Widok

Azaliowa- Strefa 30 ???

Witam!

Czy tylko mi przeszkadza, ze kierowcy jeżdżący ulicą Azaliową jeżdżą bezprzepisowo? Z tego co się orientuje, to na osiedlu Karczemki powinna obowiązywać zasada 30/h- wszędzie. Chodnik jest wręcz zrównany z ulicą przez co odprowadzenie dziecka do szkoły jest wręcz przerażającą sprawą- kierowcy totalnie ignorują zasady naszego osiedla. Czy da się coś z tym zrobić?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czekam już ponad tydzień na odpowiedz w tej właśnie kwestii od przewodniczącego rady dzielnicy Kokoszki Pana Krzysztofa Nowotarskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wydaje mi się, ze jedna osoba "nalegająca" na zmiany może mało wnieść w tej materii. Proponowałabym się zmobilizować i osobom, które chcą zmian, również podnieść telefon i napisać do Pana Krzysztofa w tej kwestii.
Jest łatwo osiągalny na Facebook'u jako przewodniczący rady dzielnicy kokoszki.
Pan Krzysztof jest bardzo specyficzną osobą i wiele moich uwag często spotykało się u niego z dezaprobatą i przykro bylo mi, ale często odchodziłam od niego z niezałatwioną kwestią, co było niefajne, bo Pan Krzysztof totalnie nic nie robił w kierunku aby pomoc. A zatem apeluje o naciskanie w kwestii bezpieczeństwa ma ulicy Azaliowej!!! Jedna osoba nic nie zdziała! Działajmy razem, wspólnie! Pozdrawiam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pana Krzysztofa N. trzeba zmienić. Mój kandydat Marek Stasiak, który walczył o autobus 167.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

AA - świetny dowcip :))

Właśnie został założony system pomiaru natężenia ruchu na ulicy Azaliowej!!! Yeeeaaaaaahhhh!

Dlaczego nie rano przed godziną 6; gdzie ruch się rozpoczyna. Chyba, że będą badać przez 24h. Najlepiej byłoby gdyby takie pomiary porobili 24h przez 7 dni.

Fajnie, że coś się ruszyło i może w końcu zapadną jakieś decyzje żeby uspokoić się ruch na Azaliowej. Jeszcze żeby kierowcy nie parkowali na chodnikach bo w godzinach szczytu ciężko się przecisnąć szczególnie matkom z dzieckiem w wózku lub osobom na wózkach inwalidzkich.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Najważniejsze, ze machina ruszyła!! Zobaczymy teraz jakie będą efekty tego pomiaru. I ile trzeba będzie na nie czekać. Swoją drogą, przewodniczący Rady Kokoszki nic na ten temat nawet nie wiedział- pytałem się o ta kwestie dosłownie wczoraj i twierdził, ze poruszy temat na kolejnym spotkaniu... a zatem ewidentnie te kwestie zostają podejmowane na wyższym szczeblu. Myśle, ze nasza społeczna mobilność tutaj pomogła! Telefony do gdańskich dróg i korzystanie z geoportal aplikacji!!! Rejestrujmy natężenie ruchu cały czas Moi Drodzy! Jestem pewien, ze jesteśmy w stanie zmienić wiele w imię bezpieczeństwa!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

myśle, ze badanie potrwa co najmniej 24h! W innym wypadku ciężko o miarodajny wynik.

Śmieszą mnie osoby, które specjalnie naciskają niezadowolony kciuk... nie rozumiem o co Wam chodzi? Walczymy tutaj o bezpieczeństwo na ulicy, na której jest smierć w biały dzień! Ludzie czy Wy wiecie w ogóle jaki jest cel? Czy naciskanie negatywne kciuki w dół tak żeby być po prostu niemiłym?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Dokładnie! Żałosne.
A tak przy okazji to Badanie natężenia trwało 24h. Linie zostały już zdjęte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie ma to jak potakiwać samemu sobie - taki syndrom Kukiza...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiadomo może, kiedy będzie zbudowany parking naprzeciwko szkoły bo chyba planowany był na 2017? Czy trzeba będzie czekać do kolejnych wakacji?

Pasy pasy pasy i do tego namalowane w trójwymiarze !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie będzie parkingu. Nic wam się nie stanie jak przyprowadzicie dziecko pieszo. A tak zawalacie wszystkie miejsca przy sklepach (które są dla klientów) i co rano korkujecie wyjazd z osiedla. Ja jako dziecko chodziłem kilometr do szkoły i jakoś mnie nogi nie bolały.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

to straszne

Dokładnie.Pozapisywali dzieci tutaj do szkoły i przyjeżdżają minutę przed dzwonkiem.Jadą na łeb na szyję.Kierowcy...jak z koziej......a o skrzyżowaniach równorzędnych nie mają bladego pojęcia.Najśmieszniej jest jak złamasy stoją i zastanawiają się kto ma pierwsi przejechać przez skrzyżowanie.O przepuszczeniu prawej zapomnij to o dziecku będą myśleć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest szkoła i jak wszędzie rodzice dowożą po prostu dzieci na zajęcia ale nie ma co generalizować bo większość kierowców jeździ bezpiecznie. Ruch jednak nie będzie malał. Dzielnica rozbudowuje się (nowe domy i blok przy Św. Brata Alberta), rozbudowa Kartuskiej przesunięta na niewiadomo kiedy więc kierowcy omijają korki jadąc na Kokoszki. Azaliowa wymaga zmian organizacyjnych i technicznych tak aby było bezpiecznie. Nie wolno wszystkiego zwalać na kierowców ale rzeczywiście strach puścić dziecko samo do szkoły. Pędzące auta, zastawione chodniki ... Najlepszy jest w tym wszystkim Rowerowy Maj!

a jakie rozwiązania techniczne masz na myśli? Przecież już są na każdym skrzyżowaniu garby . Szybciej niż 40 i tak nikt normalny nie pojedzie. Może dołożyć jeszcze kilka sygnalizacji świetlnych plus kilka szykan? W końcu w korku jedzie się najbezpieczniej :) A może płyty jumbo zdjąć i niech będzie taka droga jak kiedyś do kościoła :) wtedy gwarantowane max 5km/h i może ruch zmaleje :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szybciej niż 40 i tak normalny nie pojedzie??? Najlepszy joke miesiąca! Chyba Pan nigdy Azaliowa nie jechał albo rozmawiamy o innej Azaliowej...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry