Widok
AWFiS utrudnia życie studentom?
Opinie do artykułu: AWFiS utrudnia życie studentom?.
Jestem studentem gdańskiej Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu. Coraz bardziej dotykają mnie absurdy jakie mają miejsce na mojej uczelni. Niestety mam świadomość, że bez interwencji z zewnątrz niewiele można wskóraćMimo zmiany władz uczelni nie nastąpiła zmiana myślenia. Co gorsza nowy rektor wprowadza "nowe porządki" szukając oszczędności wszędzie tam, gdzie nie powinny one mieć miejsca (vide AZS AWFiS, zwolnienie dr Zawalskiego z Górek Zachodnich z powodów rzekomej niegospodarności ...
Jestem studentem gdańskiej Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu. Coraz bardziej dotykają mnie absurdy jakie mają miejsce na mojej uczelni. Niestety mam świadomość, że bez interwencji z zewnątrz niewiele można wskóraćMimo zmiany władz uczelni nie nastąpiła zmiana myślenia. Co gorsza nowy rektor wprowadza "nowe porządki" szukając oszczędności wszędzie tam, gdzie nie powinny one mieć miejsca (vide AZS AWFiS, zwolnienie dr Zawalskiego z Górek Zachodnich z powodów rzekomej niegospodarności ...
temat rzeka... dobrze ze poruszony no ale ze sportem w naszym kraju niestesty kiepsko... przykladem moga byc rozgrywki mini euro dla szkol ponadgimnazjalnych.sa one organizowane przez ZSBO gdańsk. mecze rozgrywane sa na boisku ( ciezko to nawac boiskiem) na ktorym poza spotkaniami szkoli sie psy, wiec biegnac z pilka nalezy uważać na zwierzęce odchody. najlepsze jest to ze honorowy patronat nad ta impreza objeli m.in. marszalek woj, prezydent miasta a w zeszlylm roku tvp, DB itp itd.. wiec drogi studencie my maluccy nic nie poradzimy...
bałagan też mają
Mój brat na zaocznych został skreślony z listy studentów - pomimo, że miał już w tym czasie załatwiony urlop zdrowotny (poważna kontuzja). Jak napisane zostało odwołanie to wyszło, że pomyłka.
Ostatnio też chciałem podbić legitkę jego (akurat byłem w okolicy) bo wiadomo - chłopak na zdrowotnym. To pani w dziekanacie stwierdziła, że się posługuję nie swoim dokumentem (chociaż z góry powiedziałem, że w sprawie brata przyszedłem) i że mam wyjść, albo wezwie policję. Takie tam klimaty mają.
Ostatnio też chciałem podbić legitkę jego (akurat byłem w okolicy) bo wiadomo - chłopak na zdrowotnym. To pani w dziekanacie stwierdziła, że się posługuję nie swoim dokumentem (chociaż z góry powiedziałem, że w sprawie brata przyszedłem) i że mam wyjść, albo wezwie policję. Takie tam klimaty mają.
ooo, jeeny, maruda się znalazł. Więcej pokory synku, szkoła nie jest dla ciebie tylko ty dla szkoły
Jak ja studiowałem to dawałem radę wszystko sobie zorganizować. Więc myślę że po prostu jesteś miękką pi..dą, która nic nie może sobie załatwić i tylko płacze jak ci źle i niedobrze. Więcej samodzielności, bo skończysz szkołe i kim zostaniesz po niej?
"szkoła nie jest dla ciebie tylko ty dla szkoły "
To jest dopiero myslenie wyniesione z zamierzchłej komuny.
I nadal pokutujace, ale tu sie mylisz: szkoła jest jak najbardziej dla studenta/ucznia, urząd dla petenta, sklep dla klienta... itp itd.
Nasze wyzsze uczelnie i to nie tylko awf, ale i uniwerek jak i politechnika potrzebuja jeszcze wielu lat, zeby stac sie uczelniami przyjaznymi studentowi.
To jest dopiero myslenie wyniesione z zamierzchłej komuny.
I nadal pokutujace, ale tu sie mylisz: szkoła jest jak najbardziej dla studenta/ucznia, urząd dla petenta, sklep dla klienta... itp itd.
Nasze wyzsze uczelnie i to nie tylko awf, ale i uniwerek jak i politechnika potrzebuja jeszcze wielu lat, zeby stac sie uczelniami przyjaznymi studentowi.
Taaa , studenty AWF to mają dobrze
Na zaliczenie sejsi muszą umieć wykonać prawidłowo dwutakt .
Nastepnie jest egzamin z gier i zabaw .
Kolejnym wyzwaniem przed studentami AWF jest egzamin z prawidłowego kopania piłki noznej .
Aby studentów dobić wprowadzono również najcieższy egzamin ...ze ZNAJOMOŚCi strojow sportowych (dresy itd.)
Sesja zazwyczaj kończy się na początku maja..
WSPÓŁCZUJE sTUDENTOM AWF
Nastepnie jest egzamin z gier i zabaw .
Kolejnym wyzwaniem przed studentami AWF jest egzamin z prawidłowego kopania piłki noznej .
Aby studentów dobić wprowadzono również najcieższy egzamin ...ze ZNAJOMOŚCi strojow sportowych (dresy itd.)
Sesja zazwyczaj kończy się na początku maja..
WSPÓŁCZUJE sTUDENTOM AWF
i co zostanie, albo kto...?
wielka szkoda,że uczelnia ( i tak o lipnym poziomie) pozbywa się takich nazwisk jak Krzysztof Zawalski - to przecież nauczyciel, żeglarz i ideowiec z krwi i kości.
i nie ma sensu obrażać tych studentów, którzy oprócz nauki jeszcze ostro trenują - oprócz nielicznych uczelni w Polsce nasze Trójmiejskie naprawdę nie porażają poziomem - taka prawda.
i nie ma sensu obrażać tych studentów, którzy oprócz nauki jeszcze ostro trenują - oprócz nielicznych uczelni w Polsce nasze Trójmiejskie naprawdę nie porażają poziomem - taka prawda.