Widok
Nie znam żadnej dobrej szkoły, bo uczyłam się sama. Jeśli chcesz, możesz połączyć naukę na kursach z nauką w domu. A do samodzielnej nauki mogę ci polecić bardzo dobry, jasno napisany kurs Hello Angielski. Przerobiłam cały cykl i książki bardzo dużo mi pomogły. Jeśli masz trochę samozaparcia to dodatkowa nauka duuużo pomoże.
Może spróbuj nauki sama? Zobacz na stronę http://www.angielskihello.pl napewno znajdziesz coś dla siebie,a jeśli nie będziesz wiedziała co wybrać napewno pomogą CI coś dobrać
ja to nie wierzę w takie czary mary. Za dużo pieniędzy na coś takiego wydałam z absolutnie miernym rezultatem. Pamiętacie kursy ESKK-- szkoła uczenia korespondencyjnego? Uczyłam się i angielskiego i hiszpańskiego z nich. To może być dodatek do prawdziwych lekcji, a nigdy nie baza. Po prostu nie działa!
no jeśli masz na to czas to ci nie powiem do jakiej...
zaś jeśli nie masz albo też inni nie mają tego czasu, to tak jak już ktoś poleciłbym ci kursy z hello. mają przejrzyste materiały, można dość szybko ogarnąć podstawy języka (są jedynie dla początkujących). ale to już sprawa każdego z osobna. dla mnie prezentują dobry poziom.
zaś jeśli nie masz albo też inni nie mają tego czasu, to tak jak już ktoś poleciłbym ci kursy z hello. mają przejrzyste materiały, można dość szybko ogarnąć podstawy języka (są jedynie dla początkujących). ale to już sprawa każdego z osobna. dla mnie prezentują dobry poziom.
ja miałam b.długą przerwę w angielskim i w sumie nie wiedziałam, jak się znowu zabrać do języka :/ w efekcie zpisałam się na taki dłuższy kurs i jakoś poszło :) miałam meeega super lektorkę w szkole językowej Oxford (na ul. Hallera) i chyba to dzięki niej sie nie zniechęciłam, bo początki miałam mega słabe...
Daruj sobie szkoły w Polsce, w większości po prostu przerabiają podręcznik i nic poza to. Ja uczę się w sama w domu, w sieci jest sporo darmowych materiałów, poza tym słucham angielskiego radia, oglądam angielskie seriale w oryginale i gadam z obcokrajowcami przez Skype. Mogę tez polecić wyjazdy na kursy angielskiego np. w Anglii, bo tam się mówi po angielsku, a nie tylko trzepie ćwiczenia gramatyczne. Tego rodzaju oferta jest np. tu: http://www.asenglish.pl