Widok

Aparat fotograficzmy

Witam serdecznie

Przymierzam się do zakupu aparatu fotograficznego, żeby uwiecznić rodzinne chwile, aczkolwiek jestem całkowitym amatorem.
Może ktoś podpowie na co zwrócić uwagę? jakie parametry uwzględniać? Planuję wydać nie więcej niż 2 tys. złotych.
Za wszelkie podpowiedz będę wdzięczna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Będzie dobrze jeśli kilka dni poświecisz na zapoznanie się z opiniami ,recenzjami użytkowników aparatów jakich wiele zostało napisanych i umieszczonych w necie. Jeśli nie miałaś nigdy do czynienia z aparatem manualnym, klasykiem zeszłej epoki, to elektronika współczesnych lustrzanek ew. droższych kompaktów nic nie zmieni bo będziesz używała programów tematycznych lub programu auto a tak okrojona wiedza nie jest warta 2000 tyś. dlatego rób zdjęcia komórką i zdobywaj wiedzę fotograficzną. Wkrótce wszystko pojmiesz i świadomie wybierzesz aparat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze kup używaną lustrzankę (polecam nikony i canony) z 2 obiektywami. Jakiś zoom 18-105 i jakąś stałkę 35 mm ze światłem 1.8. Tylko jak zdecydujesz się na używkę pytaj o przebieg migawki. Żywotność 100-150 tys. pstryknięć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję , będę rozważać każdą opcję.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hobby

Szukam systemu CRM (16 odpowiedzi)

Szukam CRMu dla 6 pracowników, branża serwisu klimatyzacji. Mamy bałagan w firmie. Musi być...

Białe tango (259 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

Rękodzieło, pasmanteria (5 odpowiedzi)

Hej, gdzie znajdę dobrze zaopatrzoną pasmanterię? Dopiero rozpoczynam przygodę z dziewiarstwem :)

do góry