Widok

Atlas chmur

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Atlas chmur.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto obejrzeć na dużym ekranie!!!

Polecam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

atlas

hmmm, musze obejrzeć go jeszcze raz
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

niezwykły

film . Trzy godziny zleciały jak sen złoty. To trzeba obejrzeć
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Daje do myslenia

Film super , film się skończył i wszyscy siedzieli poszuka cię lazariewa na YouTube Rosjanin , mówi to samo nasze uczynku decydują o naszej przyszlosci polecam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

.....to chyba będzie :Oskar" 2013

...rzeczywiscie 3godziny dobrego kina ,super obsada ,genialny scenariusz,-firma "HANKS" nie zawiodła!
Dla mnie po "Nietykalnych" drugi film który napewno obejżę jeszcze raz..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

film o niczym

Szanowni Państwo, z całym szacunkiem dla twórców filmu i obsady aktorskiej...
film nie łączy w zasadzie jednoznacznie wielu historii w nim zawartych.
film zjawiskowo zrobiony lecz niestety nie zaskakuje, pewne wątki drażnią widza, w rezultacie twórcy skupili się nieudanej próbie złączenia owych historii, które są nawet dość ciekawe i mogłyby służyć jako podstawa do stwożenia kilku samodzielnych nawet dość dobrych filmów.. pomysł na film był dobry, sam film jednak rozczarowuje brakiem logiki, jednoznacznej fabuły, nie dostarcza wrażeń, elementem zaskoczenia w tym filmie jest absolutny jego brak.
nie polecam...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
Film jest bardzo logiczny, mimo wszystko trudno zrobić obraz w tematyce o jakiej jest film żeby był krótki, ciekawy i z maksimum treści. Uważam że film jest genialny chociaż trudno załapać wszystkie wątki po pierwszym obejrzeniu...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

totalne fiasko

Do zobaczenia filmu zachęciły mnie opinie osób , które film widziały i pełne sale kinowe, lecz wielkie było moje zaskoczenie .... bo film jest absolutną porażką. Dla mnie amerykańska szmira - długi i nudny. Nic mnie w tym obrazie nie przekonało- ani aktorstwo, ani dialogi ani muzyka ani charakteryzacja .... zupełnie nic.Nie polecam - szkoda pieniędzy,szkoda czasu.Marny film i w związku z tym marny poziom widzów piejących nad nim z zachwytu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

film o reinkarnacji

świetne kino, ani chwili nudy, ciekawe wątki, rewelacyjna obsada. aczkolwiek nie jest to kino dla przeciętnego widza tylko dla ludzi świadomie idących przez życie. bardo polecam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

zadna z waszych opini niejest wartosciowa!! Podajecie tylko ogólniki !!

Jak opinia ma być wiarygodna to konkrety dlaczego nie warto iść??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

malkontenci!!

Jak już wspomniałem to będzie jeden z Oskarów 2012!
Opinie na nie to czyste malkontenctwo wynikające z braku wiedzy na temat kinonatografi .
Ale Skyfall napewno wam się podobał prawda-no jasne ,że tak!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Lubię dobre kino

a ten film - nie jest dobrym filmem !Wytrzymałem jakoś ponad 2 godziny, dużo ludzi wyszło wcześniej. Ale bez ogólników, konkrety - film jest tak trochę o " d*pie Maryni " ! Naciągana historia o reikarnacji, o powrocie na ziemię, deja viu, akcja niby połączona na wielu płaszczyznach ...... Obsada świetna, ale treść totalna porażka. Niby nie nuda, ale takie wrażenie, że niepotrzebnie wydałem pieniądze, nic mi ten fim nie dał, nie poczułem się wzruszony, zaciekawiony, nie myślę o nim totalni nic ! Pierwszy raz w moim życiu, mam poczucie, ze wydał niepotrzebnie pieniadze na bilet do kina :-) Sorry ale tak myśle i kaktus mi urośnie jak dostanie Oscara ! Ludzi nie tak łatwo oszukać na łądne obrazki :-) Ale zaryzykuj i przekonaj się sam :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie zrozumiałeś niestety tego filmu. Mówienie że ten film nie wzrusza i jest o niczym wskazuje że ten film to po prostu nie Twoja bajka. To znakomity film i każdy wątek opowiada o ważnych dla ludzkości sprawach. Są luźno ze sobą związane i reinkarnacja jest tylko delikatną sugestią. Ale to są 3 godziny znakomitego kina, które mijają jak błysk oka. Z pełnej sali nikt nie poszedł do ubikacji, a po skończeniu wszyscy nadal siedzieli. Krytykom się nie podoba ale mam to w nosie. Mnie zachwycił.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Magiczny film

Porywające 3 godziny ze wspaniałą historią, opowiedzianą w wyjątkowy sposób. Mam zamiar wybrać się do kina raz jeszcze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Atlas Chmur

Film do połowy jego trwania beznadziejny, chaotyczny i
niezrozumiały. Miało się ochotę opuścić salę kinową.Dopiero potem krystalizuję się przesłanie tego filmu do rodzaju ludzkiego. Można go obejrzeć ale nie trzeba. Film nie dla każdego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ta ekranizacja jest dla ludzi rozumnych jeżeli masz klapki na oczach na prawdę nie idź, nie zasługujesz.

Obejrzę raz jeszcze i nie na kompie tylko raz jeszcze w kinie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

teraz książka

film zbyt dosłowny - może taki jak świat wokół. Narracja zdecydowanie ważna, dlatego sięgnę po książkę. Z pewnością zostawi więcej dla wyobraźni.

