Widok

Awaria urządzeń systemu Fala

Brak słów, żadna karta, żaden czytnik, dopiero na dużym urzadzeniu po wybraniu rodzaju biletu udało się zakupić bilet. Uśmiechamy się wszyscy! Czy leci z nami pilot jeszcze? Czy redakcja trojmiasto pl jako największe medium informacyjne w trojmiescie weźmie w końcu na tapet ten bubel, kosztujący mieszkańców prawie 200 mln?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech mi ktoś przypomni, Ile milionów zł na to poszło?
popieram tę opinię 178 nie zgadzam się z tą opinią 4

Karol

Ja nie rozumiem przecież sami chcieliście dulczyków.
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 39

No to samo było z pierwsza edycja mevo

Przeprane pieniądze. Polacy się nie nadają, musiał przyjść Hiszpan żeby system zaczął hulać
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ale czemu kłamiesz?

trójmiasto nie włożyło w ten syf 200 mln
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16

Kartę masz zła spróbować jeszcze raz trzeba
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jak nie działa

jak działa? Bilet kupiony? Tak. To dokładnie taki sam system jak w Helsinkach, Turku czy Tallinie (i pewnie gdzie indziej). Tam używają, nie marudzą. U nas - jakiś dramat. O co chodzi?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 30

Po jakiemu to ? Nikt w Gdańsku nie mowi tak o Dulkiewicz.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

A to kiedys działało? Bo mi nigdy sie nie udało z tego zkorzystac. A aplikacja jak dojadę dziala zawsze i w całej Polsce.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tyle milionów poszło i znając życie pójdzie do likwidacji, ale gruntu że ktoś zarobił
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie rusek po vpnie mataczy i jątrzy
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

W Sztokholmie też

Ale jest subtelna różnica - tam to działa. Urządzenia są bardziej responsywne i po przyłożeniu zawsze działa. U nas to loteria.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bilet kupiony za 5 razem. Autobus zdążył przejechać dwa przystanki zanim udało się odgadnąć, że trzeba spróbować każdego z urządzeń osobno.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

tutaj

tutaj potrzebny niezależny prokurator ale w Trojmieście takich brak
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raz korzystałam, jak nie działało jakdojade.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Heh

Dokładnie ten sam system widziałem w 60 tysięcznym mieście na Słowacji. Dam sobie uciąć wszystkie kończyny, że proporcjonalnie nie kosztował ich on tyle, co wielki projekt FALA "wymusił" na pomorzu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie działa

Niestety w trójmieście jakdojade nie działa w pełni. System FALA celem "zbicia" strat postanowił zmonopolizować system biletów okresowych. Także nie da się w jakdojade kupić biletu miesięcznego, UOKiK przyjął zgłoszenie od Jakdojade jakoś 2 tygodnie temu, także będą tego konsekwencje bo to jedyny urząd w tym kraju który działa bezstronnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aha, dziś podczas kontroli biletów

Pominięto sprawdzenie mojej karty Fala. Poprzednio, na początku listopada nie chciała się zaś wczytać kontrolującemu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dulkiewicz nie popłynęła z Mevo

To popłynie z Falą. Gdańszczanki i Gdańszczanie widzą te przewały milionów złotych z ich podatków i w końcu ją ocenią.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry