Widok

Agata Meble - jakie zarobki; warto?

Hej

Pracuje/ował ktoś w tej firmie? Na jakie zarobki mozna liczyc? Jak atmosfera? Czytałam dużo negatywnych opinii. Az tak zle jest?

Warto zainteresowac się praca w tej firmie?

Czekam na Wasze opinie ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
to ile płacą oraz jaka umowa i wogóle ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pewnie stąd, że też kiedyś pracowałem w tym obozie pracy i od mojego odejścia absolutnie nic się nie zmieniło ( no chyba że na gorsze). Plany nadal rosną, obowiązków przybywa , system zmuszający biednych sprzedawców do ciągłego wyścigu szczurów a najniższa krajowa jak pozostała na umowie tak pozostanie jeszcze bardzo długo. W każdej firmie o dużej rotacji znajdzie się kilka osób zadowolonych z takiego stanu rzeczy. Osoby z dysfunkcjami intelektualnymi, pochodzącymi z patologicznych patologicznych rodzin gdzie złamano im charakter i sprowadzono do poziomu popychadła. Osoby o mentalności podnóżka nie mające żadnej ambicji poprawy swojego bytu wolące tkwić w beznadziejnej sytuacji i powtarzać sobie i wszystkim wkoło że są bardzo zadowolone z takiego stanu rzeczy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jestem zadowolona i nie obrażaj tych, którzy lubią pracować w agacie. Plany szybko można wyrobić bo klientów z dnia na dzień przybywa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie martw się za najniższą krajową pracować nie będziesz, a umowa jest normalna, o pracę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Odrobina matematyki: średni plan na 1 osobę wynosi ok 300 tys na miesiąc, aby otrzymać premię musisz wyrobić 80% tej kwoty czyli 240 tys. Premia jest zależna od aktualnego przelicznika ustalanego wedle widzi-mi-się zarządu ale przyjmę średnią 31 zł ( i tak zawyżam) czyli w praktyce wygląda to tak:
Wyrobiłeś 240 tys dostajesz - 1404 zł +310zł (31x10)= 1714 zł netto czyli to nie jest nawet 1% Twojego ciężko wyrobionego planu. Czy to jest poważne traktowanie sprzedawcy? Chyba nie.. Oczywiście sprzedawca może zarobić więcej jednak musi się przygotować na ostrą walkę ze swoimi kolegami/koleżankami którzy również nie mają ochoty zarabiać najniższej krajowej i z wielką radością będą się kłócić o każdą złotówkę. Jest jednak kilka dróg dzięki którym Agata meble może zabrać powyższą premię- jedną z nich jest pomyłka sprzedawcy w obliczaniu towaru. Mogę osobiście poświadczyć kiedy to zabrano mojej koleżance - samotnej matce z dwójką dzieci całą premię za pomyłkę w zamówieniu. Nie pomogły tłumaczenia, że ma trudną sytuację, że jest nienaganną sumienną pracownicą i zarabia dla firmy na prawdę dobre pieniądze. Zabrali i koniec, nie ma zmiłuj. Zapytam jeszcze raz czy to jest poważne traktowanie pracownika ? Czy to jest miejsce z którym warto się związać na kilka lat? Czy to jest pracodawca którego bez wstydu wpiszecie w swoje CV?
Myślę że ciągłe braki kadrowe i desperackie próby zatrudniania ludzi którzy nawet nie pojawili się na rozmowie w pełni dają obraz jak chętnie ludzie garną się pracy w tym pożal się boże markecie meblowo-dodatkowym
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trochę mnie rozśmieszyłeś, bo o takim planie nie słyszałam. A pracuję dość długo żeby się na tym nie znać, ale cóż...chyba wyleciałeś za kaę skoro taki hejt siejesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
bo taka pseudo firma
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie zgadzam się z tym, ze pseudo, zatrudnia mnóstwo ludzi, tylko nieliczni narzekają, bo wszędzie im źle. Nie lubisz pracy w handllu, nie idź...
Czy ktoś konkretnie może podać informację jakie zarobki? jak wygląda sprawa z umowami tzn na ile? jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?
Fajnie,ze nawet klient to widzi.........Dziekujemy
przecież wszystko ci powiedzą na rozmowie kwalifikacyjnej i nie będziesz musiała zadawać pytania na forum. Konkretne informacje uzyskasz u źródła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W takim razie nie czytaj mojego kolejnego postu bo możesz pęknąć ze śmiechu a wtedy Agata meble straciłaby kolejnego wiernego pieska.. choć może powinienem napisać suczkę? :) Nie zostałem wyrzucony lecz sam odszedłem po tym jak otrzymałem propozycję awansu na stanowisko kierownika. Pewnie większość z Was myśli że wiązało się to z podwyżką? Oczywiście - okrągłe 200 zł BRUTTO. Czyli jako Pan kierownik zarabiałbym całe 1850 zł netto. Prawda że rewelacyjna pensja? a jakie pasjonujące stanowisko i ile możliwości rozwoju:) Żarty, żartami ale tak to niestety wygląda choć w tej chwili traci na tym sama firma ze względu na co raz większe problemy kadrowe. Ludzie nie chcą już pracować za tak niskie płace i być traktowanym jak zwykły śmieć. Koleżanka ~neni próbuje nieco wybielić obraz firmy bo taki ma przykaz i za to jej płacą rozumiem to choć idzie jej wyjątkowo marnie ale w sumie pracowników Agaty którzy potrafią używać mózgu jest jakieś 5% i tych raczej nie zatrudnia się do poprawiania wizerunku firmy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale TO że zatrudniają mnóstwo , to nie przekłada się na chęć bycia tam długo

Źle może być jak ktoś ma charować w handlu czy nie handlu A NiE ma przerw
i JesZcze słabe godzinowki i miesięczne
Więc wiadomo że trzeba iść wszędZie......
Zależy od miasta .
Bez przesady Agata mebel to bardzo dobra firma, obłsuga klienta na 5+ widac ze pracują tam zadowoleni ludzie.
Nie masz co się przejmowac Agata meble to dobry sklep płacą pewnie ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja pracuję tam i jestem zadowlona, bez przesady.. ludzie super, warunki, socjal. Daj spokój.
Nie przesadzaj to dobra firma na pewno nie płąci tak mało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja opinia o Agata meble jest dobra, pracuję tam już 3 rok. jest ok
O widzę że pieski wyskoczyły bronić swego Pana, 3 rożne osoby i to wszystko z jednego adresu IP - żenada doprawdy żenada :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Praca Niemcy (8 odpowiedzi)

Ludzie podajcie dalej informacje żeby uwazać na pana który przedstawia się jako Jarosław Bielecki...

Ile za sprzątanie? (57 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

do góry