapowkarstwo w AWFiSie to temat rzeka. Zdawanie poprawek za koperte, albo inny cenny upominek, to standart.

do absolwentka

Przyjdź na awf w tej chwili i zobacz co jest. Z Filozofii koleś wysłał na powtarzanie egzaminu ponad połowę pierwszego rocznika.
Ludzie, nie wypowiadajcie się na temat awf'u nie znając faktów! Powtarzacie stereotypy wymyślone przez inne uczelnie! Przyjdźcie do nas na miesiąc. Gwarantuję, że nie wstaniecie z łóżka po tygodniu. Jeśli myślicie, że na awfie studiują tipsiary oraz dresy to jesteście w błędzie. I to sporym! Są osoby, (co prawda nieliczne, ale są!) które trenują. Ludzie. Na awfis nie ma tylko grania czy tam jak to określacie "fikołków" (ten kto tak określa przewrót w przód miał przykre dzieciństwo, bo nawet mu nie wyjaśniono w gimnazjum tudzież w szkole średniej jak się poprawnie nazywa to ćwiczenie). My tam się normalnie uczymy. A to, że ludzie będący na awfis piszą i mówią, że tam jest super czy, że nie trzeba się uczyć w ogóle- są chyba zaocznymi studentami. Chociaż i oni mają przechlapane, gdyż Dziekani poszczególnych wydziałów ustalają sobie terminy zjazdów co pół roku i to na jakieś dwa tygodnie! To też jest paranoje. Bite dwa tygodnie chodzenia na uczelnię od 8 do 20. Co prawda pracują i niektórzy mogą sobie pozwolić na taki "komfort", lecz czy to jest fair wobec tych, którzy nie dostają urlopu szkoleniowego z pracy?

Zanim napiszesz cokolwiek o AWFiS, studencie innej uczelni, pójdź tam i posiedź na zajęciach. Ciekawe czy uda Ci się za pierwszym razem zrobić kołowrót w tył albo uda Ci się nie przelecieć płotków tylko je przebiec?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

hahaha

Po co to mydlenie oczu? Chyba sam nie wierzysz w te brednie co tu nawypisywales...

do M.

Nie bulwersuj się tylko otwórz oczy !!!
Są tacy, którzy nigdy nie byli na gimnastyce, a mają piątki w indeksach, albo egzaminy zdali dzięki różnym pokątnym interesom lub popijawom z wykładowcami.
Są i tacy, którzy w pocie czoła uczciwie zaliczali co trzeba.

mgr inż. (nie od włefu):

A skąd Ty możesz wiedzieć co my tam robimy, skoro pewno nigdy nie byłeś w naszej uczelni? Bezrobotnych? Uważasz i fizjoterapeuta będzie osobą bezrobotną? Na kierunku WF nie tylko kształtuje się nauczycieli wf'u!!!!! Słyszałeś o takim czymś jak specjalizacja po pierwszym roku? Chyba nie. Więc jeśliś łaskaw nie wypowiadaj się o nieznanym. A co nieznane i obce to zaraz wygwizdywane i poniżane.

.

No dobrze, tylko jak wcześniej był darmowy to po kiego zrobili w tej chwili płatny? A jeśli studentowi z samochodem starcza tylko na te wszystkie OC itp.. a nie starcza na parking?
A jak rowerem by dojechał to i tak byście szydzili. "ooo, student awfu a rowerem jezdzi! co za łajza!"- z pewnością takie chodziłyby opinie.

ROWEREM? JEST ZAKAZ WJAZDU ROWEREM NA AWF!

dokladnie tak

paranoja...

