Widok
Afrykamera 2009
4. Odsłona objazdowego Festiwalu Filmów Afrykańskich Afrykamera. Najciekawsze filmy czarnego lądu od klasyki po dzieła współczesne, dokumenty o charakterze społeczno-kulturowym i szeroka promocja kultury afrykańskiej w postaci pokazów slajdów, odczytów poezji, debat społecznych i kultu-rowych oraz koncertów. Ukazując ciekawych i docenianych artystów pragnie promować to, co najwartościowsze na ...
więcej
więcej
organizacja
w tym roku filmy naprawdę były dobre (w większości) ,ale niestety organizacja zawiodła. Opóźnienia projekcji, bo "filmy właśnie do nas jadą", albo problemy z napisami (niedostosowane, albo ich brak) na pewno kilka osób zirytowały. Wydaje mi sie,że lepiej nie robic Afrykamery prawie jednocześnie w kilku miastach, bo wtedy wszystko odbywa sie "na wariata". A po co?Ja w przyszłym roku na Afrykamerę na pewno wybiorę się znowu, ale mam nadzieję,że tych "wpadek" bedzie mniej. powodzenia
Afrykamera 2009
4. Odsłona objazdowego Festiwalu Filmów Afrykańskich Afrykamera. Najciekawsze filmy czarnego lądu od klasyki po dzieła współczesne, dokumenty o charakterze społeczno-kulturowym i szeroka promocja kultury afrykańskiej w postaci pokazów slajdów, odczytów poezji, debat społecznych i kultu-rowych oraz koncertów. Ukazując ciekawych i docenianych artystów pragnie promować to, co najwartościowsze na ...
więcej
więcej