Widok

Activa Azaliowy Park Pruszcz Gdański - proszę o opinie.

Pruszcz Gdański Temat dostępny też na forum:
Ktoś już kupił, mieszka planuje? Polecacie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Planuje

Zastanawiam się nad bliskością LIDLa - czy nie będzie zbyt uciążliwe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no tak my zamówiliśmy mieszkanie z drugiej strony od strony tych domków jednorodzinnych
A wiadomo coś na temat szacunkowych kosztów utrzymania mieszkań?
jak byliśmy oglądac to mówili że czynsz około 350 ale to będzie dopiero wiadomo po czasie jak będzie zarządca itd planuję tak za miesiąc wybrac się do któregoś z mieszkanców 1 bloku i dowiedziec się jak sprawa wygląda.. w szczególności interesuje nas podłoga w mieszkaniach nad garażem trochę boimy się że będzie zimno..
350zł za jak duże mieszkanie?
Podłoga jest pewnie nieźle zaizolowana. Druga sprawa to to, że budynek jest wilgotny i będzie wysychał jeszcze z 2 lata, więc i koszty ogrzewania na początku będą większe.
Rozumiem że mieszkanie wybraliście w 2 budynku na parterze po południowej stronie?
Na parterze bardziej przeraża mnie to, że ludzie przechodząc obok budynku zaglądają prosto w okna...
60 m, hmm tez o tym myślałam tylko to akurat jest to mieszkanie nad wjazdem do garażu więc za dużo ludzi w tym miejscu nie będzie, nie ma pod oknem ścieżki:) nam zależało na ogródku stąd ten wybór, kolejna sprawa to bezpieczeństwo jeżeli chodzi o parter chciałabym zamontować rolety antywłamaniowe.. ale tu jest ale,bo na coś takiego musi się zgodzić wspólnota mam nadzieje że nie będzie z tym żadnego problemu, chociaż zawsze może znaleźć się osoba której będzie coś przeszkadzać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A orientowałaś się jak z "ogródkiem"?
Będziesz musiała kosić trawę samodzielnie?
Jeśli tak - gdzie trzymać kosiarkę i skąd wziąźć prąd do jej zasilania?

Rolety antywłamaniowe fajnie, ale ciemno będzie cały dzień - kwiatki nie będą rosły na parapetach.

Byłem dzisiaj w okolicy - widziałem że kilka osób się już wprowadziło do pierwszego budynku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
rolety to raczej na noc albo jak się wyjedzie na weekend, rolety w zimę trochę pomagają zaoszczędzić ciepło które ucieka przez szybę co do ogródka ten który jest przy naszym wybranym mieszkaniu wielkości 24 m to jak tam wstawisz piaskownice i parę kwiatków nie będzie za dużo do koszenia:) powiem szczerze że myślałam o takiej żyłkowej ręcznej kosiarce a mamy zamówioną piwnicę to chyba się zmieści:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe a tak a pro po to z kwiatkami może być mały problem bo te bloki mają okna do podłogi i właściwie nie ma parapetów, więc nie ma gdzie stawiać kwiatków:)))
Ojtam ojtam

myślałem też nad cambel town, ale MACH nie ma zbyt pochlebnych opinii...
aaaa przegadaliśmy ale.. wybraliśmy tę stronę Pruszcza gdyż wracając z pracy z gdańska nie musimy już wjeżdżać do centrum tylko omijamy tym nowym wiaduktem po lewej stronie jeszcze przed sama tabliczka Pruszcz;) a do cambel to już się troszkę stoi w korku chyba.. zależy kto gdzie pracuje i którędy wraca z pracy..
Z Cambel jest za to blisko na obwodnicę, ale słabo z komunikacją miejską.

Wszystko ma swoje plusy i minusy jak to mówią...

Czytałem troche o activa, ludzie psioczą, ale nie aż tak jak na Mach (tzn. TGI teraz bo to to samo) itp...

Zarezerwowaliście też miejsce postojowe w garażu podziemnym? Nie wiem jak będą wyglądały miesięczne koszty utrzymania szczególnie po tym jak pondieśli podatek od garaży...
Z garażu zrezygnowaliśmy zawsze mieliśmy samochód pod blokiem i dawaliśmy rade więc chyba teraz tez damy:) a 20 tys to dużo a potem jeszcze czynsz płacić dodatkowy moi znajomi na morenie w nowym maja i płaca 30 zł chociaż mało dość im wychodzi, bo słyszałam że Ci co mają garaż muszą płacić dodatkowo za mycie podłóg w garażu..
z 3 strony miejsc parkingowych nigdy nie za dużo....

Na wszelkich osiedlach jest problem z parkowaniem

Fakt w przypadku activi są dwa za - kościół i lidl [ dwa parkingi gratis :)

Z drugiej stromy jak auto stoi na swoim i w ciepłym, to jak jest nawet warte te 20k to już jest na plus :)

PS, Czy tylko my we dwoje rozważamy mieszkanie na azaliowym?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
heheh wszyscy nasi znajomi słysząc nasz wybór pukają się w głowę , że to poza miastem wiocha daleko do rodziny do pracy itd itd już nie możemy tego słuchać ja z pracy jechałam tam o 16 równo 24 minuty to chyba nie jest AŻ tak daleko... a jak mam mieszkać w starym bloku na 2 pokojach i z wystającymi rurami z krzywymi ścianami na Zaspie tylko dlatego, że jest blisko i jest centrum to ja dziękuję... już mamy to za sobą...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znajomi przekonają sie jak jest naprawdę jak przyjadą na parapetówę.
Kilka kroków dalej odjeżdza N5.
W dzień jest lepiej bo masz 200, 205 i 207 a do tego busy co 15 minut w godzinach szczytu.

Samochodem też nie jest źle - bo jak zauważyłaś masz obok obwodnicę Pruszcza, kawałek dalej masz obwodnicę południową. Więc jeśli chcesz dojechać nawet do Gdyni nie musisz pchać się przez miasto.
Witam
Ja mam mieszkanie z ogrodem super sprawa , mieszkanie ciepłe , okna szczelne i dźwiękochłonne , mieszkanie mam od lidla , i naprawdę nić nie słychać , jakość wykonania tynków bez zastrzeżeń , czekam na pierwsze ciepłe dni i pierwszego grilla odpalam na integrację z sąsiadami heheheh :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Super w końcu jakaś pozytywna opinia od mieszkańca:)) no my też będziemy mieli z ogrodem to będziemy się integrować i grillować:) mam pytanie chcecie zakładać rolety antywłamaniowe? a i jak z czynszem?
Co do podłogi dużo ludzi poleca zrobienie jednak podłogi drewnianej tymbardziej na parterze bo niby jest cieplej niż na panelach a jak u Was?
ja osobiście kupiłem panele PREMIUM Krono przez internet 20 zł/taniej niż w sklepach :) podkład dałem 7mm i jest ciepło , dodatkowo dowiedziałem się że strop jest ocieplany styropianem i od garażu dodatkowo wełną mineralną , także spokojnie . rolet może kiedyś , na razie alarm i jak będą już mieszkali wszyscy to będę się starał o monitoring wewnętrzny , na dzień dzisiejszy są kamery i stróż obok na budowie . co do czynszu to na razie nie mam pojęcia , coś koło 350 zł
deweloper powiedział że za ogrzewanie i wodę rozliczymy się na spokojnie i w ratach jeśli ktoś będzie chciał do czasu zawiązania wspólnoty , także fajnie podchodzą do mieszkańców , a którą klatke i jakie mieszkanie was interesuje ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry