Widok

AWFiS utrudnia życie studentom?

Opinie do artykułu: AWFiS utrudnia życie studentom?.

Jestem studentem gdańskiej Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu. Coraz bardziej dotykają mnie absurdy jakie mają miejsce na mojej uczelni. Niestety mam świadomość, że bez interwencji z zewnątrz niewiele można wskóraćMimo zmiany władz uczelni nie nastąpiła zmiana myślenia. Co gorsza nowy rektor wprowadza "nowe porządki" szukając oszczędności wszędzie tam, gdzie nie powinny one mieć miejsca (vide AZS AWFiS, zwolnienie dr Zawalskiego z Górek Zachodnich z powodów rzekomej niegospodarności ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

widzisz... źle to zrozumiałeś...

Gdzie w moim tekście znalazłeś niespójność słów i czynów lub inną celową pokrętność, że nazywasz mnie hipokrytą?
Czy ja komuś zarzucam coś co sam praktykuję? Nikomu wręcz nie powiedziałem, że jest "wieśniakiem" itp. Co najwyżej mogłem opisać w mniej lub bardziej wyrafinowany sposób co myślę o jakimś tam zachowaniu czy wypowiedzianym zdaniu (wg. mnie). Mogłem jeszcze (jedynie domyślając się) postawić pytanie- to wszystko!
Nikogo stąd bezpośrednio nie obrażę bo nikogo z was nie znam.
Nie jestem agresorem. Jedynie bronię "mojej" uczelni gdy wyraźnie widzę, że ktoś jest w wielkim błędzie lub wypowiada się w sposób arogancki, lekceważący na dodatek sugerując się stereotypami, a nie faktami o których nie ma pojęcia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

a ty myslisz ze jak prowadzone sa zajecia wychowania fizycznego w pierwszych klasach podstawowki?? To sa przeciez wszystko gry i zabawy albo zajecia oparte na nich!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

slyszalem tez miedzy innymi o filozofi i o hardkorowym zaliczeniu z tego przedmiotu:p tak tak, ciezko macie musicie sie udac do najblizszego monopolu( ci co sa na awf wiedza o co chodzi). ze juz nie bede wspominal o zakopmleksionych pseudodoktorach, pracownikach z wyrokami (jak np slawomir n.), wszechobecnym kolesiostwie,tuszowaniu afer i zalatwianiu ocen i egzaminow wstepnych na lewo. Co prawda nie wszyscy co tam pracuja sa szujami ale znaczny niestety procent:p
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

pracuje(lub pracował) u Was koles w stopniu doktora (nazwiska niestety nie pamietam ktory szkoli trenerow pilki noznej, a nie wie jak wyglada poprawnie skip A. To tyle jesli chodzi o poziom...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

to jeszcze nie wszystko. oni tam na zaliczenie musza sie ladnie ustawic i spiewac "cwiczy ola cwiczy jaś och jak slodko plynie czas"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ps. sorry za literowke;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

;/

a poza znajosmocia strojow oraz gier i zabaw musza znac fizjologiczne zachowanie orgaizmu podczas ty zajec oraz anatoicznie jkaie czesci ciala i w jaki sposob pracuja.sesja konczy sie w maju studentom 3 roku licencjatu reszcie w polowie czerwca.jest to rowniez wzcesniej,ale dlatego miedzy innymi ze po sesji zimowej tak nie maja jak inne uczelnie 2 czy 3 tygodni wolnych ferii zimowych tylko maja ewentualnie weekend a potem juz nastepny semestr.sesja poprawkowa odbywa sie juz podzcas nastepnego semestru.cos za cos
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

tak, jesteś hipokrytą

"jedynie bronisz swojej uczelni"
Nie chesz, żeby ktoś obrażał studentów AWF, wypowiadał się wsposób arogancki, lekceważący na dodatek sugerując się stereotypam. Jednocześnie obrażasz ludzi ze wsi i miasteczek posługując się sterotypami sugerując, że są "maluczcy", zakompleksieni, próbuja się dowartościować sarkazmem i wypowiadają się na tematy ,októrych nie mają pojęcia.
Na podstawie Twojej wypowiedzi mogę stwierdzić, że jesteś hipokrytą! :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie szkoda Ci czasu na użeranie się z czternastolatkami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z pewnością masz rację Taaa

