Widok

Asymetria ułożeniowa

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
U mojego synka stwierdzono dość dużą asymetrię ułożeniową. Za miesiąc rozpoczniemy rehabilitację z rehabilitantem /(takie terminy) natomiast teraz mam ćwiczyć sama w domu. Ponadto czeka nas wizyta u logopedy i psychologa. Czy są tu Mamusie, których dzieci też miały asymetrię? Ile trwała rehabilitacja? Czy również miałyście konsultację psychologiczną?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
odezwij się do mnie na @ truskafffeczka69@wp.pl
Mam dwójkę dzieciaków jedno po wylewie a drugie miało asymetrię ułożeniową .Sama jedno dziecko rehabilitowałam prawie 5 lat a drugie 1,5 roku.Opowiem Ci jak wyglądała rehabilitacja,dlaczego musisz mieć konsultacje z psychologiem itp ;) Pozdrawiam
My tez mielismy asymetrie ulozeniowa a do tego krecz szyi. Chodzilismy do Osrodka Wzcesnej Interwencji w Gdyni. Trwalo to jakies 1.5 roku dopoki mala dobrze nie chodzila. teraz jest wszystko OK ale ze wzgledu na krecz cala lewa strona byla slabsza. Mielismy wizyty u psychologa by stweirrdzic czy poza tym dobrze sie corka rozwija oraz u logopedy czy tez wszystko jest w porzadku wiec to sa normalne procedury. Nie ma co sie martwic bardzo ladnie z tego dzieci wychodza i absolutnie nic nie widac teraz gdy mala ma 2 latka
Pozdrawiam

Nasz Młody miał lekką asymetrię ułożeniową. 2 neurologów (w tym jeden z OWI w Gdańsku) zalecało rehabilitację, nasza neurolog i pediatra twierdziły, że nie ma po co, bo dziecko samo z tego wyrośnie. Tylko trzeba "wyciągać" jedną stronę - tzn. częściej podawać zabawkę do danej rączki itp. Nie można stale w tej samej pozycji karmić, kąpać, układać :] trzeba zmieniać strony (lub nasze ręce)

Byliśmy chyba na 8 spotkaniach z rehabilitantką.

Po asymetrii nie ma śladu :] jest lekkie obniżenie napięcia mięśniowego - ale też nie ma po co tego rehabilitować, bo Młody jest tak ruchliwy, że sam z siebie robi ćwiczenia ;)
dziękuję za informacje!

małami : napisałam mail!
mam nadzieje ze uporamy sie z tym w ciagu kilku miesiecy...
odpisałam przed momentem ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

do góry