Widok
Iijo
Jedno z najlepszych opowiadań o pilocie Pirxie. Pirx trafia na nowo wyremontowany statek o niejasnej przeszłości. Ze starego wyposażenia został wiekowy robot do prac technicznych- Terminus. W jego pamięci zawarte są ostatnie komunikaty, które przekazywali sobie stukając w rury ( Morse'em) członkowie poprzedniej załogi, poodcinani od siebie w oddzielnych pomieszczeniach po katastrofie i dekompresji statku . Robot wystukuje te informacje Mose'em jakby mimochodem, nieświadomy tego co robi, w trakcie wykonywania swojej pracy. Nie potrafię wyrazić jak bardzo jest to poruszające, trzeba samemu przeczytać.
Cathar Smile
Lennonko- mam nadzieje, ze juz lepiej... Czy dzis dostane od Ciebie list?:)))
Nefer- hi hi, nawet nie zauwazyla. Smakowala Ci herbata Andersena? Musze kiedys poczytac Jego zyciorys, zaciekawilas mnie. Tymczasem... za tydzien znow pojde na spacer na Jego ulice... Moze juz bedzie troche cieplej. Wiosenne pozdrowienia! (mam pewne opory przed pisaniem, za to nie mam czasu, przypominam tylko o lodach które mam nadzieje z Toba i E-chan zjesc. I podwojna polewa czekoladowa :))) A.)
Atma- eee...nie skojarzylam, ze to sygnaly...wiesz, osoba, o ktorej pisalam Ci w mailu z Odense robila tak samo (krotkie sygnaly), na szczescie Twoje imie wyswietlilo mi sie na ekranie.:) Od wtorku jestem znow w Danii, czekam na maila! PC:)))
Agentko! O czym mysmy wtedy rozmawialy??? Bo nie mozemy sobie przypomniec:) (ale piekne, samotne kobiety zawsze zwracaja na siebie uwage, wiec to naturalne - A.) Pozdrawiamy Cie slonecznie!:)
Nefer- hi hi, nawet nie zauwazyla. Smakowala Ci herbata Andersena? Musze kiedys poczytac Jego zyciorys, zaciekawilas mnie. Tymczasem... za tydzien znow pojde na spacer na Jego ulice... Moze juz bedzie troche cieplej. Wiosenne pozdrowienia! (mam pewne opory przed pisaniem, za to nie mam czasu, przypominam tylko o lodach które mam nadzieje z Toba i E-chan zjesc. I podwojna polewa czekoladowa :))) A.)
Atma- eee...nie skojarzylam, ze to sygnaly...wiesz, osoba, o ktorej pisalam Ci w mailu z Odense robila tak samo (krotkie sygnaly), na szczescie Twoje imie wyswietlilo mi sie na ekranie.:) Od wtorku jestem znow w Danii, czekam na maila! PC:)))
Agentko! O czym mysmy wtedy rozmawialy??? Bo nie mozemy sobie przypomniec:) (ale piekne, samotne kobiety zawsze zwracaja na siebie uwage, wiec to naturalne - A.) Pozdrawiamy Cie slonecznie!:)
WIOSNA
Trwaja egzaminy na Akademi Med. Jednemu ze studentow wyraznie nie idzie wiec profesor w ramach odprezenia serwuje mu pytanie: -jaki narzad u czlowieka odpowiada za bodzce milosne? Cisza. -U kobiety czy u mezczyzny? -ryzykuje student. -Moj Boze -wzdycha profesor zalamujac rece -za moich czasow bylo to po prostu serce.
Nefer
No dobra . Po kolei . Chodzi Ci pewnie o probe -- nie wiem - po prostu wybralem to co mi sie podobalo i uwazalem , ze bedzie delikatnie pasowac do Ciebie .
A ja - oczy (szt.2) piwne (oczywiscie bezalkoholowe), 175 , czupryna ciemna , nos - nos tez mam reszte tez. Ufffff. Czy ty robisz nabor do Big brather ??
A ja - oczy (szt.2) piwne (oczywiscie bezalkoholowe), 175 , czupryna ciemna , nos - nos tez mam reszte tez. Ufffff. Czy ty robisz nabor do Big brather ??