- ludzie wypowiadający się o poziomie na tej uczelni chyba nie mają pojęcia o czym mówią. Jestem studentką AWF-u a także UG i stwierdzam że to UG nie ma się czym szczycić, jeśli chodzi poziom nauczania... tam to są dopiero wakacje... fakt nie dotyczy to wszystkich kierunków ale mam wielu znajomych z rożnych kierunków i niestety, to się potwierdza.
- jeśli chodzi o bufet, szatnię i płatny parking, to ktoś się bardzo pomylił podejmując takie a nie inne decyzje... sama mieszkam poza Gdańskiem i moim środkiem komunikacji jest samochód(całę szczęcie bo nie wiem co bym zrobiła z wielką ciężką torbą pomiędzy zajęciami!!??). Ciężko jest się inaczej przemieszczać pomiędzy dwoma uczelniami i co w tym przypadku mam zrobić z samochodem przyjeżdżając pod AWF?? krążyć szukać miejsca, nie wiadomo gdzie... a czasem pomiędzy zajęciami na jednej i drugiej uczelni mam tylko 15 minut czasu na dojazd i zaparkowanie... chore i znacznie utrudnia życie studentom... a niech tak ktoś spróbuje codziennie wydać dodatkowo 10 zł za to żeby gdzieś zostawić samochód... życzę powodzenia!!
- basen.. takżę kompletna porażka... nie raz próbowałam się dostać na zajęcia ale żeby być na 2 godz przed rozpoczęciem zajęć aby wpisać się na listę... niestety często nie realne!!
- gry i zabawy.. może fajnie brzmi ale spróbujcie ułożyć dzieciakom plan zajęć na całe 45 minut lekcji, tak aby ćwiczenia nie były dla niego niebezpieczne, wpływały na jego rozwój itd... kto nie wie o co chodzi to taki mądry..
- jedną z największych porażek tej uczelni w tym roku jest OBÓZ ZIMOWY!! ktoś kto tam był i zatwierdzał miejsce zakwaterowania chyba musiał nieźle dostać w łapę.. bo inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć... MASAKRA!!
- a te plazmy na wejściu... ??!! lepiej by w rzutniki zainwestowali lub pomoce naukowe...
Ogólnie jest źle a nawet bardzo źle jeżeli chodzi o ostatnie decyzje nowej władzy... więc te wszystkie komentarze powinny dać niektórym sporo do myślenia...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

studenci awf maja dobrze??!!!

Ty chyba zapomniales i pary przedmiotach oprocz kopania pilki takich jak anatomia biochemia czy tez fizjologia zaje..biscie dobrze mamy!:/ przyjdz utrzymaj sie ze 3-4 semestry i wtedy sie wypowiadaj ...:/

znacie coś takiego jak zamiłowanie, pasja??

ja uwielbiam sport i nikt tego nie zmieni. tak samo tego że inni wolą siedzieć za biurkiem żeby sobie rączek nie pobrudzić albo sie nie spocić lub spalić kilku kalorii... ale takie jest życie. tylko że za 20 lat przyjdzie taki "czysty" Pan(i) mgr i będzie błagał innego mgr żeby przyjął go na rehabilitacje/masaż bo plecki bolą, albo inny Pan(i) przyjdzie i będzie chciał pojechać gdzieś na wczasy żeby poopalać obwisłe ciałko, a jeszcze inny przyjdzie ze swoim synkiem na jakieś zajęcia sportowe żeby synek nie siedział całymi dniami przed komputerem i nie oglądał pornusków i jedynych kolegów jakich widzi to www.nasza-klasa.pl....
nie mówię, że taki mgr po awfie jest super itp. bo sam przyjdzie do innego mgr żeby prowadził finanse firmy, albo żeby inny mgr po polibudzie naprawił mu samochód :)
A!!! W!!! F!!! iS!!! TO MY TO MY TO MY!!!!!!

Każdy zawód jest potrzebny,

na każdym kierunku i na każdej uczelni są łatwiejsze i trudniejsze przedmioty. Dobre jest Twoje określenie "zamiłowanie, pasja" - bez tego, studiowanie na AWFiS nie ma najmniejszego sensu.
Niech każdy studiuje to, co lubi najbardziej. Własne oceny zostawcie - każdy sam ustala sobie ścieżkę, po której chce przejść swoje życie. Osobiście nie jestem zwolennikiem tej uczelni, ale kto powiedział, że należy coś umieć oprócz sportu?? Amen!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

dla wszystkich tepakow co mysla ze jest tam tak latwo ..

koles jak nie wiesz jak jest tu na uczelni i myslisz ze jest tak latwo - wpadnij przekonaj sie -najpierw sie dostan .. kolejna kwestia co do wladz Hucior robi nowe porzadki z kieszeni studentow i likwiduje rzeczy i obiekty ktore byly no wykorzystywane caly czas jak chocby bagazowka ..ehh szkoda gadac jak dla mnie tylko jedna opcja -zeby konkretne osoby zrezygnowaly ze stanowiska i nie robily sobie wiecej wstydu

A co do tych parkingów jeszcze.. Przecież przy Hali Widowiskowej AWFiSu są darmowe "miejsca parkingowe". Tak na przyszłość, żeby było łatwiej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

BIOCHEMIA TO TEZ KPINA!!!!!