Ok na wstępie chciałbym tu parę rzeczy wyprostować bo zachodzi potrzeba. Po pierwsze to z tego co widzę wszyscy patrzą bardzo subiektywnie na to jakie zmiany zaszły w polityce ekonomicznej i zewnętrznej naszej uczelni. W przeciągu ostatnich 6 lat Gdańska AWFiS popadła w spory regres zarówno naukowy jak i finansowy oraz infrastrukturalny. Wie to ten kto widział jakiekolwiek raporty, statystyki czy zestawienia na temat poziomu naukowego czy podejmowanych inwestycji. Od momentu zmiany władz uczelnia podjęła pewną strategię dynamicznego rozwoju. Nie jest to droga usłana różami ale przypominam ,że są to rozwiązania niezbędne do utrzymania autonomiczności uczelni. Dlaczego? Z powodu obecnej polityki Ministerstwa nauki i szkolnictwa wyższego gratyfikującą kapitalizację dużych ośrodków uniwersyteckich dążąc do tzw. modelu harvardzkiego czyli mulitiwydziałowej jednostki naukowej. O co chodzi wiadomo, chodzi o oszczędności. Szkoda tylko ,zę nie biorą pod uwagę tego ,że przeznaczamy najmniejszy procent PKB rocznie na szkolnictwo wyższe w europie środkowej. Zwróćcie uwagę na to co się stało z Akademiami medycznymi w warszawie , Łodzi i Poznaniu? Otrzymały status Uniwersytetu do czego wymagane jest 16 wydziałów z możliwością nadawania doktora, a przed nami naprawdę długa droga więc trzeba to też brać pod uwagę A co do zwolnienia doktora którego nazwisko padło wyżej z Górek Zachodnich to ja o jego nie zaradności słyszałem już wielokrotnie i kawał czasu temu. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia niestety we wszystkim się to sprawdza. Pozdrawiam

Walka z wiatrakami ...

Bardzo cieszy mnie fakt, że nareszcie znalazł się ktoś taki, aby opublikować jakże "wspaniałe" dla nas zmiany wprowadzone przez nowe władze. Niestety, ale w tym artykule wszystko nie zostało dodane, zatem pragnę poruszy kwestię parkingu. Otóż od kwietnia zostanie umieszczona opłata za parking na terenie AWF-u. Nie bardzo rozumiem, dlaczego takie zostały posunięte środki? Jak wiadomo na uczelni każdy z nas ma długo zajęcia i nie wydaje mi się, aby każdego ze studentów było stać na to, aby płacić za każdą rozpoczętą godzinę 2 zł?. Zatem policzmy, jeżeli ktoś ma zajęcia i jest optymalnie 5 godzin na uczelni to zapłaci 10 zł za jeden dzień. Jest również opcja 99zł do 31.12.2009 r. ale dlaczego mamy płacić za parking który w rezultacie nie jest parkingiem tylko skupiskiem wolnej przestrzeni na której parkujemy. Patrząc dalej nie podoba mi się to, że zlikwidowano BAGAŻOWNIE, która od wieków służyła naszym poprzednikom i każdy był z niej zadowolony. Często bywało tak że zaspany student biegł na zajęcia i mógł zostawić torbę właśnie tam nie zachodząc do szatni czy do piwnicy - czyli w zupełnie odrębnej części obiektu. No cóż kolejnym pomieszczeniem, które zostało usunięte jest dolny bufet. Panie, które tam sprzedawały były o wiele milsze, fotele starsze ale wygodniejsze a przede wszystkim były to fotele, na których można było odpocząć w czasie przerwy między zajęciami. Drugie primo tańsza produkty a to jest dosyć istotne, ponieważ student wynajmujący pokój patrzy za każdą złotówką. Przykre jest również to, że na sali gimnastycznej podczas zajęć jest 1 rok, 2 rok i maluszki z trenerami. Nie każdy jest tak gibki i uzdolniony na, tyle aby móc sobie pozwolić na zrobienie jednego czy dwóch przewrotów i umieć je później wykonać. Chcę zauważyć, że tak naprawdę jeżeli jest taka sytuacja to naprawdę niektóre dziewczyny nie będą w stanie na zaliczeniu powtórzyć danego ćwiczenia. Kończąc moją wypowiedz pragnę tylko, aby władze naszej uczelni zaczęły patrzeć tak jak studenci, bo to właśnie my tworzymy AWFiS.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cóż prawda... w tym wypadku postąpiłem/wypowiedziałem się niestosownie. Za co przepraszam.
Natomiast wracając do sedna sprawy pomijając jedynie porównanie do stereotypowego poglądu na temat ludzi ze wsi nadal podtrzymuję wszystko co napisałem jednocześnie kończąc mój udział w tej "słownej przepychance" bo zaczyna się to robić niezdrowe, małostkowe oraz ograniczające się do przedszkolnego wręcz modelu kłótni na zasadzie "moje jest lepsze" (wg mnie). Niestety podczas próby wyjaśnienia pewnych rzeczy i ja wziąłem udział w tej farsie.

