Widok
Aura Island
Aura Island to kompleks, który powstanie w południowej części Wyspy Spichrzów - zaledwie kilka minut spacerem pieszo od Głównego Miasta. Budynki będą nawiązywać architekturą do dawnych spichlerzy. W pierwszym etapie powstanie ośmiokondygnacyjny obiekt z mieszkaniami, parkingiem podziemnym oraz lokalami handlowymi na parterze. Mieszkania o powierzchniach od 40 do 130 m kw. posiadać będą ...
przeczytaj więcej o inwestycji
przeczytaj więcej o inwestycji
Po przetłumaczeniu nazwa wyglądałaby tak: "Wyspa Aura"... trochę głupio :)
A dla obcokrajowca chyba lepiej kiedy widzi bardziej znajomy zlepek słów (Aura Island).
W Polsce jest mnóstwo nazw własnych i marek w języku angielskim, np.
"Open Finance", "Money.pl", "Dom Development", "JW Construction", "eCard", "Getin Bank", "Noble Bank".
Żyjemy w czasach szybko postępującej globalizacji więc coraz częściej angielska nazwa marki okazuje się bardziej uniwersalna
A dla obcokrajowca chyba lepiej kiedy widzi bardziej znajomy zlepek słów (Aura Island).
W Polsce jest mnóstwo nazw własnych i marek w języku angielskim, np.
"Open Finance", "Money.pl", "Dom Development", "JW Construction", "eCard", "Getin Bank", "Noble Bank".
Żyjemy w czasach szybko postępującej globalizacji więc coraz częściej angielska nazwa marki okazuje się bardziej uniwersalna
Skoro mamy postępującą globalizację
To w takim razie czekam kiedy Long Island w Nowym Jorku zmieni nazwę na "Długa Wyspa". A poważniej, to każdy kto ma biznesowe jaja, promuje swoje nazwy i nie ogląda się na to jak będą postrzegane przez mistrzów poprawności słownej. Najlepszym dowodem jest Ikea, która na całym świecie oferuje swoje produkty pod nazwami, nad którymi większość nacji łamie sobie języki. I jakoś nie przeszkadza im to odnosić wielkie sukcesy.
charakterystyczne budynki
tak jak w tytule opinii. charakterystyczne budynki. pamiętam projekty, wizualizacje. miałem obawy jak to będzie wyglądało po wybudowaniu. wiadomo - materiały.
i traf chciał, że przypadkowo przechodziłem tamtędy kiedyś w czasie dni otwartych.
bardzo fajna inwestycja.
byłem w kilku dwupoziomowych mieszkaniach na ostatniej kondygnacji. dwa z nich wg mnie były rewelacyjne (potem okazało się, że najdroższe z całego budynku hy hy).
jestem zwolennikiem uporządkowania (przede wszystkim) wyspy spichrzów. zrobienia tam parku, ostatecznie zabudowania jej. ale jesli cokolwiek miałoby być wybudowane na wyspie spichrzów to projekt aura gdansk (czy park, sam już teraz nie wiem) mógłby być wzorem dla tej inwestycji. no może nie w takiej skali (budynki sa bardzo wysokie), ale realizacja jak najbardziej moim zdaniem godna pochwały.
i traf chciał, że przypadkowo przechodziłem tamtędy kiedyś w czasie dni otwartych.
bardzo fajna inwestycja.
byłem w kilku dwupoziomowych mieszkaniach na ostatniej kondygnacji. dwa z nich wg mnie były rewelacyjne (potem okazało się, że najdroższe z całego budynku hy hy).
jestem zwolennikiem uporządkowania (przede wszystkim) wyspy spichrzów. zrobienia tam parku, ostatecznie zabudowania jej. ale jesli cokolwiek miałoby być wybudowane na wyspie spichrzów to projekt aura gdansk (czy park, sam już teraz nie wiem) mógłby być wzorem dla tej inwestycji. no może nie w takiej skali (budynki sa bardzo wysokie), ale realizacja jak najbardziej moim zdaniem godna pochwały.
Muszę koniecznie obejrzeć tą Aurę z bliska
Szczerze powiedziawszy uważam, że lokalizacja w Gdańsku super no i bliskość wody, jestem zdecydowanie na tak. Chętnie zamieszkałabym w takim miejscu, w jakimś wygodnym, niezbyt dużym, miłym mieszkanku. A na terenie Dolnego Miasta właśnie ma rozpocząć się rewitalizacja, poza tym blisko stąd na Fetę!