MAJĄ GDZIES CZY KTOS ZDA < DOPIERO GDY SIE ZAPLACI WARUNEK 700zł TO COS TLUMACZA,jest to ewidentnie celowa polityka uczelni by pieniądze zarabiać!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

to chyba musiales trafić na jakiegos slabego wykladowce. ja mialam biochemie z dr Ziółkowskim i tlumaczyl nam wszystko dokladnie i nikt nie mial problemow z zaliczeniem.
pozdr
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba nie powinno tak byc?

student obecny...nie poleca przyszlym..

Parkingi

Co do parkingów to przed bramą wjazdową jest tablica informacyjna,która informuje że dla studentów jest darmowy parking właśnie przy hali widowiskowej.Jak kolega wyzej wspomniał,co ważne są to parkingi na terenie uczelni.Studenci sami są sobie winni parkowali gdzie się dało na rondzie pomimo zakazu,na trawnikach a gdyby mogli to by wjechali prosto do budynku.Po drugie ograniczenie szybkości do 10 km/h sam byłem swiadkiem jak jeden student potrącił dziecko tuż koło kiosku,bo jechał jak wariat.Nie ma co się dziwić że takie zostały posuniete kroki względem parkingów.Myślę że nie chodzi tu o kasę zarobkową lecz o porządek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

OSZCZEDNOŚCI

WITAM, DO TEGO OD 6 KWIETNIA ZA WJAZD NA UCZELNIE PŁACI SIE 2 ZŁ ZA GODZINE!!!! STUDENT ZAOCZNY KTÓRY MA ZAJĘCIA OD 8 RANO DO 19 PŁACI 22ZŁ DZIENNI!!! DO TEGO ZA ZGUBIONY KWITEK PŁACI SIE 100 ZŁ. GŁUPOTA EWIDENTA REKTORA!! MOŻE ZACZĄŁBY OD SIEBIE I ZAMIAST PODWYŻSZAĆ PENSJE PROFESOROM ZACZĄŁ SZUKAĆ ICH KOŁO SIEBIE (NIE WSPOMNE JUŻ O NOWYM AUCIE, NIEPOTRZEBNYCH TELEBIMACH NA KORYTARZACH). O WYKRĘCANYCH ŻARÓWKACH NA KORYTARZACH TO JUŻ NIE WSPOMINAM BO WSTYD

Szzzzz !

Nie polecam tej uczelni przyszłym studentom !!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

haha

ta uczelnia powinna nazywać się : Akademia Wychowania Fizycznego i Gimnastyki , a zachowania pana Szota nie są już nawet śmieszne...

2009-04-21 19:38 0000-00-00 00:00 ŻENUJĄCE ZACHOWANIE LUDZI NIE ZDAJĄCYCH SOBIE SPRAWY Z REALIÓW STUDIOWANIA NA AWFiS

1. DLACZEGO NIKT NIE POTRAFI ZAUWAŻYĆ , ŻE OPRÓCZ ZALICZEŃ PRAKTYCZNYCH SĄ TAKIE, DO KTÓRYCH TRZEBA PRZYGOTOWYWAĆ SIĘ TYGODNIAMI ??!! ciekawe czy tacy mądrale zdaliby je chociażby za setnym podejściem będąc 5 raz na pierwszym roku!! WIADOMO , ŻE JAK W KAŻDEJ UCZELNI SĄ PRZEDMIOTY ŁATWIEJSZE I TRUDNIEJSZE, ALE SZKODA , ŻE JAKIMŚ CUDEM NIKT NIE WIE , ŻE NA AWFiS SĄ TE TRUDNIEJSZE..............

2. I JAKIM PRAWEM WYPOWIADAJĄ SIĘ LUDZIE, KTÓRZY NIE MAJĄ POJĘCIA JAK CZASAMI JEST CIĘŻKO POGODZIĆ WYSIŁEK FIZYCZNY Z NAUKĄ DO PÓŹNEGO WIECZORA ..

3. ZAPRASZAM WSZYSTKICH , KTÓRZY POTRAFIĄ ŚMIAĆ SIĘ ZE STUDIOWANIA NA AWFiS DO PRÓBY UTRZYMANIA SIĘ NA NIEJ, LUB CHOCIAŻBY DOSTANIA SIĘ...ZRESZTĄ I TAK NIE POCZULIBY TEGO WSPANIAŁEGO UCZUCIA JAKIM JEST ROBIENIE TEGO CO SIĘ KOCHA

