Widok

Akcja na Familijnym

Kto wie
co dzisiaj policja miała za akcję na familijnym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale współwłaściciel ma obowiazek łożyć na bieżące utrzymanie swojej własności- udziału w drodze, jest odpowiedzialny za szkody powstałe jeśli nie dopełnił swojego obowiązku. Pierwsze co droga powinna być ubezpieczona bo jak traficie na cwaniaka,to wydoi z was kasę, utrzymanie drogi to nie tylko odśnieżanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie tyle co garaże, bo juniory mają i garaże i podjazdy, tylko niewygodnie tym z tzw.najdroższymi domami,o ironio, bo nagle taki bonus jak brama zaczyna przeszkadzać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nikt nie mówi o 1/3 tylko o autach stojących na pasie, których jest pełno, przez które trzeba jeździć slalomem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Obraża rasista, źle życząc innym, konfidenta. Świat schodzi na psy..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwaga - odpowiadam:
Bo nikt nie jest za to odpowiedzialny. Nie da się wskazać takiej osoby palcem i powiedzieć - zrób to.
Dziękuję, koniec odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zapytam jeszcze raz dlaczego nie jest sformalizowana wspólnota? Myślę, że dałoby radę zebrać te 51% w takim razie. Powinien to zrobić ten co dzwonił na policję w sprawie parkowania ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wojtek ma rację, odkąd istnieje własność wspólna, ogół takich właścicieli to wspólnota.
To że jest niewłaściwie zarządzana i niesformalizowana to wina nieświadomych współwłaścicieli. Jeśli wobec tej wspólnoty będą czynione kroki prawne, będzie się ich z tego rozliczać. Niestety świadomość prawna w takim temacie nie istnieje i dopiero jak pojawiają się jakieś konsekwencje jest wielka afera.
To tak samo jak z czytaniem umów przed ich podpisaniem, a późniejszym 'ale jak to się na to zgodziłem?'.
Świetnym pomysłem byłoby, jeśli chociaż notariusze uświadamialiby ludzi na co się zgadzają i jakie mają z tego obowiązki. Tylko że ten urząd (mam takie wrażenie) nie działa zbyt sensownie, z drugiej strony też nie leży to w jego kompetencji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zamiast pisać bzdury, proponuję zapoznać się z obowiązującym prawem. Jest się współwłaścicielem i zwykłą większością udziałowców można przegłosować wszystko.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Musi się zebrać 100% nikt nie ma prawa bez zgody właściciela zarządzać jego własnością.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Musi się zebrać 51% udziałowców drogi, zatrudnić prawnika który wszystko sformalizuje. Wspólnota już istnieje, gdyż drogi na osiedlu posiadają wielu udziałowców. Proponuję poszukać w internecie i przejrzeć informacje prawne na temat wspólnot.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To dlaczego nie jest sformalizowana?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bzdura. Wspólnota istnieje, tylko nie jest sformalizowana. Do jej uregulowania wystarczy 51% posiadaczy udziałów w drogach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba było kupić mieszkanie gdzie od początku była wspólnota ;) i za te naście lat nie byłoby problemu ;) każdy doskonale zdawał sobie sprawę z tego co kupuje i na jakich warunkach. My wybraliśmy opcję bezczynszową świadomie - jak widać większość ludzi już nie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A czy kris staje tobie pod drzwiami i zostawia ci 1/3 podejscia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

No cóż trudno, poczekamy naście lat jak droga będzie naprawdę dziurawa ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to powodzenia, bo na wspólnotę musi się zgodzić 100% mieszkańców. Ja na pewno nie wyrażę na to zgody - i parę innych rodzin też.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wspólnota byłaby po to aby za naście lat nie wykładać kupy kasy na remont drogi, ale to taki szczegół ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wspólnoty????? Nie po to kupowaliśmy mieszkanie bezczynszowe, żeby teraz tworzyć wspólnotę!!! Proszę nie wymyślać!!! A auto proszę parkować jak należy - w miejscach do tego przeznaczonych. Dziwne, że najwięcej burzą się Ci, którzy mają garaże. Zapewne są one zawalone różnymi gratami a na auto nie ma już miejsca prawda? Świadomie stawiacie swoje auta gdzie popadnie a późnej wielkie zdziwienie, bo mandat jest. Ojej. Od jakiego czasu regularnie przyjeżdża policja na osiedle. A auta stoją byle gdzie i byle jak. Naprawdę nie szkoda Wam pieniędzy? Skąd macie swoje prawa jazdy jak podstawowych przepisów nie przestrzegacie??
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Problem w tym, ze większość stala całym pojazdem na drodze a nie 1/3 jej szerokości. Szerokosc ulicy nie jest na 3 samochody ale nikt o tym nie myslal. Jak dla mnie mieszkancy w większości maja 2 miejsca postojowe to niech z nich korzystają. Odwiedzajacy niech staja maksymalnie przy plocie i jeśli ktoś na przeciwko nich stanie tez maksymalnie przy swojej posesji bylby przejazd nawet dla dużego wozu strażackiego. Nigdy tu nie będzie wspólnoty bo musi być 100% chętnych a to jest nierealne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja mogę postawić 1/3 samochodu na podejściu do twoich drzwi ? Przecież jakoś się prześlizgniesz.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 14
do góry