Widok
Azaliowa- Strefa 30 ???
Witam!
Czy tylko mi przeszkadza, ze kierowcy jeżdżący ulicą Azaliową jeżdżą bezprzepisowo? Z tego co się orientuje, to na osiedlu Karczemki powinna obowiązywać zasada 30/h- wszędzie. Chodnik jest wręcz zrównany z ulicą przez co odprowadzenie dziecka do szkoły jest wręcz przerażającą sprawą- kierowcy totalnie ignorują zasady naszego osiedla. Czy da się coś z tym zrobić?
Czy tylko mi przeszkadza, ze kierowcy jeżdżący ulicą Azaliową jeżdżą bezprzepisowo? Z tego co się orientuje, to na osiedlu Karczemki powinna obowiązywać zasada 30/h- wszędzie. Chodnik jest wręcz zrównany z ulicą przez co odprowadzenie dziecka do szkoły jest wręcz przerażającą sprawą- kierowcy totalnie ignorują zasady naszego osiedla. Czy da się coś z tym zrobić?
Zgadzam się z poprzedniczką. To w jakim tempie Kartuziaki, jadący na skróty pomykają Azaliową jest nieakceptowalne!!! Robią sobie skrót, jeżdżą 60-80 na godzinę, dodatkowo wyprzedają kilka aut, tak aby tylko być tym pierwszym w kolejce. To jest ulica osiedlowa, nie autostrada! Zwalniacze postawione na owej ulicy to jakiś żart i absurd- sam przejeżdżam przez nie bez jakiegokolwiek zatrzymywania się. Dodatkowo jezdnia powoduje hałas! Główna przyczyną tego speedowania również jest to, ze ulica jest bardzo szeroka. Kierowcy czuja się bezkarni i maja pole do popisu. Powinny powstać dodatkowe progi zwalniające. Jeszcze raz powtórzę- jest to ulica osiedlowa.
Wejdź tu:
https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html
klikasz przekraczanie prędkości - zaznaczasz gdzie im więcej osób będzie ro regularnie robić - tym większa szansa, że przyślą patrol- w innych dzielnicach podziałało - ale trzeba regularnie codziennie klikać i najlepiej namówić jeszcze znajomych!
https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html
klikasz przekraczanie prędkości - zaznaczasz gdzie im więcej osób będzie ro regularnie robić - tym większa szansa, że przyślą patrol- w innych dzielnicach podziałało - ale trzeba regularnie codziennie klikać i najlepiej namówić jeszcze znajomych!
w szkole była krótka akcja na temat bezpieczeństwa drogi do szkoły ale skończyła się fiaskiem.
Nawet znaków nie chcieli postawić, bo osiedle to już ograniczenie prędkości samo w sobie jest.....
ale przejście przez krzyżówkę przy Lewiatanie ok 7:40 do 8:15 gdzie kierowcy skupiają się na innych autach nadjeżdżających z 4 stron to dla pieszego adrenalina nie z tej ziemi a cóż dopiero dziecko idące do szkoły! (po południami to samo)
Przeszkadzają mi również auta zaparkowane na chodniku przy szkole ciekawe czy jak dziecko jadące rowerem zarysuje zaparkowane auto to.... no właśnie co wtedy? ktoś wie?
Nawet znaków nie chcieli postawić, bo osiedle to już ograniczenie prędkości samo w sobie jest.....
ale przejście przez krzyżówkę przy Lewiatanie ok 7:40 do 8:15 gdzie kierowcy skupiają się na innych autach nadjeżdżających z 4 stron to dla pieszego adrenalina nie z tej ziemi a cóż dopiero dziecko idące do szkoły! (po południami to samo)
Przeszkadzają mi również auta zaparkowane na chodniku przy szkole ciekawe czy jak dziecko jadące rowerem zarysuje zaparkowane auto to.... no właśnie co wtedy? ktoś wie?
Tam jest smierć w biały dzień!
Aplikacja super- proponuje ściągnąć i rejestrować zdarzenie codziennie- może uda się wprowadzić jakieś zmiany na azaliowej- moim zdaniem, bez zwalniaczy dodatkowych nie powinno się obejść! To co się dzieje na tej drodze jest nie do zaakceptowania. To jest osiedle zabudowane!!!!
Aplikacja super- proponuje ściągnąć i rejestrować zdarzenie codziennie- może uda się wprowadzić jakieś zmiany na azaliowej- moim zdaniem, bez zwalniaczy dodatkowych nie powinno się obejść! To co się dzieje na tej drodze jest nie do zaakceptowania. To jest osiedle zabudowane!!!!
Nasze klikanie odniosło pierwszy skutek- dzisiaj w okolicy godz 18 - pojawił się patrol z suszarką - na wysokości kościoła ( Alberta) - dwa razy przejeżdżałem i mieli niezłe żniwa... Może jeszcze na komendzie ktoś ruszy kiedyś głową i się zorientuje, że to o godziny typu 8 rano czy 15 chodzi mieszkańcom - ale pewnie myślenie przyjdzie z czasem... albo i nie :)
Także dalej ostro klikamy i namawiamy znajomych - druga sprawa - naciskamy na radę dzielnicy - niech wysmarują jakieś pismo do policji... Może warto jeszcze wejść na stronę ITD i zakliknąć wniosek o montaż fotoradaru ?? Może jak dostaną kilka wniosków to też coś ruszą
Także dalej ostro klikamy i namawiamy znajomych - druga sprawa - naciskamy na radę dzielnicy - niech wysmarują jakieś pismo do policji... Może warto jeszcze wejść na stronę ITD i zakliknąć wniosek o montaż fotoradaru ?? Może jak dostaną kilka wniosków to też coś ruszą
Podczas korzystania z tej aplikacj należy w treści napisać o jakie godziny chodzi i o która dokładnie część Azaliowej- to przyniesie rezultaty! Jestem pewien! Policja nie będzie ignorować możliwości zarobienia dodatkowych środków- szczególnie, ze mają ogromny potencjał na zarobek na Azaliowej właśnie, szczególnie w godzinach szczytu.
Może i mają. Ale dla mnie liczy się zasada- teren zabudowany- jedziesz 30/h. Szkoła w pobliżu. Dzieci małe mieszkają na osiedlu. Jakie to życie w strachu przed potrąceniem na własnym osiedlu, gdzie ludzie powinni czuć się bezpiecznie, gdzie ludzie inwestują tysiące złotych na swoje lokum! Zapożyczają się na życie, żeby jakieś samochody dostawcze i osoby zamieszkujące Banino zasuwały jakby nic wokół nich nie było...