Widok

Awaria sygnalizacji świetlnej i "wzorowe" zachowanie policji

Grabówek Temat dostępny też na forum:
Witam.
Przed chwilą byłem świadkiem ciekawego zdarzenia na zjeździe z Estakady Kwiatkowskiego na ul. Morską w Gdyni.
Otóż sygnalizacja świetlna się zablokowania. Zielone światło paliło się przez kilkanaście minut dla kierowców jadących ulicą morską, lecz dla zjeżdżających z Estakady oraz na rodzie paliło się czerwone.
Policja która stała na rondzie najwyraźniej zamiast interweniować (domyśleć się że coś nie halo i pokierować ruchem) odpaliła koguty i przejechała skrzyżowanie gdzie po niespełna 100 metrach je wyłączyła i kontynuowała spokojną jazdę (spokojnie zatrzymali się na kolejnych światłach przy Lidlu - które już działały prawidłowo). Nie wiem czy tak powinno być - bo moim zdaniem postąpili nie fair.
Jedynie pomoc drogowa która stała na czerwonym wpadła na genialny pomysł jak ominąć tę niedogodność. Zapaliła swoje zółte koguty i cofnęła się parę metrów do tyłu tak aby nie przejechać przez ciągłą linię bo policja jeszcze stała i zajęła ona pas do prawo-skrętu w kierunku Chyloni. Najprawdopodobniej zawróciła na rodzie przy Chylońskiej bo minutę później było widać jak bezproblemowo przejeżdża naprzeciwko nas w kierunku Gdyni głównej. Paru innych kierowców zrobiło to samo. I ja po dłuższej chwili również! Mam nadzieję że szybko opanują tę awarię na skrzyżowaniu. I pozdrowienia dla panów policjantów za zły przykład oraz podziękowania dla pana z pomocy drogowej za dobry przykład.
Cześć wam. Arek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to byla zielona fala :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Motoryzacja

Jaka firma na najem długoterminowy samochodu? (12 odpowiedzi)

Jaką wypożyczalnię polecicie na wynajem długoterminowy samochodu? Dodam, ze potrzebuję kilku aut...

Wynajem długoterminowy samochodów (18 odpowiedzi)

Jakie firmy zajmujące się wynajmem długoterminowym polecacie? Nie ukrywam, że nie mam dobrych...

Wypożyczalnia samochodów (125 odpowiedzi)

Szukam dobrej i taniej wypożyczalni! Samochód będzie mi potrzebny na okres świąt.

do góry