Widok

Atak paniki

Witam zmagam się z nerwica a dokładnie strach przed dostaniem ataku paniki.. Zaczęłam w lutym chodzić do psychologa byłam na 5 spotkaniach, zaczęło się robić lepiej żyłem bez strachu.. Teraz jest epidemia nie ma mozliwosci odwiedzin u psychologa od 3tyg.. Zaczęło znowu się pogarszac strach przed panika.. Na początku tyg 3dni były nerwowe więc denerwowalam się, krzyczałam wszyscy mieli mnie już dość.. I na następny dzień zaczęłam czuć gule w gardle przestraszyłam się i dostałam paniki.. I od tamtej pory boję się jeść, wstać z łóżka, cokolwiek robić bo boję się za atak przyjdzie. Rano po przebudzeniu jak jeszcze z łóżka nie wstaje mam już czarny scenariusz że znowu dzień minie tak samo.. Teraz leżę i czuje w sobie strach żeby wstać z łóżka i zrobić dzieciom obiad bo czuje się spieta w mięśniach i boję się że dostanę atak.. Moje pytanie brzmi czy człowiek z nerwica ma szansę wyleczyć się z niej jeśli przestanie się denerwować, wydzierac się itp czy to samo nie przejdą te paniki i lęki? Dodam że ponad tydzień temu rzuciłam papierosy i odkąd zbiera mi się wydzielina i scieka mi po gardle zaczęło się to też dziać te strachy bo zawsze się boję że ta wydzielina tam zostanie na zawsze i przez nią się zadanie itp to utrudnia mi przełykanie, jedzenie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej rozmawiaj ze znajomymi przez telefon pozytywnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie mam znajomych, odizolowalam sie, gdy urodzilam dziecko. Jesynie z mama i siostra ale zawsze jest pozytywnie. :) ale co z tego.. nie pomaga moze na chwile ale po zakonczeniu rozmowy zaraz wracam do zlych mysli..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obecnie czas jest trudny dla każdego z nas. Bardziej nerwowo reagujemy na wszystko. Może kup (bez recepty) środki uspokajające - ziołowe. Zawsze trochę wyciszysz emocje, które Cię nękają. A tak sobie myślę, że może próbuj oswoić z myślą, że masz taką dolegliwość i nic złego się nie dzieje. Znasz już swego "wroga chorobowego" i zaakceptuj go, żeby żyć normalnym życiem i by dziecko nie wyczuwało zmian bo ono też będzie reagowało. Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę powrotu do pełnego zdrowia i uśmiechu na buzi. Pamiętaj każdy z nas ma swoją karambę ale trzeba iść do przodu. Ciesz się macierzyństwem bo to wielka sprawa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziekuje za mile slowa i zrozumienie :) zeby bylo to takie proste oswoic sie z tym i zaakceptowac tego wroga. Ale jestem ku lepszej przyszlosci i pokonuje go dzieki terapia, ksiazka i cwiczeniami oddechowymi. Ale wiadomo na efekty trzeba poczekac a jak dlugo to juz zalezy ode mnie :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Współczuję ale 3maj się. Bądź dzielną osobowością.
Kocham swoją pracę i chętnie podzielę się pokladami empatii i akceptacji. 
Kumam bardziej niż ktokolwiek. 
Możemy przegadać wszystko przemoc w rodzinie, utrate pracy, problemy finansowe, rozstanie czy kiepskie życie seksualne. Z chęcią posłucham też pozytywnych aspektów twojego życia. 
Moja pracę wykonuje w pełnym wolontariacie! 
Pisz śmiało, przegadajmy to 
spokopsycholoszka@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyno jesteśmy za Tobą. I bądź dzielna !

Trzymaj się teraz jest ciężko ale będzie dobrze. Wierzę w to :)

powodznia

Inne tematy z forum Zdrowie

Przedwczesny wytrysk u niego (9 odpowiedzi)

Proszę pomozcie mi ponieważ mój związek rozpada się przez kiepski seks. A w zasadzie przez jego...

Jakie tabletki na libido działają (36 odpowiedzi)

Witam, Swoje pytanie kieruję do kobiet, które miały okazje brać tabletki na libido. Mam 38 lat i...

Endometrioza (44 odpowiedzi)

Hej Kochane Forumki :) Mam małe pytanie ponieważ niewiele znalazłam na ten temat na forum :(...

do góry