Widok

Akcja na Familijnym

Kto wie
co dzisiaj policja miała za akcję na familijnym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzka zawiść nie zna granic . wypowiedzi typu " trzeba było myśleć przed kupnem " są żenujące . Ale pamiętajcie kij ma dwa końce .
Mam wrażenie że zaczęło się wszystko od zbierania podpisów o postawieniu słupków ,znaku na wjeździe itd.
Na dzień dzisiejszy i myślę że długo jeszcze po takich akcjach nie będzie możliwe zrobienia u nas na osiedlu jakiejkolwiek wspólnoty , mało tego ta osoba(y) co nadają na policję na pewno wprowadzą super atmosferę na osiedlu . Nic dziwnego że piszą potem że banino to wieś wysokich płotów i konfliktów sąsiedzkich. Ludzie opamiętajcie się czy naprawdę jak wystaje na ulicy dosłownie 1/3 auta to karetka czy straż nie przejedzie ludzie czemu w Was tyle zawiści jakiejś chorej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na drodze można parkować o ile znaki nie stanowią inaczej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

niech sobie zrobia parking w ogródku a nie na drogach staja mądrale bylo trzeba szybciej myslec albo jedno auto do garazu a drugie przed a nie ida na łatwizne ida moze zrobimy akcje ze kazdy zaparkuje przed ich domem przed garazem na drodze i wogole ludzie myslcie droga to nie parking
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Problem jest w znaku "strefa zamieszkania".. można go zastąpić znakiem droga wewnętrzna, teren prywatny, ograniczenia 20 km/h, uwaga dzieci i skrzyżowania dróg równorzędnych. i problemu z parkowanie by nie było ..... ale byli by sygnaliści.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

na początku nie było problemu nikomu nic nie przeszkadzało dopiero jak się wprowadziło jaśniepaństwo z końcówki osiedla to się zaczęło.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mieszkańcy wszystkich rodzinnych, familijnych i innych super falowców, jak kupowaliście mieszkania to nikt z Was nie zastanawiał się że nie ma gdzie postawić samochodów, nie ma gdzie zaparkować jak przyjadą znajomi ?
Albo, rozumiem, że już wtedy wychodziliście z założenia, że na wsi parkuje się gdzie popadnie, psy sr*ją gdzie popadnie - taka wiejska sielanka. Niestety jest inaczej, obowiązują przepisy gdzie można parkować, pies może sr*ć w domu, na balkonie lub sprzątajcie po nim - jest poprostu normalnie jak w całym cywilizowanym świecie, czas się przyzwyczaić i nauczyć.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wypraszam sobie my z mężem parkujemy swoje auta na miejscach odpowiednich ale ta akcja z policją jest absurdem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Prawidłowość jest raczej taka, że nie narzekają albo neutralnie do tego podchodzą Ci co nie mają problemu z poprawnym zaparkowaniem swojego samochodu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

ładne tam piekiełko macie na familijnym ;) Zabrakło chyba troche wyobraźni, nagle zaskoczenie po kupnie,
- że skoro mieszkam na wsi, to musze mieć 2 auta...
- że nie ma gdzie zaparkować więcej niż jednego auta...
- że goście nie mają gdzie stanąć...
- że skoro stoję na drodzę utrudniając ruch, to przyjdzie policja i mi wlepi mandat...

Rychło w czas :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Brawa dla samozwańczego szeryfa osiedla familijnego. Dzięki takim akcjom wiem, że lepiej nic nie mówić przy sąsiadach, a nuż wśród nich znajdzie się jakiś TW. Poziom donosicielstwa osiągnął szczyty absurdu. Mogę się założyć, że to pewnie dziedziczne dziadek donosił, ojciec donosił a to i ja dorzucę swoją cegiełkę. Czekam tylko na jakąś akcję związaną ze zbieraniem podpisów to każę wyp. z mojej posesji. I na koniec pozdrowienia dla szeryfa - oby ci się żona z czarnym puściła.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 14

zrób parking w ogródku lub niech goście zostawią auto gdzieś dalej i przejdą się do Ciebie pieszo
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trzeba było pomyśleć zanim się "DOM" kupiło.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 7

Parkujemy, ale na przykład ja mam przyjacioł i rodzine, którzy chcą wypić ze mną herbate, a nie mogę bo NIE MAJĄ GDZIE POSTAWIĆ AUTA !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

to dzielnicowy z żukowa latał po osiedlu i rozdawał po stówce, dzisiaj nie ma żadnego samochodu na drodze, całkiem dobrze, jest porządek zobaczymy na jak długo
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
Proponuję wyjąć akt notarialny który pan podpisał i przeczytać regulamin osiedla.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Drodzy sąsiedzi cieszy mnie ogromnie, że tyłu u nas dobrych ludzi na osiedlu, parkujmy i wspomagajmy rząd
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

No i super, widzę że policja jedzie z tematem, ktoś musi zarabiać na 500+
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

To jak droga prywatna to można parkować samochód jak święta krowa śmieszni jesteście
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo w garażu trzymają rzeczy a nie samochody i należy takim co parkują na ulicy srogie mandaty a później pretensje maja
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 7
Bo państwo z miasta nie umie i myśli że im wszystko wolno,widoczne to w mieście tu im śmierdzi a w mieście nawet na trawniku zaparkują bo myślą że im wolno.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Banino

Drewutnia/Altana/Domek narzędziowy (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was miał kontakt z Powiatowym inspektoratem Nadzoru budowlanego w sprawie zgłoszenia...

do góry