Film nie nudny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale ładne...

Ktoś zapytał o czym jest ten film.
O dążeniu do wolności i o tym, że życie każdego z nas to tylko pożyczone chwile, które zwracamy umierając. O tym, że wędrując przez wieki przechodzimy przez różne wcielenia i strzępki wydarzeń z przeszłości tkwią w pamięci każdego z nas. I o tym, ze jesteśmy tylko chwilowymi kroplami w wiecznym oceanie życia.
Wykonanie jest piękne bo piękne są efekty, plenery i Halle Berry. Zagrane jest wspaniale bo każde wcielenie gra za każdym razem ten sam aktor/aktorka ucharakteryzowana tak, że dopiero po końcu filmu, kiedy w ramach napisów końcowych pokazane są twarze aktorów można domyślić się kto grał kogo. Halle Barry, Hugh Grant i Tom Hanks są naprawdę w formie
Poprzednie tego typu produkcje to Incepcja, Avatar a wcześniej Matrix.
Komuś, kto nie wie co to incepcja, matrix i avatar - Atlas Chmur zdecydowanie odradzam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Że też się dałem nabrać!

Kilka dobrych recenzji, Tom Hanks w obsadzie i... od pięciu lat nie widziałem gorszego knota. Chyba Hanks nie skalał się wcześniej rolą w podobnej szmirze. Zdecydowanie odradzam. 3 godziny (plus reklamy) stracone. Piszczący wentylator w sali nr 10 gdańskiego Multikina nie miał czego popsuć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tabula rasa

,,Atlas Chmur" ... hmmm ... na mnie wywarł mocne - BARDZO MOCNE - wrażenie ... fajnie, że zrodził się sam pomysł na zrobienie takiego filmu!!! Świat ma jeszcze szanse na przetrwanie ... Jak mogę coś doradzić (choć o to nikt mnie nie prosił) nie czytaj ŻADNYCH reklam, recenzji i opisów ;) NICZEGO!!! Idź jak ,,tabula rasa" :) Natomiast zostań jak będzie koniec, mimo, że prawie wszyscy wyjdą ... no i muzyka piękna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

PORAŻKA ROKU

Nigdy więcej, totalny gniot o wszystkim i o niczym, 292872837 wątków i 5 aktorów, nie polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziwny film. Fabuła w sumie fajna, fajnie zrobiony. Niestety miejscami kiczowaty: elementy sensacyjne, pościgi, happy endy. Szkoda, że nie zrobił takiego filmu jakiś europejczyk - made in USA mocno temu filmowi zaszkodziło.

W sumie jednak warto zobaczyć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

warto

Po dzisiejszym seansie stwierdzam, że jest to film godzien uwagi. na początku trochę dłużący się i trudno zrozumieć sens, od połowy wszystko jasne. Piękne zdjęcia, niesamowita choreografia, muzyka zasługująca na najwyższe uznanie. ma swoje wady, jak każdy film, jednak nie jest to czas zmarnowany, zwłaszcza porównując np. z Anną Kareniną.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Próba odkłamania rzeczywistości

Świetny film ukazujący podział klasowy wymyślony przez ludzi, dążenie do wolności i wszechobecną kontrolę czy to w przeszłości, teraz czy w przyszłości. Film spodoba się widzom o otwartych umysłach i myślących niezależnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

lolkins

film zarąbisty , mimo ze jest 123456789 wątków jest fascynujący . jak nie zrozumiałeś go teraz , to może zrozumiesz go jak obejrzysz goi jeszcze raz , i jeszcze raz . ;) . Film polecam , i książkę tez jednak jest mniej ciekawsza . ;) .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nudy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dłużyzna, jak to w amerykańskim kinie dla popkornowych mas.

Z tych 2,5 godz. można by zmontować 1,5 godz. dobrego filmu, bo pomysł i temat ciekawy.Niestety ilość w tym przypadku na pewno nie przechodzi w jakość.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co jest na końcu?

Niestety musiałem wyjść więc nie wiem co było po napisach. Proszę napiszcie co było?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

jeden z niewielu wartych obejrzenia i dających do myślenia, polecam w szczególności

tym, którzy zadają sobie pytanie czy warto nieść nowe idee, za nie i o nie walczyć, czasem płacąc najwyższą cenę - jest materiał do rozważań. Podane w sposób nie patetyczny, ale wciągający. Jedyne zastrzeżenie - Babunia Halle Berry na końcu prześmiesznie postarzona-niepostarzona :-) Ale nie czepiajmy się. Polecam !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ten film mogą oglądać dzieci?

Napiszcie proszę czy ten film nadaje się do oglądania przez dzieci. Czy nie ma tam jakichś scen przemocy albo seksu. Chcę pójść jutro z 11-letnią córką i nie wiem czy powinnam. Pisze,że jest od 15 lat...
aga

Bardzo dobry film

Film zdecydowanie dla ludzi myślących.Nie da rady obejrzeć z doskoku.Wśród dialogów mamy nawiązanie do dzisiejszych korporacyjnych potęg,które niestety niszczą wszystko i wszystkich.Ziarno-Monsanto ,paliwo-BP,Shell inne, konsument - podludzie (mydło raczej skojarzyło mi się z obozami koncentracyjnymi).
Niestety cała prawda o ludzkości w 3 godzinnej pigułce . To już się dzieje teraz , korporacje farmaceutyczne,żywieniowe i paliwowe niszczą wszystko na swojej drodze . A ruch oporu przypomina trochę działania "Anonimusów". Film godny polecenia.
do góry