Widok

Akademiki

Wie ktoś może w jakim są stanie akademiki PG? Czy miejsca jest mało czy bardzo mało? I ile trzeba mieć dochodów max. by taki akademik przyznali? Dodam że mam bardzo daleko po Gdańska bo prawie 500km co może być dla mnie jakimś plusem by otrzymać miejsce :) Wolałbym pójść do akademika gdyż nigdy wcześniej nie byłem w Gdańsku a mieszkanie tam z pewnością by mi ułatwiło aklimatyzacje w nowym mieście. Gdyby coś mi nie odpowiadało, zawsze mógłbym przenieść się na stancje :) Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://rekrutacja.pg.gda.pl/?doc=1374&lang=pl
W jakim są stanie niestety nie wiem, ktoś wie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Akademiki są w dobrym stanie, przynajmniej w tym co mieszkałem i te co odwiedzałem. Dotychczas najgorszym akademikiem był DS3 ale przeszedł w ostatnim czasie gruntowny remont. Dodam jeszcze, że większość akademików jest w bardzo dobrym stanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miejsca jest pod dostatkiem, oczywiście zależy od Ciebie jakie masz wymagania. Maksymalne dochody dla pierwszaków wynoszą coś w granicach 1050zł na osobę/m-c.
Oczywiście jako pierwszak masz 90% szans, że dostaniesz pokój trzyosobowy.
akademiki PG są w przyzwoitym stanie, jest tam wszystko co potrzebujesz, szybki internet ciepła woda itd. Są 3 standardy i zależnie od niego się płaci, jednak jako pierwszak najczęściej dostaje się DS2 w 3-osobowym pokoju. Ogólnie polecam blisko uczelni, (a jeśli dostaniesz akademik na wyspach to bardzo blisko jest Lidl).
Zamienię DS2 na DS7 ewentualnie na DS5, 9 lub 10 ;D gg 15934246
DS 9 po wakacjach będzie remontowany;) Tam jest najgorsza sytuacja, jeśli chodzi o łazienki- mimo, iż są w łącznikach... I niektóre pokoje są bardzo zniszczone... Metalowe meble itd... Ktoś przystosowany do wygód może się tam poczuć jak w więzieniu. Ale to przejdzie do historii;)
Zamienię DS 2 na 5 łącznik, 6 łącznik lub 8

GG 7392607
chetnie zamienie ds2 na ds5, 4 czy 6. dorzuce jakis alkohol czy cokolwiek :D
gg 11134955
Dlaczego wszyscy chcą się zamieniać za DS2? Aż tak źle tam? :D
po prostu chcą mieszkac na osiedlu wyspańskiego
Dlaczego? Jest ono lepsze? Czy co jest tego przyczyną? Pytam, bo nie znam Gdańska ; d
Na osiedlu wyspańskiego jest po pierwsze więcej akademików, jest on lepiej zlokalizowany moim zdaniem (bardzo blisko uczelni, dworca Gdańsk Wrzeszcz czy skm Politechnika, przystanków tramwajowych, sklepów - Lidl jest o rzut beretem, na Wyspach odbywają się juwenalia, jest tam park gdzie zawsze gdy jest cieplej odbywają się grille)
Niektórym przeszkadza też w DS2 to, że łazienki nie są w łącznikach, a wspólne dla całego piętra:) Poza tym to wysoki akademik, co też nie każdemu może odpowiadać:)
Teraz rozumiem. A w DS8 łazienki są na dwa pokoje tak?
Zamienię DS2 na DS7 ewentualnie na DS5, 9 lub 10 ;D gg 15934246
dorzucam kratę i połówkę
Poszukuję współlokatora do pokoju dwuosobowego do DS 7, najlepiej kierunek budownictwo.
Właśnie! To samemu można wybrać z kim chce się być na pokoju? Czy to oni rozdzielają? :)
Jeżeli osoba z którą chcesz zamieszkać ma ten sam akademik co Ty to wtedy - tak możesz wybrać, że chcesz z nią zamieszkać. Natomiast, gdy nie znasz nikogo dostaniesz osobę wybraną losowo.
Zamienię dom studencki nr 2 na inny (tylko nie nr 9). Interesują mnie pokoje jednoosobowe.

Moje gg: 5434542
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pytanko, czemu wszyscy chcą tak bardzo wynieść się z DS 2?
ds 2 znajduje sie po prostu najdalej od campusu, co prawda blisko jest tramwaj, ale wychodzi jakies 10-15 minut trajtkiem, to wlasciwie jego najwiekszy minus
zdecydowanym plusem ds2 jest fakt ze jest bliziutko morza, taki akademik dla ludzi ceniacch sobie spokoj
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
nie masz przypadkiem na myśli ds 11?
Fakt chodzi o ds11 pardon
Jeżeli jesteś pierwszakiem to powodzenia z pokojem jednoosobowym... heh prędzej w totka trafisz niż będziesz miał jedynkę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy można zrobić tak że jeśli znalazłam teraz osobę z która zamieniam się np ds 3 na ds 4 , i powiedzmy teraz znalazłam koleją która chce się wymienić z ds4 np na ds7 , a mi właśnie zależy na ds 7 to można zrobić taki przeskok żeby tego 10 września przeskoczyć o 2 akademiki ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry