Widok

Astra Park - opinie i oceny

Astra Park Jasień Temat dostępny też na forum:
Astra Park od strony północnej graniczyć będzie z nowymi osiedlami mieszkaniowymi, a od południowej otaczać je będą łąki. Zachodnia część osiedla położona jest bezpośrednio przy ul.Turzycowej, w drugiej linii zabudowy od ulicy Jabłoniowej zapewniającej szybki dojazd do trójmiejskiej obwodnicy, Gdańska Głównego oraz centrum Wrzeszcza.
Dojazd do centrum z tej lokalizacji możliwy jest ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wizja umieszczona na wizualizacjach jest inna :(

B1

https://www.facebook.com/activa.deweloper/posts/932898380181267
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

rzeczywiście mają się czym chwalić... ręce opadają.

W dniu dzisiejszym o godz. 11.00 odbył się odbiór budynków przez Nadzór Budowlany budynków B1 i B2.
ACTIVA DEWELOPER
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Efekt surowego żelbetu na elewacjach budynków jest efektem zamierzonym wyróżniającym inwestycję. Rozwiązanie jest nowatorskie i z czasem wszyscy docenią estetykę budynków.
Rozwiązanie to jest zgodne z pozwoleniem na budowę i zatwierdzonym projektem budowlanym.
W październiku elementy betonowe zostaną oczyszczone.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Będzie też UPC, dzwoniłam i pytałam :) W sumie ma być 4 dostawców do wyboru
"Komputer to logiczne ogniwo w rozwoju człowieka: inteligencja bez moralności." - J. Osborne

Ciekawe, czy Nadzór nie zainteresował się tym niedokończonym i niereprezentatywnym stanem słupów betonowych :)?

A skąd kolor na wizualizacjach powyżej? Co to ma wspólnego ze stanem realnym i projektem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

kupiłam mieszkanie, mimo niedogodnego dojazdu do centrum, zapewniona przez sprzedawcę o nowoczesnym charakterze i wyglądzie inwestycji, a teraz wstyd komukolwiek osiedle pokazać, a co dopiero tam mieszkać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy ktos zworcił uwage na wykończenie rynien a raczej ich brak ? Rury spustowe wystają z srodka balkonów ogolnie dramat. Pani od dewelopera powiedzial ze wszystko jest zgodne z dokumentacja

Dla przyszłych mieszkańców jest grupa na facebooku, można ją wyszukać "Astra Park Gdańsk Jasień".

Razem raźniej, a może uda się znaleźć jakieś rozwiązanie na te "designerskie" wykończenia elewacji budynków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, sprawdziłem z ciekawości adres http://gdansk-astra-park.mojeosiedle.pl/ i forum jest już założone! Możemy przenieść dyskusje na to forum.

tak, nam cała woda z tych "rynien" odbija się od okna :)

Znamy tego Dewelopera od lat. To drugie mieszkanie, które kupiliśmy. Jeżeli obiecują, że elewacje zostaną wyczyszczone, to nie ma powodu, żeby im nie wierzyć. Zależy im na dobrej jakości. Poczekajmy na efekt finalny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Póki co dla mnie to wstyd tam mieszkać. Zamiast cieszyć się z kupna mieszkania jest wiadomo co... Nic nie wygląda jak powinno, a i usterek się sporo znalazło.

Pani inżynier nie chciała tego wpisywać, bo powiedziała, że tak miało to właśnie wyglądać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież wyraźnie zostało powiedziane że słupy zostaną oczyszczone. To akurat normalna praktyka u wszystkich deweloperów, że ostatnie poprawki są wykonywane nawet po odbiorach lokali. Wielu znajomych odbierało mieszkania u innych deweloperów i miało podobne odczucia a z biegiem czasu wszystko zostało uporządkowane a usterki usunięte. Ja również wolę poczekać na ostateczny efekt. Poczytajcie fora innych osiedli- są dużo gorsze problemy.

z biegiem czasu? obsuwa 3 miesiące to za mało na usunięcie usterek? zagospodarowanie czegokolwiek? założenie właściwych rynien? oczyszczenie dizajnerskich słupów?

Zbiorowy protest? Ciężko będzie sprzedać kolejne etapy?

Bo słup jest niewykończony? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Państwo tak poważnie?
Kupiła pani mieszkanie mimo, ze nie odpowiadał pani dojazd, ale teraz jest pani niezadowolona bo słup jest wykończony na inny kolor niż w wizualizacji?

A wydawałoby się, ze to dojazd będzie bardziej istotnym kryterium.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1