Widok

Awaria SKM we Wrzeszczu

Pociąg w stronę Gdyni stoi, jeżdżą wahadłowo po torze w stronę Gdańska
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma innej możliwości żeby SKM się nie spóźniało jak coś się dzieje, są tylko 2 tory jeden w jedną drugi w drugą jak sie pociag opóżni przez jakies zdażenie to. nie da sie go usunąc od tak z toru i wiadomo ze beda opożnenia logiczne

Właśnie jestem w Szczecinie, takich tramwajów trupów jak tutaj nie widziałam w Gdańsku od 20 lat, więc u nas nie jest najgorzej

wczoraj nękanie transportu prywatnego a dziś dla równowagi publicznego

fajnie się mieszka w Trójmieście - nigdy nie wiesz, jaka przygoda cię czeka! :)

No i co z tego

No i co z tego? Jak wsiadam do SKM w lipcu i 30 stopniach w cieniu i nie ma tam klimatyzacji to dla mnie jest to odpowiednik wagonu bydlęcego nieprzystosowanego do wymogów pasażera w 2024 roku w cywilizowanej części europy. Po co bronicie tych składów? Wszystkie składy bez klimy powinny zniknąć z torów już co najmniej 10 lat temu.

Bez sensu

Bez sensu to jest twoja odpowiedź - "kup nowe jak cie stać" to odpowiedź na poziomie przedszkola. Przecież ceny biletów są podnoszone regularnie. Wiesz ile teraz kosztuje metropolitalny na obszar MZKZG? 300 zł. Nie masz pojęcia o czym mówisz. Pieniądze na wymianę taboru znalazłyby się dawno temu gdyby nie bezsensowne trwonienie pieniędzy podatnika na systemy typu Fala. Świetny ten twój pomysł z tym podnoszeniem biletów żeby wymienić tabor ale chyba nie zauważyłeś, że skm robi już tak od lat a w tym czasie dalej jeżdżą te 50 letnie tripy.

W warszawie mają miesięczny na obszar aglomeracji warszawskiej (w tym SKM) za 150 zł miesięcznie. Można? Tutaj jest 2 razy więcej a w lato jeździmy 50 letnimi trupami bez klimatyzacji w 2024 roku. Jak ci sie to podoba to jezdzij z uśmiechem ale nie podcinaj skrzydeł ludziom którzy głośno nawołują do zmian
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niemożliwe

Kupta se 4 kółka. Ja jestem pan. Nikt mi gir na fotelu nie wywala. Nie mam kontaktu z bydłem. Trochę droga ta komunikacja, ach soryy tam nie ma żadnej komunikacji. Wszystko się spina w raporcie. Kolej kuleje, autobusy i tramwaje to szroty. Uśmiechnij się za taki eko transport. Jesteście wszyscy vipami. :) Uśmiechnięte Trójmiasto i jak uroczo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja dymię swoim dislem i mam wywalone w jakąkolwiek komunikację w tym uśmiechniętym mieście. Czekam na raport jak hybrydy będą płonąć. Zobaczycie ekologię :-D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Te stare jeżdżące ruiny to już dawno powinny trafić do muzeum. Niektóre to na prawdę są w kiepskim stanie. Wszystko lata i trzeszczy podczas jazdy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opinia

Takie wraki ma skm żeby nie urząd Marszałkowski dał te parę sztuk nowych z polregio i PKM to skm by nieśmiało czym wozić ludzi

Ten tabor jest w skm tymczasowo

W 2025 będą pociągi z podłogą na wysokości peronu

Problem z Trójmiastem jest taki

Że posprzedawali przemysł i teraz nie mają kasy na większe inwestycję, muszą liczyć na łaskę od państwa, te stare buchty będą jeździć jeszcze przez 20 lat bo zastanów się obywatelu, dlaczego są coraz droższe bilety kiedy transport na który płacisz podatki powinien być prawie darmowy a oni chcą zarabiać...brak kasy bo łatwo jest wszystkiego się pozbyć zamiast tworzyć coś nowego i dusić obywateli z ostatnich pieniędzy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Już blokują opinie XD prawdy nie można napisać hit

Przede wszystkim jest to oczywiście kłamstwo bo tych co mają 50 lat jest może tyle sztuk co połowa palców u jednej ręki większość ma ok 40 lat sporo ale czy nowy plastikowy szmelc się nie psuje? Tramwaje tzw Dortmundy ile mają 1980-81 r
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Organizatorem SKM jest Marszałek wojewodztwa

Niestety SKM należy do Województwa Pomorskiego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taaaaak, bo przez 8 lat nie wiadomo bylo co robic z nowymi pociagami...

po co ten przytyk o 50 letnich pociągach? Kup nowe jak cię stać i puść na tory.

mam pomysł - chcesz nowe to podnieśmy ceny biletów z Gdańska do Gdyni na 30zł w jedną stronę, miesięczne x4 i wymieńmy wszystkie stare na nowe, ekologiczne, bezawaryjne, ok?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
do góry