Widok
Antena do tv cyfrowej
Witam wszystkich, mam pytanko jako ze kopnąłem w tyłek UPC bo więcej dają nowym klientom niż stałym, więc postanowiłem przejść na tv naziemną, i tu mam pytanko jako żeby nie pójść w maliny, mam pytanie do Was jaką anteną kupić? Mieszkam w okolicach Hallera/Kliniczna, okna mam na zachód, czwarte piętro nic mnie nie zasłania (o ile to ma jakiś wpływ), z góry dzięki za sugestie i porady. Pozdrawiam.
Po przeprowadzce "pod Gdańsk" i przy instalacji TV, kupiłem antenę zewnętrzną , typową, bez bajerów. zwróciłem tylko uwagę na możliwie duże wzmocnienie. Nie zależało mi na wyglądzie, antenę mam przy balustradzie wyjścia na balkon poddasza (nie przewyższa dachu) i jest skierowana mniej więcej w kierunku Chwaszczyna.
Początkowo odbierałem sygnał analogowy. Po włączeniu pasm cyfrowych, okresowo włączałem automatyczne strojenie. Teraz mam tylko programy cyfrowe. Przy antenie NIC nie robiłem.
Odnosząc to do sytuacji w mieście, pewien jestem, że każda, no może prawie każda antena zewnętrzna, a pewnie i jakaś część anten wewnętrznych "da radę".
Początkowo odbierałem sygnał analogowy. Po włączeniu pasm cyfrowych, okresowo włączałem automatyczne strojenie. Teraz mam tylko programy cyfrowe. Przy antenie NIC nie robiłem.
Odnosząc to do sytuacji w mieście, pewien jestem, że każda, no może prawie każda antena zewnętrzna, a pewnie i jakaś część anten wewnętrznych "da radę".
w Gdyni na 3 maja a więc centrum żadna pokojowa ani żadna zewnętrzna nie dała rady ani aktywna ani pasywna, problemem był blok 50 metrów dalej, pochłaniał sygnał
skończyło się na talerzu i c+ pakiet 9.90 pln miesięcznie
w innej części miasta antena pokojowa (130pln) thomsona odbiera idealnie
ja z kolei do domku letniskowego ulokowanego w lesie kupiłem w media antene zewnętrzną ze wzmacniaczem za 70pln i odbiera idealnie nawet HD
moja rada jest jedna, możesz kombinować z antenami i w razie czego oddać, kupuj w media tam nie robią problemów, wymieniałem z 8 razy
skończyło się na talerzu i c+ pakiet 9.90 pln miesięcznie
w innej części miasta antena pokojowa (130pln) thomsona odbiera idealnie
ja z kolei do domku letniskowego ulokowanego w lesie kupiłem w media antene zewnętrzną ze wzmacniaczem za 70pln i odbiera idealnie nawet HD
moja rada jest jedna, możesz kombinować z antenami i w razie czego oddać, kupuj w media tam nie robią problemów, wymieniałem z 8 razy
Z tego co wiem, to w Chwaszczyno znajduje się taki nadajnik. Od Gdyni oddalony jest w linii prostej o około 15 km. Sygnał jest na tyle silny że można użytkować antenę pokojową. A jaką konkretnie, chociażby taką: http://sklep.kb.pl/antena-wewnetrzna-ad-40-sail,3,800,1002
u nas kwestie łączy rozwiązało huawei hg8245h instrukcja zwłaszcza przy połączeniach wielu urządzeń to się sprawdza