Widok

Kawa czy Herbata - rano

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego.

Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem + 1,5 łyżki kakao słodkie.
To mi daje kopa ;-)
image

Wszystkiego najlepszego
P.S. Przepraszam, że nie odpisywałem i nie udzielałem się a o spotkaniach nie mówię :-(. Będę po świętach :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kawa,kawa i jeszcze raz kawa;)...brak porannej kawy u mnie skutkuje bólem głowy...kiedyś piłam tzw.kawę plujkę,teraz rozpuszczalną z mlekiem ale bardzo lubię z ekspresu,przymierzam się do zakupu:)....a poza tym lubię różne kawowe wariacje,latem szczególnie kawę mrożoną:)
Ja herbatę,najlepiej zieloną lub czarną,albo woda mineralna gazowana:-)
To mnie budzi do życia.Kawy nie nauczyłam się pić.Dla mnie może nie tistnieć.Kawę traktuję raczej jako ratunek,gdy zasypiam za dnia i totalnie nie mam energii
Kawa, kawa i jeszcze raz kawa? A nie inka inka i jeszcze raz inka? :)
Sam...hehehe....ja tam wolę anatolka;)
Ja wolę inkę:-)
a ja zależy od - nie wiem czego?:D - albo kawa (śmieciarka:)) albo czarna herbatka obie z cukrem :D
Graszka - a woda mineralna w ciągu całego dnia mi służy i żadne inne napoje nie są mi potrzebne hehehe jak zwierzętom ;)
a dzień dobry, to zapomniałam powiedzieć! :)
K.a ja też w ciągu dnia pije mineralną:-))) herbatę czy kawę pije bez cukru---tak się przyzwyczaiłam:)
ja bez cukru piłam jak odzwyczajałam się od słodyczy :) teraz z cukrem i to chyba dużo słodzę: 2 łyżeczki na filiżankę... :)
posłodziłam niecałe 2 łyż i jest za gorzka - chyba coraz mniej jest cukru w cukrze! :)
ale mam bałagan w kuchni... jak po dobrej imprezie ;):)
K.a. Ja już postanowiłam, że rzucę słodycze! Mam nadzieję że po tygodniu nie rzucę się na nie by je zjeść.
im dalej w las, tym było mi łatwiej :) najtrudniejszy był pierwszy dzień ;):D
Ja jak Inka- 3 razy kawa :-) wtedy się budzę
Rzucanie słodyczy? Toż to straszne! :)
K.a zaloguj się:)
Taki cytat "dramat zaczyna się wtedy gdy kupujesz hula-hop i pasuje"...więc dziewczyny nie dramatyzujcie bo jeszcze Wam baaaardzo daleko;)
Mnie też daleko?:-)
Inka umarłam! :D hahaha leżę na podłodze;):))))))

Podsumowanie:

Dyskusja na forum dotyczy ulubionych porannych napojów i ich wpływu na energię oraz samopoczucie użytkowników. Uczestnicy dzielą się swoimi preferencjami, wśród których dominuje kawa w różnych formach - sypana, rozpuszczalna, z ekspresu czy kapsułki Nespresso - często podawana z mlekiem i cukrem. Alternatywą dla kawy są herbaty, szczególnie zielona i czarna, woda mineralna gazowana, yerba mate oraz gorąca czekolada. Wiele osób przyznaje, że kawa jest dla nich niezbędna do rozpoczęcia dnia, choć niektórzy doświadczają efektu placebo lub przyzwyczajenia, a inni mogą zasnąć mimo spożycia kofeiny. Rozmowa zawiera również osobiste anegdoty, rekomendacje sklepów internetowych oraz życzliwe rady dotyczące zdrowia i samopoczucia uczestników forum.

Inne tematy z forum Hydepark

Pierniki jako forma promocji (3 odpowiedzi)

Przychodzę z tematem pierników. Myślicie, że to dobry pomysł na promocję? Podrzućcie od razu...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (150 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

do góry