Widok

Azaliowa- Strefa 30 ???

Witam!

Czy tylko mi przeszkadza, ze kierowcy jeżdżący ulicą Azaliową jeżdżą bezprzepisowo? Z tego co się orientuje, to na osiedlu Karczemki powinna obowiązywać zasada 30/h- wszędzie. Chodnik jest wręcz zrównany z ulicą przez co odprowadzenie dziecka do szkoły jest wręcz przerażającą sprawą- kierowcy totalnie ignorują zasady naszego osiedla. Czy da się coś z tym zrobić?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zgadzam się z poprzedniczką. To w jakim tempie Kartuziaki, jadący na skróty pomykają Azaliową jest nieakceptowalne!!! Robią sobie skrót, jeżdżą 60-80 na godzinę, dodatkowo wyprzedają kilka aut, tak aby tylko być tym pierwszym w kolejce. To jest ulica osiedlowa, nie autostrada! Zwalniacze postawione na owej ulicy to jakiś żart i absurd- sam przejeżdżam przez nie bez jakiegokolwiek zatrzymywania się. Dodatkowo jezdnia powoduje hałas! Główna przyczyną tego speedowania również jest to, ze ulica jest bardzo szeroka. Kierowcy czuja się bezkarni i maja pole do popisu. Powinny powstać dodatkowe progi zwalniające. Jeszcze raz powtórzę- jest to ulica osiedlowa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przez pryzmat przypadkow z innych dzielnic jak rowniez wlasnych prob zglaszania tego typu problemow mam wrazenie, ze dopoki nie zdarzy sie jakis powazny wypadek to niestety nic sie nie zmieni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

GKA,GST,GWE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wejdź tu:
https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html

klikasz przekraczanie prędkości - zaznaczasz gdzie im więcej osób będzie ro regularnie robić - tym większa szansa, że przyślą patrol- w innych dzielnicach podziałało - ale trzeba regularnie codziennie klikać i najlepiej namówić jeszcze znajomych!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

w szkole była krótka akcja na temat bezpieczeństwa drogi do szkoły ale skończyła się fiaskiem.
Nawet znaków nie chcieli postawić, bo osiedle to już ograniczenie prędkości samo w sobie jest.....
ale przejście przez krzyżówkę przy Lewiatanie ok 7:40 do 8:15 gdzie kierowcy skupiają się na innych autach nadjeżdżających z 4 stron to dla pieszego adrenalina nie z tej ziemi a cóż dopiero dziecko idące do szkoły! (po południami to samo)
Przeszkadzają mi również auta zaparkowane na chodniku przy szkole ciekawe czy jak dziecko jadące rowerem zarysuje zaparkowane auto to.... no właśnie co wtedy? ktoś wie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skoro można było zrobić normalne przejście dla pieszych (zebra + znaki) na parking naprzeciwko Szkoły to nie rozumiem czemu jest taki opór (bylem na tym spotkaniu w Szkole) jeśli chodzi o skrzyżowania: Kalinowa / Azaliowa + Jaśminowy Stok / Azaliowa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja mam taka propozycje: Nie wchodzcie na jezdnie to was nic nie rozjedzie. Proste.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa"
A dobrze oznaczone przejścia dla pieszych przydałyby się bo to droga dzieci do szkoły.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Samo skrzyżowanie Jaśminowego Stoku z Azaliową jest fatalne. Bardzo duże natężenie ruchu i chodniki po przekątnej...tragicznie się tam i chodzi i jeździ.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

do ~`123
Proste. Mówisz i masz od jutra nikogo nie będzie na tym przejściu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Swietna porada! Dziękuje! Zainstalowałem aplikacje na tel- super łatwy sposób aby zaznaczać codziennie zdarzenie! Może w końcu pojawi się jakiś patrol na azaliowej.
Dzisiaj jeden inteligent wyprzedzał cztery auta w lini prostej- osiedlowa ulica 30 ograniczenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tam jest smierć w biały dzień!
Aplikacja super- proponuje ściągnąć i rejestrować zdarzenie codziennie- może uda się wprowadzić jakieś zmiany na azaliowej- moim zdaniem, bez zwalniaczy dodatkowych nie powinno się obejść! To co się dzieje na tej drodze jest nie do zaakceptowania. To jest osiedle zabudowane!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

namalowanie pasów oraz likwidacja skrzyżowań równorzędnych na pewno poprawiła by bezpieczeństwo
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nasze klikanie odniosło pierwszy skutek- dzisiaj w okolicy godz 18 - pojawił się patrol z suszarką - na wysokości kościoła ( Alberta) - dwa razy przejeżdżałem i mieli niezłe żniwa... Może jeszcze na komendzie ktoś ruszy kiedyś głową i się zorientuje, że to o godziny typu 8 rano czy 15 chodzi mieszkańcom - ale pewnie myślenie przyjdzie z czasem... albo i nie :)
Także dalej ostro klikamy i namawiamy znajomych - druga sprawa - naciskamy na radę dzielnicy - niech wysmarują jakieś pismo do policji... Może warto jeszcze wejść na stronę ITD i zakliknąć wniosek o montaż fotoradaru ?? Może jak dostaną kilka wniosków to też coś ruszą
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wspaniale!!!!!!! Wspaniale wiadomości!!!!! Ja klikam codziennie!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Podczas korzystania z tej aplikacj należy w treści napisać o jakie godziny chodzi i o która dokładnie część Azaliowej- to przyniesie rezultaty! Jestem pewien! Policja nie będzie ignorować możliwości zarobienia dodatkowych środków- szczególnie, ze mają ogromny potencjał na zarobek na Azaliowej właśnie, szczególnie w godzinach szczytu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Policja ma gdzieś ten "zarobek" bo nie widzi z tego złotówki. Wszystko trafia do budżetu rządowego. Ale musi robić statystyki, więc jak zwietrzą dobry punkt to będą go eksploatować :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może i mają. Ale dla mnie liczy się zasada- teren zabudowany- jedziesz 30/h. Szkoła w pobliżu. Dzieci małe mieszkają na osiedlu. Jakie to życie w strachu przed potrąceniem na własnym osiedlu, gdzie ludzie powinni czuć się bezpiecznie, gdzie ludzie inwestują tysiące złotych na swoje lokum! Zapożyczają się na życie, żeby jakieś samochody dostawcze i osoby zamieszkujące Banino zasuwały jakby nic wokół nich nie było...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

taaa eksploatować - znowu podesłali patrol bez "suszarki"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry