Widok

Auta wożą głównie pojedyncze osoby

Patrząc na nasze drogi okiem pieszego, widać, że nawet 99% osobówek wiezie tylko kierowcę. I jak tu nie ma być korków i zanieczyszczenia. Zaraz powiedzą tacy, że komunikacja miejska nie taka, uwłacza im bo pod dom nie podjeżdża i za rzadko im jeździ.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co cie to komunisto interesuje?
popieram tę opinię 308 nie zgadzam się z tą opinią 65

Jadę do pracy do Gdyni w różnych godzinach, różne wracam..brać autostopowiczów z obwodnicy?

Będzie nas więcej w aucie:)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie każdego urządza dojazd 2h w jedną stronę z przesiadkami. Jak się mieszka w centrum to ok komunikacją. Ja i tak mieszkam w miarę w centrum a dojazd do pracy komunikacją zajmuje mi 1h 15 min. Samochodem 20-25 min. Ale mogę sobie pozwolić na stratę prawie dwóch godzin codziennie. A co dopiero jak ktoś mieszka na takich Kowalach czy Stogach a jedzie do Gdyni.
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 4

To jako pieszy idź przed siebie chodnikiem

Bo zaraz komuś pod maskę wleziesz
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 6

zrobić jak na zachodzie

tam do miast nie wjadą
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 38

wjedź do Frankfurtu swoim trupem

po twoim tr...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 41

no to nie płaczcie, że drogie paliwo i korki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 18

A po co, powiedz mi

Mieszkam w Trójmieście, a we Frankfurcie nie mam ani biznesu, ani rodziny, ani znajomych.
Turystycznie mogę pojechać, co najwyżej. Ale wtedy, to już nie autem ino samolotem się udam w to miejsce.
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ale nikt nie płacze

Mogę i po 20 zł za litr płacić. Stać mnie
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odwieczne pitu pitu

Widocznie muszę jechać tak a nie inaczej. Proste
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Paliwo drogie, koszty utrzymania samochodu wysokie, wszędzie korki. To wystarczająco mówi o poziomie komunikacji miejskiej/zbiorowej skoro ludzie i tak wolą korzystać z samochodów. Do pracy dojeżdżam komunikacją bo jest dobry dojazd. Poza tym jeżdżę samochodem bo komunikacja to koszmar. Ciągłe awarie, spóźnienia, tłok. Teraz policz sobie. Jak te kilka tysięcy kierowców przesiądzie się do komunikacji to gdzie oni się zmieszczą? Nie mówię już o czasie przejazdu. Tramwaje jadące 16 km/h o ile jadą. Śmiech i rozpacz.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 4

A to teraz są jakieś nowe przepisy, że samemu nie wolno? Nie każdy ma opcję zabierać kogoś do pracy...
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3

to nie płacz

że korki i paliwo po 50zł za litr będzie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 17

nie, podobno ludzie kształceni, ekosreko

tefsłen i timermans ciągle im o tym trąbią
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry