Widok

Angina a wychodzenie na dwór

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mały (1,5 roku) ma angine, dostaje antybiotyk, czuje się super, wariuje i nudzi się w domu okropnie. I zastanawiam się, czy jak jest ciepło na dworze, temperatura między mieszkaniem a na zewnątrz jest prawie taka sama, to czy można wyjść na spacer.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jesli nie ma goraczki to mysle ze moze. Ja ostatnio miala angine i lekarka mowila zeby ze 2 dni posiedziec w domu az objawy sie troche zmniejsza(mnie mocno gardlo bolalo) a pozniej chodzilam normalnie na spacery z dziecmi. Ne bierz go tylko do duzych skupisk ludzi, sklepow, kawiarni itp. I przy antybiotyku chyba powinno unikac sie mocnego slonca, wiec krem z filtrem i czapka z daszkiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja tak samo - przerobiliśmy już tyle angin że mogę powiedziec z doświadczenia że jeżeli jest ładna pogoda tak jak teraz i dziecko nie ma gorączki to śmiało możesz wychodzić tylko żeby dziecko się nie przegrzało no i powinien to być spacer np. do lasu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
mój 3latek miał ostatnio anginę to lekarka powiedziała że jak nie będzie miał już gorączki to wychodzić na spacery.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Uff, to dobrze, bo jestem bliska zwariowania w domu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak nie ma temp mozna wyjsc, ale nie na slonce. Bo antybiotyk na sloncu moze wywolac bardzo silna rakcje uczuleniowa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja nie wiem jak moje dzieci są chore, to siedzą w domu, tym bardziej przy antybiotykach, kiedy organizm jest osłabiony, pomimo, że gorączka po antybiotyku dość szybko spada, to chyba nie oznacza, że dziecko jest już zdrowe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Nam pediatra pozwoliła wychodzić pod warunkiem braku podw.temp.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
No moje na antybiotykach jakoś osłabione nie jest ,mam wrażenie ,że dostaje turbodoładowania ,na spacer jak najbardziej można i to opinia kilku pediatrów ,nie łazić tylko z dzieckiem po centrach handlowych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

do góry