4. A JEŚLI NADAL AWFiS TO DLA WAĆPAŃSTWA TOTALNE DNO TO CIEKAWA JESTEM JAKBY WYGLĄDAŁO WAĆPAŃSKIE ŻYCIE BEZ NAUCZYCIELÓW WYCH. FIZ (takich z prawdziwego powołania angażujących całą swoją osobę do kolejnych zajęć) BEZ TRENERÓW OSOBISTYCH, INSTRUKTORÓW FITNESS I BEZ WSZELAKIEJ REKREACJI SPORTOWO-RUCHOWEJ !!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

P.Rektorze

Sz.P.Rektorze
Wjeżdzając na uczelnie dostałam szoku,jak zobaczyłam niebieską budke nie wiedziałam czy to są dwa toytoye połaczone czy co.Widzał to pan bo myślę że nie.Jak pan zobaczy to jestem przekonana że nie pozwoli pan tego cuda tam pozostawić.Zastanawiam się do czego to ma służyć,chyba nie bedą tam ludzie pracować ? w takich warunkach!!!
To się nadaje na plac zabaw dla dzieci ,a nie do warunków pracy dla ludzi.Rozumię oszczędności w dobie kryzysu,ale to przekracza wszelkie granice rozsądku i przepisów warunków pracy.To się nadaje tylko do TV lub PIP.

tegoroczny mgr

W tym roku skończyłam AWFiS i szkoda mi młodszych kolegów ponieważ mają jeszcze bardziej ograniczone możliwości korzystania z sal, basenu, internetu. Dziekanat jest czynny krócej niż jest napisane na drzwiach, DZIEKAN NIE MA CZASU DLA STUDENTÓW, rektorat przyjmuje interesantów dwa razy w tyg. i to tylko po godzinie.
POWODZENIA dla wszystkich przyszłych ABSOLWENTÓW

REKTOR TOTALNE DNO, PROF. PRZYBYLSKI WRACAJ!!

hUCIŃSKI to śmiech na sali, przecież on wyglada jak pinokio, drewniak totalny, co on wyprawia na tej uczelni. Zlikwidował szatnie i przechowalnie rzeczy dla studentów żeby zaoszczędzić pieniądze na recepcjonistkach. Teraz idąc na zajęcia z lekkiej atletyki studenci biorą torby sportowe podróżne z rzeczami sportowymi na cały dzień do lasu i zostawiają pod drzewem!!! Wspaniałe rozwiązanie panie rektorze. Likwidacja szatni to był wspaniały pomysł!! Gratuluje pomysłów i wiedzy. Bufet też oczywiście został zlikwidowany bo po co to studentom. Super. Nie no ale odnowił pAN korytarz i wstawił telewizory i 'xboxy' jak to nazywają studenci te myszki duże coś pan zamontował żeby sobie strony uczelni poogladać w internecie. Przechodząc 10 metró dalej zaczyna się komuna i PRL-jak wybudowali sale w tych czasach to do tej pory nie są remontowane, obiekty i sale wszystkie stare za czasówkomuny zbudowane, ale korytarz jest nowy no fajnie fajnie. A no i wspaniałe opłaty za parking, super naprawdę, nie no pieniądze się na to znalazły jak dosłownie i bez przesady 70 studentów zostało oblanych z Metodyki WF i nie dostało możliwości poprawki ,bo się żeś pan nie chciał zgodzić, i musiało płacić warunek 700 zł. Prosta sprawa 70 studenów razy 700 zł równa się 49000zł i są nowe szlabany na uczelni. Super kolejny plus dla pana rektora. Fuksa żeś pan miał że jednym głosem cie ni ewywalili na głosowaniu bo akurat jednej osoby nie było a i tak było ponad 50% głosów przeciw. NIECH WRACA PROF. PRZYBYLSKI ZŁOTY CZŁOWIEK. A pan to idz se w koszykówe graj dalej.

studentka TiR 2008

w 100% sie z tym zgadzam co pisze powyzej, nie napisze nic wiecej bo wszystko zostalo powiedzianE!!! BRAWO!!!...

