Widok
Akademiki
Wie ktoś może w jakim są stanie akademiki PG? Czy miejsca jest mało czy bardzo mało? I ile trzeba mieć dochodów max. by taki akademik przyznali? Dodam że mam bardzo daleko po Gdańska bo prawie 500km co może być dla mnie jakimś plusem by otrzymać miejsce :) Wolałbym pójść do akademika gdyż nigdy wcześniej nie byłem w Gdańsku a mieszkanie tam z pewnością by mi ułatwiło aklimatyzacje w nowym mieście. Gdyby coś mi nie odpowiadało, zawsze mógłbym przenieść się na stancje :) Pozdrawiam.
http://rekrutacja.pg.gda.pl/?doc=1374&lang=pl
W jakim są stanie niestety nie wiem, ktoś wie?
W jakim są stanie niestety nie wiem, ktoś wie?
akademiki PG są w przyzwoitym stanie, jest tam wszystko co potrzebujesz, szybki internet ciepła woda itd. Są 3 standardy i zależnie od niego się płaci, jednak jako pierwszak najczęściej dostaje się DS2 w 3-osobowym pokoju. Ogólnie polecam blisko uczelni, (a jeśli dostaniesz akademik na wyspach to bardzo blisko jest Lidl).
Na osiedlu wyspańskiego jest po pierwsze więcej akademików, jest on lepiej zlokalizowany moim zdaniem (bardzo blisko uczelni, dworca Gdańsk Wrzeszcz czy skm Politechnika, przystanków tramwajowych, sklepów - Lidl jest o rzut beretem, na Wyspach odbywają się juwenalia, jest tam park gdzie zawsze gdy jest cieplej odbywają się grille)