Widok

Radio Gdańsk: Zatkana trasa Leźno-Żukowo (godz. 6:59)

Na drogach Trójmiasta Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Wypadek w Kokoszkach - jak informują kierowcy utrudnienia w stronę Żukowa mamy już od Leźna W Gdańsku poza tym tradycyjnie tłoczno już na Spacerowej w dół, coraz większy ruch na Trakcie św Wojciecha i Słowackiego. Wyjątkowo duży korek mamy dziś na Budowlanych - do ronda od Bysewa jedziemy jakieś 40 minut. Przypominam o kłopotach na Chełmie - w związku z budową linii tramwajowej zamknięty mamy fragment ulicy Witosa między Dragana a Wilanowską.
W Gdyni i Sopocie na razie spokojnie.

Tomasz Nalikowski, Radio Gdańsk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy możecie w końcu przestać trąbić mi pod oknem, bo ktoś wam drogę zajechał?

To że ktoś nie na$%#ala od szóstej młotem pneumatycznym albo nie zasuwa przy taśmie to jeszcze nie znaczy że jest leniem. A gdyby tak ktoś twojej matce trąbił pod blokiem? I nie mów mi że twoja matka nie mieszka w bloku bo mogłaby mieszkać w bloku.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

ale nerwowy jestes

jak mieszkanie w miescie to problem to wyprowadz sie na wies! do zjednoczonych emiratow kaszubskich!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

Radio Gdańsk: W Gdyni korki na Chwarznieńskiej i Nowowiczlińskiej (godz. 7:29)

W Gdańsku ciśniemy się na Spacerowej i Trakcie św Wojciecha. Korek na Armii Krajowej w dół mamy od drugiego wiaduktu. W stronę Kartuskiej natomiast jedziemy bez kłopotów - informuje pan Michał zapewniając, że również z Ujeściska wyjedziemy bez kłopotów. Przypominam, że zamknięty mamy fragment ulicy Witosa między Dragana a Wilanowską. Wczoraj w całym rejonie tworzyły się olbrzymie korki, dziś przynajmniej na Łódzkiej na razie jest spokojnie - informują kierowcy.
W Sopocie na razie bez utrudnień. W Gdyni natomiast korkuje się Nowowiczlińska do Chwaszczyńskiej. Potężny korek mamy również na remontowanej Chwarznieńskiej od Sokółki do Witomina - ostrzega pan Zbyszek.
W Wejherowie mogą być jeszcze utrudnienia na Sucharskiego - tam zderzył się skuter z samochodem osobowym. Kierowca skutera w ciężkim stanie został odwieziony do szpitala.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy szanowni użytkownicy rond mogliby doczytać w kodeksie drogowym...

...że jak jest zator drogowy to już nie obowiązuje ich pierwszeństwo tylko jazda na zamek? A ci co dojeżdżają do ronda to niech sobie też doczytają i wjeżdżają na rodno gdy ich kolej a nie gdy ich ktoś na rondzie wpuszcza łaskawie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Co ma wspólnego wypadek w Kokoszkach z utrudnieniami na trasie Leźno - Żukowo?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, dziś na Łódzkiej spokojniej bo kierowcy przerzucili się na Małomiejską i korek od Świętokrzyskiej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: Korek na obwodnicy do Osowej (godz. 7:59)

Korek na obwodnicy w stronę Gdyni od Barniewic do Osowej informuje Kolins. Powód to przytkana zjazdówka w stronę Spacerowej, zatkana też Kartuska w stronę centrum. Sama Spacerowa oczywiście solidnie zakorkowana w stronę Oliwy
W Gdyni na Unruga korek od Bosmańskiej do estakady. Na Wiśniewskiego przytkany natomiast lewoskręt w stronę portu. Chwarznieńska zakorkowana od Sokółki w dół - informuje pan Zbyszek, na przejazd stracimy dodatkowe 10 minut. Od granicy lasu jest już jednak luźniej.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hłe hłe. Co tam, mieszkanie w centrum boczkiem wychodzi? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dodam też jeszcze,ze jak się zjeżdża z ronda,wypadałoby poinformować o tym pozostałych uczestników kierunkowskazem
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze powiedziane! Wieśniara!

Większość z Gdańska Południe to wiocha!
Furmankami jeździć!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

ciekawe czy jak wystartuje teraz z Gdańsk Łostowice- Południe ( os. cztery pory roku) do Sopotu, to czy na 10-tą dojadę.... dziękuję, za "uwięzienie komunikacyjne", pewnie nikt z UM na wyższych stołkach nie mieszka w tych rejonach!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Radio Gdańsk: W Gdyni luźniej (godz. 8:29)

W Gdyni sytuacja na drogach się poprawia. Na Chwarznieńskiej już luźniej - informuje pan Zbyszek, korek mamy natomiast wciąż na Nowowiczlińskiej do Chwaszczyńskiej. Przejazd Unruga do estakady też już się odkorkowuje - donosi Kris. Na Wiśniewskiego jeszcze tłok mamy na lewoskręcie w stronę portu.
W Gdańsku niestety nadal ciśniemy się na zjazdówkach z Obwodowej. Kompletnie zakorkowana też Jabłoniowa. Za to na Armii Krajowej luźno.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tramwajem + SKMką na pewno dojedziesz. 5 minut na Chełm autem, 11 do Dworca, i chyba 35 kolejką -> 1h. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

5 minut to na pełnym gazie w środku nocy. A ty jak się nie znasz Ew to się nie wypowiadaj na temat poruszania się po południowych dzielnicach Gdańska i wogule po Gdańsku samochodem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

chwaszczynianka

Poprawka, korek za Barniewice do zjazdu, a autobusy jadą 40 min. jeden przystanek. Czy ktoś pomyślał jak maja fruwać ludzie, nie mając skrzydeł?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

trzeba było wyjechać wcześniej. ja do tej pory woziłam córkę na 8 do przedszkola, sama do pracy na 8.30. wyjeżdżałam ze świętokrzyskiego ok 6.50. na wałowej byłam po godzinie. dziś wyjechałam o 6.30. dojechałam na 7.15. mała w przedszkolu wcześniej, ja w pracy też, ale mniej nerwów, a wstałam tylko 20 min wcześniej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Radio Gdańsk: Zatkana Wilanowska (godz. 8:59)

W Gdyni poważniejsze korki nam już nie grożą, Wiśniewskiego i Unruga przejedziemy bez kłopotów. W Gdańsku zamknięta na 300-metrowym odcinku Witosa niestety sprawia, że w tym rejonie trzeba liczyć się z korkami. Choćby na Wilanowskiej, gdzie mamy korek - informuje pani Kasia. Nadal zakorkowane zjazdówki z Obwodowej - Spacerowa i Słowackiego.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

2-3h wycięte codziennie z życiorysu

bezcenne
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

W tej chwili do tramwaju na Chełm jedziesz 45min, poza tym trzeba jeszcze mieć gdzie zaparkowac samochód, zmieścić się do tramwaju, dojazd do dworca 10 min + SKM do Sopotu 25 min (a od dworca też jeszcze gdzies trzeba dojść) -> min 1,5h (z powrotem podobnie), więc bardzo proszę o niewypowadanie się na temat, o którym nie ma się pojęcia. Dopóki nie będzie odpowiednio funkcjonujacej komunikacji miejskiej będą korki!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0