Widok

Albatros 816 - proszę o opinie.

Co sądzicie o busie na pkm bedziecie korzystać. Info jest na rada banino
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
no i to jest najlepszy dowód na:
po pierwsze - bzdurność nazw przystanków,
po drugie - nie dostosowanie rozkładu tego busa do celu jaki miał wykonywać.

I nie jestem nastawiona na nie. Obawiam się tylko, że jeśli nic się nie zmieni, jego dochodowość spowoduje likwidację tej linii.
I dziwię się że właściciele muszą tak długo czekać by to dojrzeć.
Za chwilę koniec ferii, chyba to dobry moment na korektę rozkładu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
PKM o przystankach:
"Z naszych i naszego przewoźnika (SKM) doświadczeń oraz sygnałów od pasażerów i mieszkańców wynika, iż rozróżnienie obu tych przystanków, leżących wprawdzie w pobliżu, ale przy dwóch różnych liniach kolejowych i na terenie dwóch różnych gmin, nie stanowi dla pasażerów kolei żadnego problemu. Owszem zdarzają się pojedyncze przypadki mylenia Gdańska Rębiechowa na linii PKM z Rębiechowem na linii PKP, ale najczęściej wynikają ze zwykłego niesprawdzenia przez te osoby podstawowych informacji nt. linii PKM lub linii 201 (Gdynia - Kościerzyna), którą chcą jechać.
Obie nazwy - Gdańsk Rębiechowo i Rębiechowo - jednoznacznie bowiem wskazują, że jeden z nich jest położony w granicach miasta Gdańska, a drugi to sąsiednia wieś Rębiechowo. Na podobnej zasadzie w położonym nieopodal Żukowie istnieją również dwa przystanki: Żukowo i Żukowo Wschodnie, z których rozróżnieniem zarówno mieszkańcy Żukowa, jak i pasażerowie z innych miejscowości korzystający z transportu kolejowego również nie mają żadnych problemów.
Warto też zauważyć, że ewentualny problem z rozróżnieniem obu przystanków dotyczy wyłącznie 17 z 80 pociągów SKM obsługujących w ciągu dnia linię PKM (248) oraz linię 201, kursujących na trasie Gdańsk Kartuzy Gdańsk, bo tylko one przejeżdżają przez obydwa ww. przystanki. Wszystkie pozostałe pociągi, jadące z Gdańska do Osowej i/lub Gdyni Głównej zatrzymują się wyłącznie na przystanku PKM Gdańsk Rębiechowo, bo to jedyny przystanek z nazwą Rębiechowo, jaki mijają po drodze. Analogicznie wszystkie pociągi obsługujące linię 201 także zatrzymują się tylko na przystanku PKP Rębiechowo, który dla pasażerów jadących z Gdyni do Kościerzyny (i z powrotem) również jest jedynym przystankiem z nazwą Rębiechowo, przez jaki przejeżdżają.
Jak zatem widać, dla zdecydowanej większości pasażerów pociągów obsługujących linie kolejowe 201 i 248 (PKM) problemu zbieżności nazw przystanków PKM Gdańsk Rębiechowo i PKP Rębiechowo w ogóle nie ma. Natomiast pasażerowie kilkunastu pociągów relacji Gdańsk Kartuzy Gdańsk bez większych problemów obydwa te przystanki rozróżniają, a problem mylenia obu przystanków jest bardziej wydumany niż realny..."
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
No tak nie jezdzac tymi pociagami mozna pisac bzdury ze wszysko jest ok a gdzie pasazer maja to gdzies piszac takie wytlumaczenie 2 nazwy przystanku rebiechowo to niewypal
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To się nazywa dobry dobór grupy docelowej.. sprawdzili czy mylą przystanki ludzie którzy ich nie mylą..
Wychodzi na to, że trzeba zgłaszać każdy przypadek pomyłki, czy to w kasie, czy to kogoś kogo miało się odebrać i pomylił przystanki...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktoś puścił dziś dzieciaki autobusem do szkoły? Czy zdążyły ? Zastanawiam się nad taką opcją, bo mam już dosyć stania w korku, bo co niektórzy nie baczą na bezpieczeństwo dzieci i parkują przed szkołą a bardzo to utrudnia przejazd.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam pytanie gdzie dokładnie dojezdza ten bus?
Dzisiaj chciałam nim jechać do PKM-Gdańsk, a pan kierowca do mnie ze on tam nie jedzie. Powiedział ze skręca na Barniewice i koniec, dodał ze do PKM-GDAŃSK będę mieć bardzo daleko. Teraz juz sama nie wiem
dojeżdża do PKM-Gdańsk Rębiechowo
a z tego przystanku odjeżdża pociąg do Wrzeszcza?
Ja niestety jestem zawiedziona rozkładem jazdy. Pracuję zmianowo i czasem kończę o 21.30 więc w Banino jestem przed 22 a wtedy już autobus nie jeździ... Nie jest to dobre rozwiązanie :/

Dodatkowo co do mam z dziećmi to w porządku fajna sprawa, ale nie dla mam z dziećmi w wózkach
Tak, odjeżdża do wrzeszcza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
rozklad troche niefortunny to fakt, ale autobus jedzie szybko i mozna zaoszczedzic duzo czasu dojezdzajac nim i pkmka zamiast autobusem lub pieszo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobrze, gdyby można było Albatrosem zdążyć na Zetke do Miszewa na 7.08 ewentualnie 7.36 to są 2 kursy którymi można dotrzeć do pracy w Gdyni
Osobiście nie polecam dzisiaj po raz pierwszy miałem nie przyjemność skorzystać o godzinie 9.46 z ul.Księzycowej przyjechał prawie 3 minuty z spóźniony , ledwie co zdążyłem na pkm o 10 w kierunku Kartuz .
Druga rzecz która mi się nie pasuje cena 2,5 zł a gdzie ulgowe dla studentów ? AMATORKA!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
nieprzyjemność; wies banino
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam serdecznie , moje dzieci czasem jeżdżą z Banina do szkoły w Miszewie tym autobusem - i jest idealnie Pan kierowca podwozi pod samą szkołę jak się poprosi :)
ulgowe są tylko tam, gdzie gmina dopłaca.
Np. w Gdańsku gmina dopłaca 50% do KAŻDEGO BILETU (zatem do ulgowego państwo dopłaca 25% - razem 75%).
Jeździć i cieszyć się że w naszej wsi wogóle coś jeździ!!!
tak, szkoda tylko, że już zdążyli zawiesić część kursów, m.in. o 18.40, z którego dość regularnie korzystałam... wczoraj niespodzianka i spacerek...
Hmm...to faktycznie zła wiadomość ;/ Co innego gdyby normalan droga jeździł gminny autobus..no ale brak asfaltu na Pszennej wszystko utrudnia;/
do góry