Alchemik
nigdy nie wyrzucam prezentow. Nie lekcewaze tez ofiarodawcy. Jak mogles tak napisac? Jesli mialabym zachowac i nosic twoj dar to musze po prostu go zmniejszyc, to wszystko. Teraz jest to zyt ryzykowne, bo grozi zgubieniem. Aluzja? Hm... pisalam ci ze mowie wprost, rzadko posluguje sie aluzja. Ale w tym wypadku akurat nie. Chyba teraz juz wszystko wyjasnilismy? Pozdrowienia-
ATMA's attack :)))
Lennonka
Czyzby schizofrenia ??? ;))
Nefer
Oj, Nefer, Nefer... Owszem, kulisty, hehe, ale mam nadzieje, ze już niedlugo. Teraz przechodze na scisla diete, najlepiej na breatharianizm :)) A tak sobie do Ciebie zadzwonilam tylko na momecncik, to był swiateczny sygnal :))
Alchemik
Ej, Alchemik! Nio wiesz... ja nie mam nic kuszacego ;) A swoja droga, czy Ty czasem nie piszesz tu pod kilkoma xywkami? He?
Aik
Ciesze się, ze Ty się cieszysz :))) Heh, miejmy nadzieje, ze jest tak jak mowisz z tymi taliami... Zwlaszcza kart :)))
Czyzby schizofrenia ??? ;))
Nefer
Oj, Nefer, Nefer... Owszem, kulisty, hehe, ale mam nadzieje, ze już niedlugo. Teraz przechodze na scisla diete, najlepiej na breatharianizm :)) A tak sobie do Ciebie zadzwonilam tylko na momecncik, to był swiateczny sygnal :))
Alchemik
Ej, Alchemik! Nio wiesz... ja nie mam nic kuszacego ;) A swoja droga, czy Ty czasem nie piszesz tu pod kilkoma xywkami? He?
Aik
Ciesze się, ze Ty się cieszysz :))) Heh, miejmy nadzieje, ze jest tak jak mowisz z tymi taliami... Zwlaszcza kart :)))
MIRON hurtem
KWADRAt (coś dla Kiszczaka!!!)
-pobiją mnie!
- o o
-za rymofilstwo
- a masz! a masz!
- o-o! o-o!
---------------------------------------------------------
możliwości
chodzą w kółko
ŚWIAT szedł
szedł
szedł
przylepił się
do wieczności
i byli szczęśliwi
bez świadka
już na zawsze
--------------------------------------------------------
stare kultury obrosłe śpiewami
obrazami, żywe i uprawiane
mają w sobie zawsze dużo zabździałości
życie się gniecie
musi, luz jest małorodny
-------------------------------------------------------
Gdyby to było coś, co jest
a racja...: jest...
ale dlaczego tego nie ma?
czy ja się mglę
czy coś?
może najwięcej prawdy
jest w domysłach...
-pobiją mnie!
- o o
-za rymofilstwo
- a masz! a masz!
- o-o! o-o!
możliwości
chodzą w kółko
ŚWIAT szedł
szedł
szedł
przylepił się
do wieczności
i byli szczęśliwi
bez świadka
już na zawsze
stare kultury obrosłe śpiewami
obrazami, żywe i uprawiane
mają w sobie zawsze dużo zabździałości
życie się gniecie
musi, luz jest małorodny
Gdyby to było coś, co jest
a racja...: jest...
ale dlaczego tego nie ma?
czy ja się mglę
czy coś?
może najwięcej prawdy
jest w domysłach...
Nefer
Dobry wieczor. CzyTy jestes jeszcze dzisiaj ?
Wczoraj mialem trudny popoludnie . Wyslany do Kilonii
czlowiek z dokumentami -owszem pojechal -autobus odszedl planowo - tyle , ze dokumentow zapomnial .
Musielismy lapac autobus miedzynar . przez przewoznika , policje , straz miejska w kilku miastach bo kierowca autok rownie genialny wylaczyl kom.
Asprawa byla b. wazna
Wczoraj mialem trudny popoludnie . Wyslany do Kilonii
czlowiek z dokumentami -owszem pojechal -autobus odszedl planowo - tyle , ze dokumentow zapomnial .
Musielismy lapac autobus miedzynar . przez przewoznika , policje , straz miejska w kilku miastach bo kierowca autok rownie genialny wylaczyl kom.
Asprawa byla b. wazna