Widok

Autostop

Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Witam forumowiczów ;-)

Chciałem zadać wam pytanko: czy zabieracie ze sobą autostopowiczów? Często spotykanych na wylocie krajowej "7" z Gdańska.

Osobiście zabieram turystów z plecakiem, tzw. "backpackers". Rozumiem i popieram ich pomysł na podróżowanie, więc z miłą chęcią pomagam. Można przy tym liczyć na małą pogawędkę, zwłaszcza w dłuższych trasach.

Jak to wygląda u was?
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1
no proszę jaki tani troll
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie bo ty kurko :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W tym roku przeżyłem wakacje życia, autostopem właśnie. Podróż do Wenecji i z powrotem. 7 dni, 200 zł, widoki, ludzie i sytuacje nie do zapomnienia.

Żadnych terminów, planów, po prostu droga i ja. Potwierdziło się powiedzenie, że "szczęśliwi czasu nie liczą". ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
staram się zabierać - co prawda nie lubię tych co jeżdżą w ten sposób do pracy/szkoły - bo autostop z założenia powinien służyć turystyce a nie stałym dojazdom..

Poznałem kilku fajnych ludzi w ten sposób..

Niestety aut więcej, ale życzliwości mniej..

Ostatnio podwoziłem parę która z Pruszcza Gd do Starogardu pieszo doszła nim się zatrzymałem !!!
nie mogłem ich zabrać za daleko, ale zawsze kilka km mniej mieli w drodze na woodstock..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Motoryzacja

Jak dbać o samochód (39 odpowiedzi)

Praktycznie każdy w dzisiejszych czasach posiada własny samochód. Wiecie jak o niego dbać?...

Jaki samochód kupić do 10 000zł ?? (86 odpowiedzi)

Kryteria: -kombi lub kombi van (dla 5 osób), -niskie koszty eksploatacji (paliwo itd.), -trasy...

do góry