Otóż w wakacje mieliśmy 3 spotkania na Górkach zachodnich aby nauczyć nas pływania na żaglówkach. Rozłożono nam te 3 spotkania w tygodniu i żeby nie było nam łatwiej ( bo na AWF Gdańsk zawsze dbają aby było łatwiej ) zrobiono to w środku wakacji. Szkoda że te zajęcia nie odbywały się codziennie tylko wymieszano wszystkie grupy i wyszło że musiałam przyjechać z Katowic na tydzień opuszczając półtora tygodnia pracy tracąc dużą ilość pieniędzy bo dodatkowo musiałam załatwić sobie lokum na ten tydzień. Na poranną zbiórkę przyszedł Pan He. sprawdził obecność i znikną gdzieś nie wiadomo gdzie !! My mieliśmy podzielić się po 4 osoby ustawić w rzędach i praktykant miał wybrać grupę i udać się z nią na żaglówkę i zacząć nauczanie. Ja akurat trafiłam na fantastycznego praktykanta dobrze nam tłumaczył same już coś umiałyśmy bo byłyśmy po obozie i po kilku zajęciach w Górkach które odbywały się na pierwszym roku oraz po zajęciach teoretycznych z Panem S. Postawiłyśmy żagle wypłynęłyśmy z przystani i każda po kolei chwytała za ster i musiała wykonać kilka manewrów podchodzenie do tonącego zwroty stawanie pod wiatr . Na koniec zajęć praktykant miał nas ocenić ja osobiście dostałam 4+. Nadszedł czas wpisów kolega poszedł oddać INDEKSY i gdy wrócił do mnie INDEKS nie wierzyłam własnym oczom bo było tam wpisane 3 !! Więc poszłam spytać się dla czego tak wpisano, po ponad godzinnym czekaniu weszłam do pokoju Pana He. i się pytam dlaczego 3 oczywiście zostałam potraktowana jak jakiś śmieć zeszmacono mnie... Argumentował wpis że praktykanci nie oceniają tylko dają propozycję a jak się spytałam jak Pan może oceniać jak nawet Pana nie było na zajęciach i nawet nas nie obserwował ... To za argumentował to że się woziłyśmy i opalałyśmy i że nic nie robiłyśmy . Gdy spojrzałam na jego biurko znów nie dowierzałam bo połowa list była na rachunkach ze sklepu biletach SKM i ZKM. Chyba Pan He. jest jakimś jasnowidzem czarodziejem magikiem i potrafi czytać w myślach. Tacy jak on powinni komiksy rysować a nie " nauczać " w szkolnictwie wyższym. Przez jego burdel i przez burdel jaki panuje na uczelni my studenci tracimy i ni dziwota że później sami wykładowców źle traktujemy i zlewamy. Jak nam dają taki przykład to powinniśmy uczyć się od starszych. WSTYD I HAŃBA ŻE TACY LUDZIE JAK PAN H. PRACUJĄ NA AWF !! Brak słów na to co się dzieje na AWF Gdańsk . Życzę wam abyście nigdy nie trafili na takich ludzi z jakimi ja przyjemność miałam obcować. Pozdrawiam serdecznie Pana He. !!! Mam nadzieję że kiedyś z tym syfem co się dzieje tu u nas ktoś zrobi porządek :)

Awf w Gdansku to kieta!!!!

nie słuchaj tylko przyjdź i zobacz sam

Teraz każdy z nowych maturzystów ma możliwość podjęcia studiów na kierunku zaocznym iWF przekonać sie o paniach w z Dziekanatu ( super babkii),o prof.Tomiaku -prodzekanie d/s studiów zaocznych(dobry gośc),oraz o prowadzących na tym kierunku więc nie wierz w niektóre słowa tu napisane bo tak nie jest-oczywiści o rewelacji nie ma mowy ale tak jest w całej Polsce( byłem na 5 Uczelniach0 SPOTKAJMY SIĘ NA AWFiS ale tylko zaoczny-bo dzienny dziekanat nie daj Boże

ja

potwierdzam- godzin studenckich jest tyle co pies napłakał i wszystko niedostępne- ile razy na zajęciach z nóżki musieliśmy w********ać na dwór bo pani prodziekan z dziekanem farszem sobie chcieli poflirtować przy tenisie- żal--wsyztko tu jest anty-studenckie. w****iam sie codziennie jak tu jestem i dokrztałcam sie na własną rękę, żałuje troche wyboru ale coż- jestem juz na pierrwszym roku magisterki i zrobie tego magistra od fikołków

Ogólnie - żenada

Nie polecam tej uczelni, zaliczenia z przedmiotów "trudniejszych" typu anatomia, fizjologia, biochemia jest naprawdę trudne nawet jeżeli poświęcasz dużo czasu, uczysz się dużo, dużo i nic z tego, bo profesor BDB przychodzi daje ci 53% i mówi "jakby się Pan nauczył to by Pan zaliczył" i koniec tematu, a to że praca była sprawdzana wyjątkowo surowo i że 80% podchodzących do egzaminu właśnie w taki sposób znajduje się na sesji poprawkowej to nic... bo przecież "Jakbyśmy się pouczyli to byśmy zdali"
do góry