Widok

Autobus linii 164 - totatalna porażka - za mały ....

Witam wszystkich, jestem mieszkanką nowego Ujeściska. Od jakiegoś czasu codziennie się zastanawiam, kto miał tak idiotyczny pomysł w zarządzie ZTM, w Radzie miasta czy gdziekolwiek kto tym zarządza , żeby o godzinie 7 26 - gdzie mnóstwo ludzi dojeżdza aż z Jasienia do WRzeszcza, po drodze zgarniając ludzi z Ujeściska,dalej Chełmu i Moreny - puszczać tak malutki autobus ?Nie dość że gorąco to jeszcze mało miejsca. Czy orientujecie się gdzie można zglosić petycję/prośbę o to żeby o tej porze, dawać większy autobus . To nie do pomyślenia, żęby tak malutki busik jeździł przez tyle dzielnic, gdzie większość dzieci,młodziezy jedzie do szkoły oraz mnóstwo ludzi do pracy . Nieporozumienie dużymi literami. Czy ktoś odczuwa ten sam dyskomfort ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szanowna Pani,

Zachęcam do zgłoszenia faktu do ZTM- najlepiej z kilkudziesięcioma podpisami osób równie zdegustowanych owym faktem. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak samo z checią podpisze liste ! w lato 2 osoby zemdlały w tym ścisku,to jest jakiś żart !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Również chętnie podpiszę taką petycję, w ogóle ten autobus to jakaś masakra jest, pomijając fakt że jest zawsze małych gabarytów, mała ilość porannych kursów, to w weekendy w ogóle nie jeździ. Za dnia natomiast wracając ok. godz. 18 z pracy czy uczelni, już też nie można załapać się na wygodny i szybki przejazd.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
możnaby wydrukować informacje,że taka petycja jest do podpisania w spółdzielni i umieścić na przystanku czy na kiosku(porozmawiać z Panią)
Jestem za ! Przygotuję taką petycję i listę. Porozmawiam z Panią z kiosku czy mogłaby udostepnic ja osobom przebywajacym na przystanku .

Ja tez osobiscie zemdlalam w tym ścisku. Żenada,żeby autobus który jedzie z Jasienia do Wrzeszcza był takich małych gabarytów.

Dzięki za poparcie! :)
To dopiszcie do tej petycji, żeby jeździł częściej, nie tylko w dni powszednie i tak jak 118 od Jeleniogórskiej to ja też chętnie podpiszę.
Witam,

Pisałem maila w tej sprawie do zarządu ZTM.
Poniżej przesyłam odpowiedź pisemną jaką otrzymałem :

" Dot : Lini autobusowej 164

Zarząd Transportu Miejskiego w Gdańsku w odpowiedzi na Pana email z dnia
21 marca 2013 r. uprzejmie informuje, że po otrzymaniu od Pana zgłoszenia
Przeprowadzono na bieżąco kontrolę napełnień pojazdów na lini 164
w relacji Ujeścisko - Wrzeszcz PKP.Występujący na niej wysoki wskaźnik napełnień
często odnotowywany jest w pojazdach komunikacji miejskiej w rejonach miasta
o wzmożonym zapotrzebowaniu na transport publiczny. Niemniej jednak tut.Zarząd
mając na uwadze Pana wniosek,przeprowadzi w najbliższym czasie zmianę oferty
komunikacyjnej na liniach autobusowych 164 raz 264 celem poprawy warunków przewozowych.

Dziękuje za przekazanie informacji.Zapewniamy,że wszelkie Państwa
sugestie i uwagi są przez nas wnikliwie analizowane "

Zobaczymy czy coś zrobią czy tylko gadają ;)
Zobaczymy co władze ZTM z tym zrobią .... dzisiaj rano o godzinie 8 26 ta sama sytuacja, zapchany cały autobus ... ja nie rozumiem, kto jest taki mądry że nie myśli organizując transport miejski w Gdańsku. Mimo tej wiadomości mailowej do ZTM i odpowiedzi od nich myślę, że warto zrobić tą petycję - im więcej będą dostawać monitów tym szybciej zareagują ..
myślę,żę ZTM będzie przeciągał temat aż do czerwca czyli do końca szkoły(wakacje) i wtedy będzie luzz w autobusie...
No i minął już ponad miesiąc, nadal żadnych zmian. Ztm chyba leje na to :) Ktoś napisał, że będą przeciągać to do wakacji aż zmaleje liczba pasażerów i chyba miał racje.
Do tej pory nic się nie zmieniło, ludzie muszą się ściskać w małym autobusie. Czasami zdarza się, że na przystanku Ujeścisko nie da się do niego wsiąść. Czy temat petycji umarł śmiercią naturalną?
Kilkakrotnie zgłaszałem, choć było to dawno, nie przyniosło to żadnych skutków. Mniej więcej od tamtego czasu jeżdżę samochodem, więc dałem sobie spokój. Życzę cierpliwości.

Inne tematy z forum Ujeścisko

Dąbka 33 (3 odpowiedzi)

W okolicy powstającej inwestycji znajdują się dwie szkoły podstawowe, przychodnia, punkty...

Muza musi grać. (2839 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Gecco Deweloper (11 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

do góry