Widok

Akcja na Familijnym

Kto wie
co dzisiaj policja miała za akcję na familijnym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wojtek ma rację, odkąd istnieje własność wspólna, ogół takich właścicieli to wspólnota.
To że jest niewłaściwie zarządzana i niesformalizowana to wina nieświadomych współwłaścicieli. Jeśli wobec tej wspólnoty będą czynione kroki prawne, będzie się ich z tego rozliczać. Niestety świadomość prawna w takim temacie nie istnieje i dopiero jak pojawiają się jakieś konsekwencje jest wielka afera.
To tak samo jak z czytaniem umów przed ich podpisaniem, a późniejszym 'ale jak to się na to zgodziłem?'.
Świetnym pomysłem byłoby, jeśli chociaż notariusze uświadamialiby ludzi na co się zgadzają i jakie mają z tego obowiązki. Tylko że ten urząd (mam takie wrażenie) nie działa zbyt sensownie, z drugiej strony też nie leży to w jego kompetencji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zapytam jeszcze raz dlaczego nie jest sformalizowana wspólnota? Myślę, że dałoby radę zebrać te 51% w takim razie. Powinien to zrobić ten co dzwonił na policję w sprawie parkowania ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwaga - odpowiadam:
Bo nikt nie jest za to odpowiedzialny. Nie da się wskazać takiej osoby palcem i powiedzieć - zrób to.
Dziękuję, koniec odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obraża rasista, źle życząc innym, konfidenta. Świat schodzi na psy..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nikt nie mówi o 1/3 tylko o autach stojących na pasie, których jest pełno, przez które trzeba jeździć slalomem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie tyle co garaże, bo juniory mają i garaże i podjazdy, tylko niewygodnie tym z tzw.najdroższymi domami,o ironio, bo nagle taki bonus jak brama zaczyna przeszkadzać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale współwłaściciel ma obowiazek łożyć na bieżące utrzymanie swojej własności- udziału w drodze, jest odpowiedzialny za szkody powstałe jeśli nie dopełnił swojego obowiązku. Pierwsze co droga powinna być ubezpieczona bo jak traficie na cwaniaka,to wydoi z was kasę, utrzymanie drogi to nie tylko odśnieżanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

wczoraj znowu policja krążyła po familijnym i potem stała pod jednym z domów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Popieram

No i teraz w kurnikach mają problem. Widziały galy co brały tam nawet na rowery nie ma miejsca.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wystarczyłoby w nocy zamalować farbą w aerozolu niektóre znaki tak, żeby można było wjechać na osiedle nie wjeżdżając w do strefy zamieszkania. Wątpię, żeby ktoś zdecydował się zainwestować własną kasę w nie swoje znaki :P Na Rodzinnym nie mają strefy zamieszkania i pan dzielnicowy może się co najwyżej po jajkach podrapać...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wymachujecie przrpisami i paragrafami. Pamietajcie ze prawo zostalo stworzone dla idiotow ktorzy nie potrafia sie dogadac.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlatego na rodzinnym jest taki burdel, że przejechać się nie da. Dziękuję jestem na nie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

sorry.. mieszkam na rodzinnym od 6 lat i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nie można było przejechać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przegłosować można wszystko, ale jak wyegzekwować od wszystkich co zostanie przegłosowane. Biorąc pod uwagę wielkość osiedla zawsze
ktoś stanie okoniem ze mną włącznie. Po prostu nie chcę mieć nic wspólnego z szeryfem osiedla , bandą donosicieli i moralizatorów. Wprowadzając się na osiedle byłem otwarty wobec sąsiadów, ale teraz zostaje tylko dzień dobry i koniec.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

no to może mi powiesz, ze na rodzinnym jest lepiej niż na familijnym ?? :-D

Prawo zostało stworzone dla idiotów, którzy sądzą, że można się "dogadać"

Witam,
Jakiej wielkości mandaty wystawiali i ile punktów karnych? A jak ktoś miał stawić się do Żukowa a nie stawi się to co sprawa idzie do sądu?
Hhmmm może tą drogę wybrać i wtedy punktów karnych się nie dostanie.

Należy wynająć dobrego administratora, oni wiedzą jak egzekwowania zadłużenia

Może po prostu naucz się parkować, a nie kombinujesz na złość wszystkim dookoła.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry