Widok
Z tego co wiem to sprzedaż idzie im całkiem całkiem ceny są dobre kryzys
trochę zrewidował ceny na rynku koszty materiałów spadły i przekłada się to na ceny mieszkań
http://www.ingro.pl/title,Altus,investment,173.html
trochę zrewidował ceny na rynku koszty materiałów spadły i przekłada się to na ceny mieszkań
http://www.ingro.pl/title,Altus,investment,173.html
Niestety Invest Komfort mocno podniósł ceny w Altusie. W zeszłym roku w styczniu mieszkanie 3 pokojowe z miejscem parkingowym kosztowało 360 tys zł. Teraz kiedy uzyskaliśmy z żoną finansowanie na 360 tys zł i chcieliśmy kupić mieszkanie okazało się że podnieśli cenę za to samo mieszkanie do 420 tys zł !!! Tym samym prysnęły nasze marzenia o mieszkaniu w tym bloku. Oczywiście o negocjacji cen nie ma co marzyć w Invest Komforcie.
Ogólnie to moim zdaniem ceny mieszkań w tym blokowisku są bardzo zawyżone. 560 000zł za 64m2 to duża przesada, ale widać,że nie tylko ja tak myślę, bo coś kupców brak. Ceny w tym rejonie kształtują się max 7000zł a nie 10000. Za 10000 tyś można kupić już ładnie urządzone w redłowie,orłowie- gotowe do zamieszknia.
Kiedyś zastanawiałem się nad kupnem w Altusie ale rozsądek wziął górę:)
Kiedyś zastanawiałem się nad kupnem w Altusie ale rozsądek wziął górę:)
Same kłamstwa frustrata. Podałeś cenę najbardziej luksusowego lokalu w wieży "C", tymczasem średnie ceny transakcyjne w Altus oscylują ok. 6,7-7 tyś za metr (mieszkania 2 pokojowe) oraz 6-6,5 tyś za metr w przypadku mieszkań większych. Generalnie za 400 tyś złotych można kupić już nawet 3 pokoje, co na jak tak dobrą lokalizację w Redzie i przy tym standardzie wykończenia jest bardzo atrakcyjną ofertą. Także obawiam się że kolega zmyśla i jest zwyczajnie zawistny albo wściekły bo przepłacił tyle samo za mieszkanie w Redzie albo na jakimś innym zadupiu i teraz zrzędzi.
Nie musisz nic znosić w Altus. Budynek jest na wysokim cokole, który odgradza część mieszkalną od zgiełku ulicy (mieszkania na parterze są tak naprawdę 3 piętra od poziomu ulicy). Ponadto wszystkie szyby mają zwiększony współczynnik tłumienia i wysokiej klasy stolarkę okienną, a mieszkania z oknami od ulicy Zwycięstwa jeszcze mają dodatkowe, składane przeszklenia balkonów i logii, które dodatkowo wygłuszają dźwięki z otoczenia. Altus dzięki bardzo zaawansowanej technologii jest cichym i komfortowym budynkiem, położonym w prestiżowej i dogodnej lokalizacji. Generalnie rzecz biorąc, jeśli idzie o stosunek cena/jakość to nie masz lepszego wyboru w całym Trójmieście i Polsce północnej.
mieszkam w altusie na 2 piętrze i powiem, że rzeczywiście hałasu nie ma. Słychać dość intensywnie dwiek silników przejeżdżających motocykli, ale poza tym, jeśli Jestes osobą przyzwyczajona do zycia w mieście to nia pewno nie będziesz niezadowolony/na. Co mnie irytuje to fakt, ze sąsiedzi zaglądają sobie niemalże w okna, zwłaszcza w mieszkaniach umieszczonych najbliżej wewn. skrzydeł budynku. Mimo to nie słychac rozmów w mieszkaniach, ale - jeśli ktoś postanowi zrobić impreze i wypuści gości na balkon - jest na prawdę głośno:(słychac rozmowy, smiech itd. ale tak jak napisałam - rozmów z mieszkań nie słychac.
Klatki schodowe sa ładnie i elegancko wykończone, wejścia do mieszkań szerokie...
Klatki schodowe sa ładnie i elegancko wykończone, wejścia do mieszkań szerokie...
Sprzedaż wcale nie idzie wolno, a kupcy są. Na 9 miesięcy przed zakończeniem budowy całego kompleksu sprzedali ponad 65% lokali mieszkalnych (w tym wszystkie apartamenty na 2 najwyższych kondygnacjach) oraz wynajęli prawie wszystkie lokale użytkowe. Każdy deweloper chciałby mieć taki wynik w sprzedaży mieszkań o podwyższonym standardzie. Sprzedaż idzie dużo lepiej niż w przypadku podobnej inwestycji firmy HINES w centrum Wrzeszcza.