Widok
Akcja przy dworcu
Czyżby ktoś się władował samochodem w przyczepę z ledową strzałką przy budowie przejścia? Karetka, policja i 2 wozy bojowe straży pożarnej na miejscu. Ciekawość wzbudza też samochód stojący cały czas na światłach w kierunku Rajskiej. Czyżby porzucony? Straż Miejska przejeżdżała obok, ale zero reakcji.
więcej
więcej
To jedno,ale może w końcu ktoś
się przyjży fatalnemu oznakowaniu poziomemu pasów ruchu.Ważniacy z ZDiZ twierdzą,że jest oki,ale nie było dnia by nie było jakiegoś incydentu.Może i jest oki ale nie dla polskich szoferów I szoferek,niedouczonych i bezmyślnych.Tam na czas robót powinno być 5 km/h i stałe betonowe lub stalowe pachołki wyznaczające pasy ruchu.
Popieram
w obrębie prac drogowych słabo widoczne żółte linie kierują ruch z prawego pasa na buspas a z lewego na prawy. Niestety wielu kierowców jedzie po starym śladzie i jest kolizja.
Manewr który trzeba wukonać do łagodnych nie należy. Powinni zrobić łagodniejszą tą zmianę pasa a żółte linie zastąpić wypukłymi gumowymi żółtymi prowadnicami.
Manewr który trzeba wukonać do łagodnych nie należy. Powinni zrobić łagodniejszą tą zmianę pasa a żółte linie zastąpić wypukłymi gumowymi żółtymi prowadnicami.
Thomas
Trzeba podziękować osobą które wydały decyzję żeby w tym miejscu zmienić linie na pasach ruchu są tak źle namalowane że ich nie widać jadąc tędy pierwszym poprostu jedzie się po staremu i auta w pewnym miejscu najeżdżają na siebie, znajomych się pytałem to samo mieli ,po którymś razie człowiek dopiero te linie zauważa że są zmienione, oby nie było więcej wypadków w tym miejscu
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie
Bo to główna ulica miasta. Ruch indywidualny powinien być na obrzeżach , a w centrum głównie komunikacją miejską. Wynika to z gęstości zaludnienia, usług i miejsc pracy. Ech, ile to można tłumaczyć. Pojedź sobie może do City w Londynie, zobacz jak to wygląda, u nas też tak będzie za 10 lat
Ty to samo mądralo. Nie wspomnisz o starych
przejściach przez główne arterie w Trójmieście? Nie wspomnisz mądralo, bo się na nich nic złego nie dzieje.
Jak na nich nic złego się nie dzieje, to potencjalne potrącenia mają być tylko wyłącznie na nowych (starych, bo prawdę mówiąc są one przywracane) przejściach?
Jak na nich nic złego się nie dzieje, to potencjalne potrącenia mają być tylko wyłącznie na nowych (starych, bo prawdę mówiąc są one przywracane) przejściach?
Jestem kierowcą i pieszym zarazem.
Chcę móc bezpiecznie przejść przez jezdnię, nawet jeśli wymaga to przejścia kilkudziesięciu dodatkowych metrów, a także przemieścić się bezpiecznie i płynnie samochodem z punktu a do punktu b, gdyż komunikacja miejska niestety nie dojeżdża tam, gdzie potrzebuję się dostać, a gdyby nawet, to czas dojazdu łączonym transportem znacznie przekraczałby moje możliwości organizacyjne.
I co teraz, panie WJ? Czego jeszcze nie rozumiesz?
I co teraz, panie WJ? Czego jeszcze nie rozumiesz?
Dlaczego miasto działa przeciwko mieszkańcom?
Dla kogo ma być to budowane właśnie przejście przy dworcu? Dla przyjezdnych. Mieszkańcy będą stać w korku.
Dla kogo są przejścia dla pieszych na Podwalu Przedmiejskim? Dla turystów z wynajmu krótkoterminowego na Dolnym Mieście. Mieszkańcy stoją w korkach wracając z pracy z portu i rafinerii.
Dla kogo są przejścia dla pieszych na Podwalu Przedmiejskim? Dla turystów z wynajmu krótkoterminowego na Dolnym Mieście. Mieszkańcy stoją w korkach wracając z pracy z portu i rafinerii.
Źle to jest oznakowane !!!
Tej szykany na czas remontu to nawet mieszkańcy Gdańska nie zauważają . A co dopiero ktoś to pierwszy raz jedzie tamtędy .
Osobiście za każdym razem kiedy jadę tędy mam sytuację iż kierowcy ze środkowego pasa zjeżdżają na mnie tj na lewy pas.
Rada:
Tuż przed szykaną należy postawić słupki oddzielające pasy od siebie , tak by kierowcy widzieli że pasy zmieniają swój tor.
Tak oznaczona prawidłowo szykana jest aktualnie na naszej obwodnicy południowej na wysokości mostów nad Olszynka
Osobiście za każdym razem kiedy jadę tędy mam sytuację iż kierowcy ze środkowego pasa zjeżdżają na mnie tj na lewy pas.
Rada:
Tuż przed szykaną należy postawić słupki oddzielające pasy od siebie , tak by kierowcy widzieli że pasy zmieniają swój tor.
Tak oznaczona prawidłowo szykana jest aktualnie na naszej obwodnicy południowej na wysokości mostów nad Olszynka