Widok

Antykoncepcja

Witam, slyszalam ze biorac tabletki antykoncepcyjne nie mozna palic papierosow?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co mi wiadomo kobiety normalnie palą biorąc hormony. Jednego jestem pewna, że jedno i drugie jest szkodliwe :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Palić można, ale warto wiedzieć, że tabletki mogą powodować zakrzepice żył, a jak wiadomo palenie również ma na to wpływ.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Palenie jest baaaardzo niewskazane przy braniu tabletek anty. Ja jestem zmuszona je brać ze względu na swoją chorobę ale właśnie z tego powodu rzuciłam palenie:))
Dobry ginekolog zawsze pyta o to, czy pacjentka pali papierosy, kiedy chcemy, by przypisała nam tabletki. Nie palę, nie wiem jaki ma to związek, ale na pewno ma.
Tu znalazłam wyjaśnienie czemu nie można palić:)

Czy podczas stosowania dwuskładnikowych tabletek antykoncepcyjnych można palić papierosy?

Zdecydowanie nie, palenie papierosów podczas przyjmowania DTA znacznie zwiększa ryzyko rozwoju żylnej choroby zakrzepowo-zatorowej (ŻchZZ), zakrzepicy naczyń tętniczych, zawału serca. Kobiety po 35 rokiem życia palące papierosy powinny bezwzględnie stosować inne metody antykoncepcji.
kurcze to chyba czeka mnie rzucanie palenia;(
Nooo.... Ja też musiałam z tego powodu rzucić palenie...:(Ale z perspektywy czasu słowo daję, że nie żałuję:)))

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy rozmiar członka ma znaczenie (26 odpowiedzi)

czy to jaką wielkość ma penis jest istotne ? czy byście zakończyły związek tylko dlatego, że...

Poprawa libido (3 odpowiedzi)

Czy macie może jakieś pomysły na poprawę swojego libido? Biorę tabletki antykoncepcyjne i mam...

Nudny seks w długim związku (4 odpowiedzi)

Witam serdecznie, Jestem w związku w ktorym od poczatku seks był wspaniały. Czułam, że bardzo go...

do góry