Widok
Pierwszy raz słyszę o tej stronie .
A ja znalazłam taką definicję luku:
Lek to każda substancja niezależnie od pochodzenia (naturalnego lub syntetycznego) stosowana wobec organizmów żywych (ludzi, zwierząt a także roślin) w celach leczniczych, diagnostycznych, profilaktycznych oraz w celu modyfikacji czynności fizjologicznych.
Postinor właśnie modyfikuje czynności fizjologiczne.
Lek to każda substancja niezależnie od pochodzenia (naturalnego lub syntetycznego) stosowana wobec organizmów żywych (ludzi, zwierząt a także roślin) w celach leczniczych, diagnostycznych, profilaktycznych oraz w celu modyfikacji czynności fizjologicznych.
Postinor właśnie modyfikuje czynności fizjologiczne.
Są i inne równie skuteczne sposoby na pozbycie się tego problemu. Można na przyklad utopić nowo narodzone dziecko w muszli klozetowej, można roztrzaskać główkę dziecka o kant stołu lub umywalki (trzeba tylko mocno uchwycić za nóżki, ale uwaga, dzieci po urodzeniu sa bardzo śliskie i mogą wymykać się z rąk).
Jedna z mamuś, wrzuciła swoje nowonarodzone dziecko do pieca centralnego ogrzewania. Jak widać jest wiele sposobów usunięcia niepożądanej ciąży, nie tylko chemiczne, mechaniczne są może nawet skuteczniejsze.
Jedna z mamuś, wrzuciła swoje nowonarodzone dziecko do pieca centralnego ogrzewania. Jak widać jest wiele sposobów usunięcia niepożądanej ciąży, nie tylko chemiczne, mechaniczne są może nawet skuteczniejsze.
Zacznę od "nowego wiersza", żeby było lepiej widać, na co się odpowiada.
Znam taki opis działania:
- opóźnianie proces owulacji (jeśli jeszcze do niego nie doszło)
- zagęszczanie śluzu w szyjce macicy, co utrudnia dostęp plemnikom.
- utrudnianie zagnieżdżenie zapłodnionej komórce jajowej (jeśli do zapłodnienia doszło)-działanie poronne. Mam nadzieję, że poronienie nie jest tym naturalnym
Znam taki opis działania:
- opóźnianie proces owulacji (jeśli jeszcze do niego nie doszło)
- zagęszczanie śluzu w szyjce macicy, co utrudnia dostęp plemnikom.
- utrudnianie zagnieżdżenie zapłodnionej komórce jajowej (jeśli do zapłodnienia doszło)-działanie poronne. Mam nadzieję, że poronienie nie jest tym naturalnym
lubię cyfry i litery
Dokładny opis działania z indeksu leków:
"Działanie: D-norgestrel, lewoskrętny stereoizomer norgestrelu wykazujący działanie podobne do progesteronu, ale bardziej wybiórcze. Poprzez wpływ na endometrium, tworzy barierę dla migracji plemników w drogach rodnych. Wykazuje działanie przeciwestrogenne. Stosowany jako antykoncepcja postkoitalna blokuje zagnieżdżenie blastocysty, wywiera wpływ na skład śluzu szyjkowego. Wchłania się szybko z przewodu pokarmowego. W dużym stopniu wiąże się z białkami osocza. Jest metabolizowany w wątrobie."
Blastocysta to wczesne stadium rozwoju zarodka.
Po polsku - blokuje zagnieżdżenie się zapłodnionej komórce jajowej.
"Działanie: D-norgestrel, lewoskrętny stereoizomer norgestrelu wykazujący działanie podobne do progesteronu, ale bardziej wybiórcze. Poprzez wpływ na endometrium, tworzy barierę dla migracji plemników w drogach rodnych. Wykazuje działanie przeciwestrogenne. Stosowany jako antykoncepcja postkoitalna blokuje zagnieżdżenie blastocysty, wywiera wpływ na skład śluzu szyjkowego. Wchłania się szybko z przewodu pokarmowego. W dużym stopniu wiąże się z białkami osocza. Jest metabolizowany w wątrobie."
Blastocysta to wczesne stadium rozwoju zarodka.
Po polsku - blokuje zagnieżdżenie się zapłodnionej komórce jajowej.
lubię cyfry i litery
Dołącze sie do waszych wypowiedzi i mam nadzieje ze nikt na mnie nie naskoczy.
Uważam ze jeżeli dziwczyna decyduje sie na wsp.ółzycie ze swoim partnerem to jest swiadoma tego iz moze zajśc w ciążę a jeżeli nie jest to nie dojrzała jeszcze do sexu.
Druga sparawa nie zyjemy przeciez w sredniowieczu a na rynku jest kupę róznych (do wyboru do koloru) srodków antykoncepcyjnych wiec jest w czym wybierac.I niech nik nie zasłania sie wiara bo to juz słyszałam tysiące razy i zawsze tweirdze że jeżeli wiara zabrania mu stosowania antykoncepcji to czemu chce ja stosowac po???????????/
I po trzecie to chciałam powiedziec że kobiety zbijające swoje dzieci (narodzone czy te dopiero poczete)sa niczym innym jak morderczyniami-ja osobiście oddałabym wszystko za to żeby mieć dzicko a staram sie juz kilka lat i nic wiec nie rozumiem dalaczego ktos broni osoby która chce zabic swoje dziecko.
Uważam ze jeżeli dziwczyna decyduje sie na wsp.ółzycie ze swoim partnerem to jest swiadoma tego iz moze zajśc w ciążę a jeżeli nie jest to nie dojrzała jeszcze do sexu.
Druga sparawa nie zyjemy przeciez w sredniowieczu a na rynku jest kupę róznych (do wyboru do koloru) srodków antykoncepcyjnych wiec jest w czym wybierac.I niech nik nie zasłania sie wiara bo to juz słyszałam tysiące razy i zawsze tweirdze że jeżeli wiara zabrania mu stosowania antykoncepcji to czemu chce ja stosowac po???????????/
I po trzecie to chciałam powiedziec że kobiety zbijające swoje dzieci (narodzone czy te dopiero poczete)sa niczym innym jak morderczyniami-ja osobiście oddałabym wszystko za to żeby mieć dzicko a staram sie juz kilka lat i nic wiec nie rozumiem dalaczego ktos broni osoby która chce zabic swoje dziecko.
A jak już jesteśmy świadomi, że można zajść w ciążę, to warto być świadomym, że: jeśli zapomniało się wziąść pigułki (tej zwykłej - "przed"), pękła gumka lub się w żaden inny skuteczny sposób nie zabezpieczyło, to istnieją jeszcze tabletki "po".
Świadomość - bardzo ważna rzecz (i trudne słowo, ale "konsekwencje" - jeszcze trudniejsze).
Świadomość - bardzo ważna rzecz (i trudne słowo, ale "konsekwencje" - jeszcze trudniejsze).
O takich tabletkach możesz poczytać na blogu Klinika Stonava
chyba tylko dzień po
Najtaniej tutaj można dostać obecnie https://www.erecept.pl/tabletka-dzien-po-antykoncepcja-awaryjna. Online w kilka minut kupiłam
Antykoncepcja awaryjna działa tylko w bardzo ograniczonym zakresie i maksymalnie do kilkudziesięciu godzin po stosunku bez zabezpieczenia. Po tym czasie należy użyć tabletek poronnych zawierających mifepriston takich jak te https://www.womenonweb.pl/
Na szczęście można je stosować w domu, nie trzeba iść do szpitala.
Na szczęście można je stosować w domu, nie trzeba iść do szpitala.