Widok
Zapomniałam dodać, że to jest lek robiony w aptece i trzeba się wcześniej umówić od kiedy do kiedy ma być podawany, tak żeby zrobili dokładnie na dzień od którego zaczyna się podawanie. Apteka musi zamówić potrzebne składniki i wyrobić się z terminami. Nie wszystkie apteki mają recepturę a nie wszystkie z recepturą robią leki oczne.
ja miałam mojej córce tez zakraplać, ale po tym jak widziałam reakcję alergiczna na tą truciznę atropinę (tak to trucizna), powiedziałam NIE. Poszłam z małą do kliniki leczenia zeza (wizyta prywatna) do przychodni w Sopocie i tam dostała jakies lekarstwo, po którym czuła się normalnie, nie raziło jej słońcę, przeprowadzono badanie i godzinę po badaniu lekarstwo przestało działać. Namiarów na przychodnię szukajcie e necie. szukajcie w necie,
Byłam w piątek z córkami (6 i 4 lata) u okulisty i dowiedziałam się, że u dzieci, by zbadać dokładnie wadę wzroku, trzeba podawać atropinę, że krople podawane na 15min. przed badaniem nie wystarczają. Trochę się martwię i zastanawiam się czy to ma sens. Córki miały badany wzrok komputerowo i nic złego nie wychodziło. Prawdopodobnie zrobimy te badania w ostatnim tygodniu sierpnia, żeby zdążyć przed szkołą.