Widok

Akceptacja samego siebie

Czy akceptujecie siebie takimi jakimi jestescie, a moze chcialybyscie cos zmienic w swoim wygladzie lub charakterze?
I czy wazna jest dla was opinia innych osob, czy obchodzi was co inni o was mowia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja niby siebie akceptuje...ale jakos pewna siebie nie jestem. Nie wiem dlaczego ale to chyba wynika z tego co przezylam w podstawowce i liceum z powodu pryszczy. Wtedy duzo osob mnie szykanowalo i chyba zanizyli moja samoocene.

Jesli chodzi o opinie innych to niby staram sie olewac ale jednak sie tego tak latwo nie da zrobic i czasem bardzo sie przejmuje, az sie potem sama nakrecam jakimis wymyslami.

A w wygladzie chcialabym chyba najbardziej zmienic nos i troche urosnac. Moze jeszcze wyprostowac zeby

W charakterze chcialabym zlikwidowac moja podejrzliwosc. Czasem zycie byloby latwiejsze bez tej ciaglej analizy. Ogolnie zastanawiałam się nad jakims zabiegiem na ciało, denerwuje mnie ten cellulit na udach.... No nie wygląda to zbyt dobrze.

Dużo rzeczy bym w sobie zmieniła i staram się zmieniać. Charakter, wygląd Whistle Tylko czasami siebie akceptuję

Czy zdanie innych jest dla mnie ważne (w tej sprawie)? Hmmm... tak i nie. Biorę zdanie innych osób - szczególnie bliskich - pod uwagę i analizuje, ale to wszystko. Co do cellulitu to ponoć dobra jest endermologia, sporo o niej czytałam i powoli zastanawiam się nad zapisaniem się na zabiegi.

Coś tam slyszałam o tym zabiegu. Orientujesz się gdzie to mozna wykonać?

Jest wiele gabinetów, sama chyba zdecyduje się na clinica cosmetologica, bo nie jest tak drogo a gabinet ma dobre opinie.

Ja bym sobie piersi powiększyła, rozstępy usunęła , nogi wyprostowała i wydłużyła, no i łydki pogrubiła, brzuch bym zmniejszyła, usunęła worki i cienie pod oczami, podniosła lekko powieki... ale i tak akceptuję siebie w pełni i częściej jestem z siebie zadowolona niż niezadowolona.... Swoja drogą czy ktoś miał moze laser na rozstępy i napisze czy efekty są zadowalające?

Ja też miałam rozstępy, w sumie nadal mam bo po ciązy nie wyglądało to dobrze. Mam skłoność do rozstępów i pojawilo mi się wiecej. Zapisz się na laser palomar emerge, sama chodziłam oraz znacznie się zmniejszyły. Mają go w klinica kosmetologica.

Ile miałaś zabiegów? Czy jest opcja ze pozbędę się ich na zawsze?

Niestety ale nie. Jesli ktoś Ci obiecuje, ze taki zabieg zlikwiduje Ci rozstepy całkowicie to jest Twoim wrogiem. Rozstępy to zaburzenie tkanki kolagenowej oraz nie ma opcji ich zlikwidowania jeśli juz raz Ci sie na ciele pojawiły. Możesz je jednak znacznie zmniejszyć i wybielić. U mnie po 3 zabiegąch laserowych sa już naprawdę niewielkie, nie opalam się tak wiec na nieopalonej skórze trzeba sie przyjrzeć aby je zobaczyć. A wygladały naprawdę nieciekawie. Miałam iść na 4 zabiegi ale juz ostatni sobie odpusciłam bo nie miałam takiej konieczności.

Jeszcze tak sie dopytam, jak z bolesnościa zabiegu? Czy jest to nieprzyjemne?

Przyjemne to nie było, ale dramatu rownież nie ma ;) Da się wytrzymać. Dla efektów na pewno.

Inne tematy z forum Moda i uroda

Gdzie kupujecie kosmetyki??? (136 odpowiedzi)

Jestem ciekawa gdzie lubicie wybierać kosmetyki? Kierujecie się ceną, miejscem czy obsługą? I...

Co na szorstkie dłonie? (69 odpowiedzi)

Dziewczyny, pomóżcie, bo nie mam pojęcia czego używać. Wszystko mnie zaczyna uczulać (nigdy nie...

jak sobie rdzicie z siwymi włosami? (8 odpowiedzi)

Jestem brunetką i niestety mam już sporo siwych włosów...mam już dosć częstego farbowania.. po 3...

do góry