Widok

Angielski od podstaw,od czego zacząć ???

Witam.
Szukam porady na ww temat... Chcę zacząć naukę,a właściwie nie wiem od czego:(
Może ktoś miał podobny dylemat np. odsprzeda jakieś materiały do początkowej nauki w domu itp. ?
Kiedyś uczyłem si w szkole,ale niestety nic nie pamiętam i chce zacząć od zera.
Czekam na jakieś info i z góry dziękuje.

skodaezg@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie każdy potrafi się sam uczyć w domu więc najpier to ustal a potem szukaj pomysłów jak.
polecam lekcje przez Skype z lektorem. http://www.szkola-shamrock.pl - zajęcia z angielskiego na każdym poziomie. Można się skutecznie nauczyć języka bez wychodzenia z domu.
Jak się chcesz nauczyć angielskiego od podstaw to polecam iść do jakiejś szkoły policealnej, tam za naukę nie płaci się dużo, a przynajmniej masz pewność, że dostaniesz dyplom, że dobrze Cię nauczą. Ja chodziłam do szkoły policealnej do Progresu, co prawda nie na angielski, a na manicure pedicure, ale wiem, że mają różne kierunki.
Spraw sobie słownik, Tabele gramatyczne wydawnictwa Marek Marzec. Jakis podręcznik do podstaw, ksiązki od Penguin Books.. (Dla dzieci, po angielsku, ale pomagaja się uczyć) Z czasem zacznij czytać internetowego Guardiana lub inne gazety.
Polecam założyć też profil na interpals, ale to za jakiś czas.. Będziesz miał okazje poćwiczyć wtedy pisanie po angielsku, oraz moze uda Ci się znaleźć Native Speakera do darmowej praktyki języka przy rozmowie np. o kotach
albo najlepiej na kurs się zapisz. tutaj http://expolingua.pl/ znajdziesz ranking najlepszych kursów i szkół. A jak już naukę zaczniesz to się dowiesz jakie podręczniki, jakie książki etc
moim zdaniem najlepiej jest się nauczyć języka zapisując się na jakiś dobry kurs. ja postawiałam na kurs językowy za granicą. Glossa ma w swojej ofercie sporo takich dobrych kursów. Moim zdaniem to bardzo dobry sposób, żeby szybko się nauczyć języka. Bo nie ma w grupach zbyt wielu Polaków a to zmusza do tego, żeby nawet i w czasie wolnym mówić po angielsku. Tym samym ciągle masz kontakt z językiem, no i też utrwalasz się i ciągle uczysz.
oj, trudno zacząć samemu w domu, wiem z doświadczenia. Lepiej zapisać się do jakiejś szkoły językowej, bo wg mnie to jest trochę jak z siłownią - w domu się nie chce ćwiczyć, ale jak już jest karnet to trochę szkoda. Akademię Językową w Gdyni polecam - mają bardzo spoko ceny. :)
Moim zdaniem szkoła jest super rozwiązaniem, ale połączenie tego z nauką własną, w domu, daje dopiero suuuper efekty! A Akademia Jezykowa faktycznie daję radę, polecam się zapoznać co teraz oferują :)

Zaczynałam naukę w domu od zera, wiem że mnóstwo osób nadal to robi. Ja również szukałam wtedy sposób na szybką naukę i skuteczną. Dzięki mojej znajomej bardziej świadomie podeszłam do nauki i zaryzykowałam z nauką z kursem w domu. Uczyłam się z kursem enlinado.
Tak na prawdę to kurs pokazał mi jak się uczyć języka, skąd pozyskiwać rozmówców, poznałam wartościową metodę nauki, która pozwoliła mi osiągnąć progres. :)
Warto korzystać z kursów online, aplikacji do nauki oraz wielu metod, których zadaniem jest nauczenie nas języka. Polecam obejrzeć darmową lekcję kursu, może u kogoś kurs też zmieni podejście do nauki i nauczy mówić.

Inne tematy z forum Nauka

Prawo jazdy - jak zrobić? (18 odpowiedzi)

potrzebny mi mały instruktaż jak obecnie robi się prawo jazdy? Niestety do dzisiaj się nie...

Kurs komputerowy ( podstawowy) gdzie? (9 odpowiedzi)

Umiem wł i wył , pobuszuje w necie i tyle Dostałam propozycje pracy i musze szybko ogarnąć MS...

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

do góry