Widok

Antykoncepcja po...

...Dość przykra sprawa :(((( Jest "lek", który można przyjąć 72h po tej nieszczęsnej wpadce. Czy ktokolwiek z Was, Forumowicze, orientuje się czy ten specyfik można uzyskać tylko na receptę czy bez niej też jest to możliwe? Jeśli wiecie, proszę o odpowiedź, dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zdaje sie, ze tylko na recepte. problem w tym, ze nie kazde lekarz to przepisze z tak zwanych pogladow osobistych.

Zajrzyj na www.wpadka.pl , jest tam lista rekomendowanych lekarzy, którzy wypiszą receptę (nawiasem mówiąć - prywatnie prawie każdy by wypisał, a "państwowo" to nagle robią się "moralni").
W ostateczności popytaj znajomych, czy nie odłożyli sobie kompletu na czarną godzinę.
Lek nazywa się postinor i jest na receptę, ale rozsadna Pani z apteki sprzeda Ci bez recepty, jeżeli obiecasz donieść później ...
Słowo "lek" chyba nie bardzo tutaj pasuje. Jestem za precyzją wypowiedzi.
lubię cyfry i litery
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest LEK, LEK na przeczyszczenie... oficjalnie oczywiście ;)
...Remember the jester that showed you tears...
TO JAK BYŚ NAZWAŁA POSTINOR RUT?? MYŚLĘ, ZE FIGURUJE W SPISIE LEKÓW WIEC JEST LEKIEM.
Ja właśnie pisałem o Postinorze...
...Remember the jester that showed you tears...
wg PWN:
lekarstwo- <>
Postinor jest najdelikatniej mówiąc środkiem, preparatem na pozbycie się kłopotu, a nie choroby.
lubię cyfry i litery
A ja znalazłam taką definicję luku:
Lek to każda substancja niezależnie od pochodzenia (naturalnego lub syntetycznego) stosowana wobec organizmów żywych (ludzi, zwierząt a także roślin) w celach leczniczych, diagnostycznych, profilaktycznych oraz w celu modyfikacji czynności fizjologicznych.
Postinor właśnie modyfikuje czynności fizjologiczne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Według tego nazewnictwa i trucizna jest lekiem.
Wychodzi na to, że wszystko jest względne, bo definicje ulegają zmianom i dochodzi do tego interpretacja według własnego punktu widzenia.
Ja pozostanę przy swojej.
lubię cyfry i litery
Rut napisał(a):

> Według tego nazewnictwa i trucizna jest lekiem.

Chyba nie, a przynajmniej ja tego tak nie widzę.
W Łodzi na przykład, modifikowano czynności fizjologiczne pacjentow, przy pomocy pavulonu. Chorzy, nie uskarżali się potem na żadne objawy uboczne, tego leku.
Są i inne równie skuteczne sposoby na pozbycie się tego problemu. Można na przyklad utopić nowo narodzone dziecko w muszli klozetowej, można roztrzaskać główkę dziecka o kant stołu lub umywalki (trzeba tylko mocno uchwycić za nóżki, ale uwaga, dzieci po urodzeniu sa bardzo śliskie i mogą wymykać się z rąk).
Jedna z mamuś, wrzuciła swoje nowonarodzone dziecko do pieca centralnego ogrzewania. Jak widać jest wiele sposobów usunięcia niepożądanej ciąży, nie tylko chemiczne, mechaniczne są może nawet skuteczniejsze.
Skoro ciągniemy ten temat, to jaką czynność fizjologiczną modyfikuje postinor?
lubię cyfry i litery
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chetnie bym z tobą na ten temat porozmawiała, ale drażni mnie strasznie Flagon więc zmykam. Papa
Z tego co wiem postinor opóźniania proces owulacji i zagęszcza śluz w szyjce macicy, co utrudnia dostęp plemnikom.
flagon, jeśli łaska.
Nomen omen...
Powyższe adresowałem do gwisi
gwisiu!!!! dlaczego??????
Mordowanie drugiego człowieka od zarania dziejów, pasjonowało ludzi.
Ja też mam coś do powiedzenia i chciałbym się podzielić z Tobą swoimi przemyśleniami. Liczę też, że wiele nauczę się od Ciebie...

Inne tematy z forum Towarzyskie

Czy to się uda... (7 odpowiedzi)

Technologia , a odniesienie realu...

Żona zdradza męża - jak się w tym odnaleźć by nie zwariować? (15 odpowiedzi)

Hej, Przyznam szczerze, że zdrada żony jest dla mnie olbrzymią traumą, ponieważ wierzyłem w...

Zdrady wkoło (7 odpowiedzi)

Moja sytuacja jest trudna, narzeczony mnie zdradził na początku roku i nadal sie z tego nie...

do góry