buźka pa:*
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hm

Nie wspominając już o płatnym parkingu, gdzie w przypadku WYJAZDU z niego ustawiają się niemałe kolejki. Ciekawe kiedy udostępiną szatnię na dole, a jeśli to się stanie jaka będzie OPŁATA. Ja akurat dojeżdzam z daleka, a moja torba jest bardzo ciężka. Muszę z nią chodzić cały dzień krążąc korytarzami z sali do sali. Za szafkę w szatni także trzeba płacic ( choć to akurat rozumiem ), wcześniej jednak szatnia na dole była otwarta i mogłam ją spokojnie zostawić nie martwiąc się o kolejne bóle kręgosłupa. Uczelnia jest dla Ciebie, nie my dla niej. Niestey rządza pieniądza robi swoje. Potwierdzeniem jest chociażby rozwiązanie żeńskiej drużyny piłki ręcznej. Przyczyniła się do tego zmiana rektora.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hahaha, a potem "pyk" i pożegnaj się ze studiami ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pozdrawiam Ciebie.

Masz rację i jestem z Tobą. To nie ważne jaki kierunek, ważne, żeby być sobą, a nie robic nic na siłę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

za takie wypowiedzi mozesz slono zaplacic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

groźby schowaj na podwórko

do dresów..

AMG ,trzęsą mi się gacie

trzęsą mi się gacie !!!
jak straszysz i grozisz, ale wkońcu podchodzisz do dresu naukowo, więc uciekam nauczycielu wf-u, będzie urabiać i bajerować polonistki iod czasu do czasu strajkować w dresiku pod ministerstwem edukacji,bo mierne zarobki za naukę gry w palanta ;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kretyn-ka

to co w tytule... i nic więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widać tu samych "roszczeniowców" a na zadane mi wczoraj pytanie żaden student nie odpowiedział:((

Więc dalej jeszcze bardziej podkreślę WSPÓŁCZUJE p.Hucińskiemu TAKICH STUDENTÓW:((
Moim zdaniem AWFiS należałoby podporządkować UG Wydz.Pedagogiki lub stworzyć dwuletnie studia podyplomowe dla osób uzdolnionych ruchowo (i sportowo) z wysoką oceną predyspozycji i zainteresowań zawodowych, celem rozszerzenia indywidualnych predyspozycje lub pedagogizacji aktywności ruchowej w różnych aspektach. Natomiast zdobywać pozostałe specjalności i uprawnienia na specjalistycznych kursach kwalifikowanych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15
do góry