Widok

Agata Meble - jakie zarobki; warto?

Hej

Pracuje/ował ktoś w tej firmie? Na jakie zarobki mozna liczyc? Jak atmosfera? Czytałam dużo negatywnych opinii. Az tak zle jest?

Warto zainteresowac się praca w tej firmie?

Czekam na Wasze opinie ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie przesadzaj to dobra firma na pewno nie płąci tak mało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja pracuję tam i jestem zadowlona, bez przesady.. ludzie super, warunki, socjal. Daj spokój.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie masz co się przejmowac Agata meble to dobry sklep płacą pewnie ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bez przesady Agata mebel to bardzo dobra firma, obłsuga klienta na 5+ widac ze pracują tam zadowoleni ludzie.
Zależy od miasta .
Ale TO że zatrudniają mnóstwo , to nie przekłada się na chęć bycia tam długo

Źle może być jak ktoś ma charować w handlu czy nie handlu A NiE ma przerw
i JesZcze słabe godzinowki i miesięczne
Więc wiadomo że trzeba iść wszędZie......
W takim razie nie czytaj mojego kolejnego postu bo możesz pęknąć ze śmiechu a wtedy Agata meble straciłaby kolejnego wiernego pieska.. choć może powinienem napisać suczkę? :) Nie zostałem wyrzucony lecz sam odszedłem po tym jak otrzymałem propozycję awansu na stanowisko kierownika. Pewnie większość z Was myśli że wiązało się to z podwyżką? Oczywiście - okrągłe 200 zł BRUTTO. Czyli jako Pan kierownik zarabiałbym całe 1850 zł netto. Prawda że rewelacyjna pensja? a jakie pasjonujące stanowisko i ile możliwości rozwoju:) Żarty, żartami ale tak to niestety wygląda choć w tej chwili traci na tym sama firma ze względu na co raz większe problemy kadrowe. Ludzie nie chcą już pracować za tak niskie płace i być traktowanym jak zwykły śmieć. Koleżanka ~neni próbuje nieco wybielić obraz firmy bo taki ma przykaz i za to jej płacą rozumiem to choć idzie jej wyjątkowo marnie ale w sumie pracowników Agaty którzy potrafią używać mózgu jest jakieś 5% i tych raczej nie zatrudnia się do poprawiania wizerunku firmy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
przecież wszystko ci powiedzą na rozmowie kwalifikacyjnej i nie będziesz musiała zadawać pytania na forum. Konkretne informacje uzyskasz u źródła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajnie,ze nawet klient to widzi.........Dziekujemy
Czy ktoś konkretnie może podać informację jakie zarobki? jak wygląda sprawa z umowami tzn na ile? jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?
Nie zgadzam się z tym, ze pseudo, zatrudnia mnóstwo ludzi, tylko nieliczni narzekają, bo wszędzie im źle. Nie lubisz pracy w handllu, nie idź...
bo taka pseudo firma
Trochę mnie rozśmieszyłeś, bo o takim planie nie słyszałam. A pracuję dość długo żeby się na tym nie znać, ale cóż...chyba wyleciałeś za kaę skoro taki hejt siejesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Odrobina matematyki: średni plan na 1 osobę wynosi ok 300 tys na miesiąc, aby otrzymać premię musisz wyrobić 80% tej kwoty czyli 240 tys. Premia jest zależna od aktualnego przelicznika ustalanego wedle widzi-mi-się zarządu ale przyjmę średnią 31 zł ( i tak zawyżam) czyli w praktyce wygląda to tak:
Wyrobiłeś 240 tys dostajesz - 1404 zł +310zł (31x10)= 1714 zł netto czyli to nie jest nawet 1% Twojego ciężko wyrobionego planu. Czy to jest poważne traktowanie sprzedawcy? Chyba nie.. Oczywiście sprzedawca może zarobić więcej jednak musi się przygotować na ostrą walkę ze swoimi kolegami/koleżankami którzy również nie mają ochoty zarabiać najniższej krajowej i z wielką radością będą się kłócić o każdą złotówkę. Jest jednak kilka dróg dzięki którym Agata meble może zabrać powyższą premię- jedną z nich jest pomyłka sprzedawcy w obliczaniu towaru. Mogę osobiście poświadczyć kiedy to zabrano mojej koleżance - samotnej matce z dwójką dzieci całą premię za pomyłkę w zamówieniu. Nie pomogły tłumaczenia, że ma trudną sytuację, że jest nienaganną sumienną pracownicą i zarabia dla firmy na prawdę dobre pieniądze. Zabrali i koniec, nie ma zmiłuj. Zapytam jeszcze raz czy to jest poważne traktowanie pracownika ? Czy to jest miejsce z którym warto się związać na kilka lat? Czy to jest pracodawca którego bez wstydu wpiszecie w swoje CV?
Myślę że ciągłe braki kadrowe i desperackie próby zatrudniania ludzi którzy nawet nie pojawili się na rozmowie w pełni dają obraz jak chętnie ludzie garną się pracy w tym pożal się boże markecie meblowo-dodatkowym
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie martw się za najniższą krajową pracować nie będziesz, a umowa jest normalna, o pracę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja jestem zadowolona i nie obrażaj tych, którzy lubią pracować w agacie. Plany szybko można wyrobić bo klientów z dnia na dzień przybywa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pewnie stąd, że też kiedyś pracowałem w tym obozie pracy i od mojego odejścia absolutnie nic się nie zmieniło ( no chyba że na gorsze). Plany nadal rosną, obowiązków przybywa , system zmuszający biednych sprzedawców do ciągłego wyścigu szczurów a najniższa krajowa jak pozostała na umowie tak pozostanie jeszcze bardzo długo. W każdej firmie o dużej rotacji znajdzie się kilka osób zadowolonych z takiego stanu rzeczy. Osoby z dysfunkcjami intelektualnymi, pochodzącymi z patologicznych patologicznych rodzin gdzie złamano im charakter i sprowadzono do poziomu popychadła. Osoby o mentalności podnóżka nie mające żadnej ambicji poprawy swojego bytu wolące tkwić w beznadziejnej sytuacji i powtarzać sobie i wszystkim wkoło że są bardzo zadowolone z takiego stanu rzeczy:)
to ile płacą oraz jaka umowa i wogóle ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A nocki Miałeś już?
Skąd możesz wiedząc szyderco co się dzieje w salonie? Nie zabieraj głosu w sprawie, która ciebie nie dotyczy. Ja cenię swoja pracę i doceniam pracodawców.

Inne tematy z forum Praca

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (21 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...

Kursy/szkolenia (19 odpowiedzi)

Przykro mi - nie jestem kobietą, która ma max średnie wykształcenie - nie jestem ubezpieczona w...

Własny biznes - jak się reklamować? (187 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

do góry