Widok

Ani MEX, ani tym bardziej TEX

To miejsce nie ma nic wspólnego z kuchnią TEX-MEX. Fajita, Quasedillas, smakowo na poziomie taniego bistro, przekąska Jalapeno zwykła ściema; zamiast Jalapeno to ser panierowany, sosy...nie nie nie i jeszcze raz nie. Brak miejsc parkingowych (wiem, że remont Piłsudskiego ale można było zorganizować w UM miejsca). Właścicielowi sugeruję zastanowić się nad menu - bo to jest kolejna tania plackarnia. Współczuję obsłudze, bo widać, że jest mocno zaangażowana i czeka na sukces.
Moja ocena
Bar Restauracja Corina kategoria: Restauracje
obsługa: 6

menu: 1

jakość potraw: 2

klimat i wystrój: 1

przystępność cen: 1

ocena ogólna: 2

2.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Pani to chyba typowy globtrroter skoro tak sie tam 1 x w tygodniu o nigdy nnie przyszlo mi do glowy okreslenie bistro :/ zycze powodzenia w dalszym zwiedzaniu swiata i szczescia w karierze krytyka kulinarnego :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bywam 1xww tyg i skoro tak sie panj zna mialo byc lecz w rodraznieniu gdy nieprawde slysze literki gubie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie pani, a pan - jeśli już. Kuchnia słaba, niemająca smakowo nic wspólnego z kuchnią meksykańsko-teksańską (stąd skrót Tex-Mex). Smakowo bardzo słabo.
To jest sytuacja zero-jedynkowa; albo smakuje albo nie. Nie oczekuję od małego bistro cudów świata kulinarnego ani gwiazdek Michellina, oczekuję jednak, że będzie smacznie za rozsądną cenę...a nie jest.

Można wymienić kucharza, zmienić menu na faktycznie "tex-mex", darować sobie "piergi z mięsem" i inne meksykańskie specjały znad Wisły - i finalnie stworzyć małą teksańską restauracyjkę, gdzie drzwi się nie będą zamykały, tylu będzie klientów.

Tak wygląda menu w restauracji tex-mex http://www.miastexmex.com/eat.php w Dallas:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
w pełni popieram twoją opinie , po choleer w resaturacji tex mex pizza lub sałatka grecka ?? co magrecja do kuchni meksykanskiej ??

byłem tam niestety raz i bardzo tego załuje - czuje jedzenie po paru godzinach od posiłku.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aby była jasność sytuacji - nie czepiam się Coriny bez powodu. Zamiast wypisywać sobie pozytywne opinie albo prowadzić ze mną czcze dyskusje, powinni uderzyć się w pierś i podnieść standard oferowanych posiłków, zadbać o renomę - to tylko przyniesie im same korzyści.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jednak Koryna nie zasługuje na pobłażliwość^^
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry