Widok
Adam - ocena
W dniu 24 maja odwiedziłem restaurację ULU Soulfood Oasis i zamówiłem między innymi danie Greek Plate z gyrosem wieprzowym. Do podanego posiłku mam zastrzeżenia. Danie składało się z pity, która nie sprawiała wrażenia świeżo wypiekanej. Na pitę położono liście bazylii i mięty, następnie niewielką ilość sosu tzatziki oraz podstawowe warzywa, takie jak grubo krojony świeży ogórek, czerwona i żółta papryka oraz pomidorki koktajlowe. Na końcu dodano mięso, które było dla mnie bardzo suche i twarde. Liście mięty położone bezpośrednio na picie i przykryte pozostałymi składnikami wpłynęły na smak posiłku w sposób, który uznałem za nieprzyjemny. Uważam również, że danie było zbyt słabo doprawione. Całość nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia i była dla mnie niesmaczna. Podczas wizyty zamówiliśmy również ośmiornicę z ognia, kotleciki jagnięce oraz Greek Pitę. Żadne z tych dań nie spełniło naszych kulinarnych oczekiwań. Jest to opis mojego osobistego doświadczenia i subiektywnej oceny posiłków zamówionych podczas wizyty.